Sqlden 2 ayrı tabloya veri çekme
Tarih
11/04/2013 01:12
Konu Sahibi
.neshe
Yorumlar
4
Okunma
1766
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



.neshe
Üye
Kullanici Avatari
Üye
27
6
07/12/2009
9
İstanbul
Belirtilmemiş
11/04/2015,01:01
Çözüldü 
arkadaşlar konuyu inşallah doğru yere açmışımdır. Benim sorum şu; "bilgiler" adlı Sql veri tabanım var. Sql kısmında tüm alanları dolduruyorum ( tckimlik,ad soyad vb ..) daha sonra formuma gelip kimlik bilgisi giriş kısmında tc numarasını arattığım zaman çıkıyo. yani örneğin 10 numaralı kişiyi arattığım zaman ona ait bilgiler ekrana gelmektedir. Yalnız sorun şu ki form7 de yanı genel bilgiler kısmına gelince 10 numaralı tc yi arattığım zaman hiç bir işlem yapmıyor ona ait bilgiler gelmiyor. inşaalah sorumu anlamışsınızdır. Şimdiden çok teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   ödev.rar (Dosya Boyutu: 1,31 MB / İndirme Sayısı: 24)
Büyük başarıların sahipleri küçük işleri titizlikle yapabilme sabrını gösteren kişilerdir...
Schiller
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.994
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,23:53
Çözüldü 
Hızlıca göz atınca Form7 de

Visual Basic Code
TextBox30.Text = ("vergidairesi")


Burada eşittir işaretinden donra DataReader için kullandığınız değişkeni yazmamışsınız yani dr yazılmamış. DB yükleyip deneme şansım yok şu anda ancak hata yaptığınız yerde satırda BreakPoint koyup Debug yapacak olursanız hatanızı daha iyi yakalarsınız.

Siz bir kontrol edin eğer halledemezseniz daha ayrıntılı incelemeye çalışacağım.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


.neshe
Üye
Kullanici Avatari
Üye
27
6
07/12/2009
9
İstanbul
Belirtilmemiş
11/04/2015,01:01
Çözüldü 
bir çok sorunumu hallettim yalnız bu seferde şöyle bir şey var;
50 numaralı tc yi kaydediyorum kimlik bilgilerini dolduruyorum. daha sonra genel bilgiler kısmında 50 numaralı kişinin genel bilgilerini oluşturmak istediğimde (Form7) Sql imde ayrı ayrı satırlarda 2 tane 50 numaralı kimlik alanım oluyor. ikisi tek bir alanda olmuyor.
Büyük başarıların sahipleri küçük işleri titizlikle yapabilme sabrını gösteren kişilerdir...
Schiller
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.994
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,23:53
Çözüldü 
Çünkü kaydetmeden önce öyle bir Tc Kimlik Numarası varmı diye kontrol etmiyorsunuz. Önce kontrol edin eğer varsa kaydetmeyin.

Diğer bilgilerini güncellemek istediğinizde UPDATE ile güncelleyin. Şart olarak WHERE kimlik=12312312312 şeklinde şart belirtirsiniz.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


.neshe
Üye
Kullanici Avatari
Üye
27
6
07/12/2009
9
İstanbul
Belirtilmemiş
11/04/2015,01:01
Çözüldü 
sorun çözülmüştür teşekkürler alpeki99 Img-grin
Büyük başarıların sahipleri küçük işleri titizlikle yapabilme sabrını gösteren kişilerdir...
Schiller
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Tek Buton Üzerinden veri tabanındaki iki tabloya veri kaydetmeyi yapamadım. oztuncla 9 3.371 01/06/2013, 02:33 drummers
Çözüldü vb.net ile accessten listbox' veri çekme selime68 7 5.478 28/02/2013, 01:13 selime68
Çözüldü İki Tarih Arasındaki Fark Ücreti ayrı Tablolarda |By|KiDnArUt| 9 3.204 21/05/2011, 02:44 |By|KiDnArUt|
Çözüldü Webden Bilgi Çekme ve Analiz Oluşturma dostaydin 4 2.200 19/09/2010, 17:07 ogulcan92
Çözüldü Access veri tabanı bağlarken yanlış veri tabanı hatası kortoz 3 1.885 25/06/2010, 11:14 ogulcan92


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya