Stokta yaptığım mantık hatası nedir ?
Tarih
22/03/2012 22:48
Konu Sahibi
tolgahat
Yorumlar
2
Okunma
938
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



tolgahat
Üye Seviyesi: 0/6
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
T....
72
20/05/2011
İstanbul
Ofis 2007
27/08/2016,15:03
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar. Stok takip mantığını anlamak için denemeler yapıyorum fakat ekte göreceğiniz üzre bir mantık hatası yapıyorum ama çözemedim.

Ekte; giris ve cikis adında iki tablo var. Sorularım şunlardır.

giriş tablosunda a,b,c,d,e adında 5 tane ürün ve adetlerini ekledim.
çıkışa ise a ve b yi çıktım. bunların toplamlarını almak istiyorum fakat;

Sorgu1 e baktığınızda, giris tablosunda c,d,e değerleri olmasına rağmen Sorgu1 de bu veriler gelmiyor.

Yine sorgu1 de çıkış tablomda b kodlu üründen 3 adet çıkmama rağmen sonuç 9 olarak gözüküyor. Buradaki mantık hatam ile ilgili öğretici bilgi veirrseniz sevinirim.

Saygı ve sevgilerimle.

Edit: Sorguda giriş topla olarak, çıkış ise gurupla olarak ayarlandığı zaman sanki sorun düzelmiş olarak gibi gözüküyor fakat tam olarak bunun mantığını anlamadım ve doğru bir işlem mi yapıyorum acaba ?


Ek Dosyalar
Veritabanı1.rar
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.041
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,07:45
Çözüldü 
yeni bir sorgu oluştur, Sql koduna aşağıdaki kodu yapıştır.

Visual Basic Code
SELECT DISTINCTROW giris.urunkod, DSum("[giris]","giris","[urunkod]=" & "'" & [urunkod] & "'") AS toplamgiris, DSum("[cikis]","cikis","[urunkodu]=" & "'" & [urunkod] & "'") AS toplamcikis
FROM giris
GROUP BY giris.urunkod;


Sorgu üzerinden birleştirmeye çalışırsan giriş tablosundaki a sayısı kadar çıkış verisini toplar.

Cevapla


tolgahat
Üye Seviyesi: 0/6
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
T....
72
20/05/2011
İstanbul
Ofis 2007
27/08/2016,15:03
Çözüldü 
Sorunum çözdüldü teşekkür ederim sledgeab.

Anladığım kadarı ile soru üzerinden değilde verdiğin kod örneğine dayanarak yapacağım. Farklı tablolar ve veritabanlarında ihtiyaç duyarsam senin verdiğin kod örneği üzerinden mi yorumlamam gerekiyor yoksa bunun daha pratik bir yolu var mı ?
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  OLE server or ActiveX Control hatası temre 4 127 05/12/2016, 22:44 ozanakkaya
  Parametre girin hatası nightashes 3 56 04/12/2016, 23:07 Mesut Kaytan
  method or data hatası murat dikme 7 111 02/12/2016, 19:04 murat dikme
  Sms Göndermede Port Hatası kadirdursun 4 186 28/11/2016, 14:23 atoz112
  Excelden Veri Aktarımı Hatası Xleash 6 136 25/11/2016, 10:52 Xleash


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya