Tablodan toplu gönderme
Tarih
04/02/2010 18:21
Konu Sahibi
akd
Yorumlar
14
Okunma
2940
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



akd
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
272
04/11/2008
35
Gaziantep
Ofis 2003
04/09/2016,23:08
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba arkadaşlar,
Ekleyecegim tablo 5 alanlı,
alacağım tablo 3 alanlı,
2.alana formdaki 1 Metin kutusunun degerini göndermek istedim olumuyor
0 degeri ekleyince gidiyor
metin kutusunu nasıl koda enpoze edecem bulamadım.
Dim akd As ADODB.Connection, i As Integer
Set akd = Application.CurrentProject.Connection
akd.Execute " insert into Stok_Olustur(Katagori,Model,Tanimlama,Aciklamalar,Siralama) select Katagori," & Me.md & ",Tanimlama,0,Siralama from KategoriTanimlama where Katagori='" & Me.ktg & "'"
akd.Execute "delete * from Stok_Olustur where IsNull(Katagori) "
akd.Close
Set akd = Nothing
Me.Requery
metin kutusunun adı Me.md
bunun yerine 0 eklersem çalışıyor
ama o alana bu metin kutusundaki degeri atamam gerek.
Cevapla

akd
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
272
04/11/2008
35
Gaziantep
Ofis 2003
04/09/2016,23:08
Çözüldü 
Arkadaşlar kodda şu kanıya vardım,
metinsel degerlerde çalışmıyor,
sayısal degerlerde çalışıyor
ama verinin gidecegi yer metin olarak tanımlamış ama kabul etmiyor.
metin kutusuna sayısal 1 deger yazınca aktarma işlemini yapıyor.
Neden acaba?
Cevapla

akd
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
272
04/11/2008
35
Gaziantep
Ofis 2003
04/09/2016,23:08
Çözüldü 
Sponsor Reklam
programı ekliyorum arkadaşlar.


Ek Dosyalar
.rar   AKD-2007.rar (Dosya Boyutu: 58,45 KB / İndirme Sayısı: 14)
Cevapla

Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
2003 ekleyemiyor musun örneğini.
'tablo1 verileri alacağın tablo
'tablo2 verileri göndereceğin tablo

Dim rst1 As dao.Recordset
Dim rst2 As dao.Recordset

Set rst1 = CurrentDb.OpenRecordset("select * from tablo1")
Set rst2 = CurrentDb.OpenRecordset("select * from tablo2")

With rst1
Do While Not .EOF
rst2.AddNew
rst2!tablo2dekialanadı = !tablo1dekialanadı
rst2!tablo2dekialanadı = !tablo1dekialanadı
rst2!tablo2dekialanadı = !tablo1dekialanadı
rst2.Update
.MoveNext
Loop
End With
bu kodu denermisin.
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
13/01/2017,16:37
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Metin olarak tanımlı alanlara veri atarken tek tırnak (') işaretlerini de ilave etmek gerekiyor.
Test edemedim ancak kodu aşağıdaki şekilde düzeltirseniz çalışması gerekir.

Kod:
akd.Execute " insert into Stok_Olustur(Katagori,Model,Tanimlama,Aciklamalar,Siralama) select Katagori,'" & Me.md & "',Tanimlama,0,Siralama from KategoriTanimlama where Katagori='" & Me.ktg & "'"

Yani Me.md yazısından önceki " dan önce ', sonraki " dan sonra ' koyacaksınız.


Sn. Nurullah_Serdar'ın örneğin de bu işin dao ile nasıl yapıldığını görebilirsiniz.
Tercih sizin, istediğinizi kullanın.
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
abi ben bu tür işlemler için bu yöntemi kullanıyorum. kod sade oluyor. bu seferde hatayı nerede yaptığınızı bulmanız kolaylaşıyor. böyle yazdığım zaman ve bulamadığım bir hata çıktığında msgbox kullanarak kodların satır satır altına alıyorumImg-grin nereye kadar doğru olduğunu görüyorum ve hata bulması kolay oluyor.
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  toplu ekleme hakkında. hbal09 7 279 16/01/2017, 08:27 hbal09
Çözüldü Liste kutusundan seçili olanı tablodan silme... direnist 11 3.175 13/01/2017, 08:07 mustim1547
  Mail gönderme yturan 9 191 11/01/2017, 13:57 yturan
  rapor cıktı tarihini rapor ismi olarak yazıcıya gonderme malidolu 7 264 01/01/2017, 14:07 atoz112
  Tablodan başka Tabloya ilişki Kurma 53rize 2 133 21/12/2016, 13:01 53rize


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya