Stokta yaptığım mantık hatası nedir ?
Tarih
22/03/2012 22:48
Konu Sahibi
tolgahat
Yorumlar
2
Okunma
981
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



tolgahat
Üye Seviyesi: 0/6
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
T....
72
20/05/2011
İstanbul
Ofis 2007
27/08/2016,15:03
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba arkadaşlar. Stok takip mantığını anlamak için denemeler yapıyorum fakat ekte göreceğiniz üzre bir mantık hatası yapıyorum ama çözemedim.

Ekte; giris ve cikis adında iki tablo var. Sorularım şunlardır.

giriş tablosunda a,b,c,d,e adında 5 tane ürün ve adetlerini ekledim.
çıkışa ise a ve b yi çıktım. bunların toplamlarını almak istiyorum fakat;

Sorgu1 e baktığınızda, giris tablosunda c,d,e değerleri olmasına rağmen Sorgu1 de bu veriler gelmiyor.

Yine sorgu1 de çıkış tablomda b kodlu üründen 3 adet çıkmama rağmen sonuç 9 olarak gözüküyor. Buradaki mantık hatam ile ilgili öğretici bilgi veirrseniz sevinirim.

Saygı ve sevgilerimle.

Edit: Sorguda giriş topla olarak, çıkış ise gurupla olarak ayarlandığı zaman sanki sorun düzelmiş olarak gibi gözüküyor fakat tam olarak bunun mantığını anlamadım ve doğru bir işlem mi yapıyorum acaba ?


Ek Dosyalar
Veritabanı1.rar

Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Dün,15:40
Çözüldü 
yeni bir sorgu oluştur, Sql koduna aşağıdaki kodu yapıştır.

Visual Basic Code
SELECT DISTINCTROW giris.urunkod, DSum("[giris]","giris","[urunkod]=" & "'" & [urunkod] & "'") AS toplamgiris, DSum("[cikis]","cikis","[urunkodu]=" & "'" & [urunkod] & "'") AS toplamcikis
FROM giris
GROUP BY giris.urunkod;


Sorgu üzerinden birleştirmeye çalışırsan giriş tablosundaki a sayısı kadar çıkış verisini toplar.

Cevapla

tolgahat
Üye Seviyesi: 0/6
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
T....
72
20/05/2011
İstanbul
Ofis 2007
27/08/2016,15:03
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sorunum çözdüldü teşekkür ederim sledgeab.

Anladığım kadarı ile soru üzerinden değilde verdiğin kod örneğine dayanarak yapacağım. Farklı tablolar ve veritabanlarında ihtiyaç duyarsam senin verdiğin kod örneği üzerinden mi yorumlamam gerekiyor yoksa bunun daha pratik bir yolu var mı ?
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Accessten excel bağlantısı ile veri alırken parola hatası. Mecnun24 8 258 02/01/2017, 20:11 Mecnun24
  İki Tarih Arası Rapor Hatası m_demir 14 299 24/12/2016, 23:03 m_demir
  Birleştirme sorgusunda sayı formatı hatası Mecnun24 8 264 15/12/2016, 16:39 atoz112
  "Block if without end if" hatası hakkında Mesut Kaytan 10 283 13/12/2016, 22:47 Mesut Kaytan
  OLE server or ActiveX Control hatası temre 4 189 05/12/2016, 22:44 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya