sql'da Top kullanımı ve sorguda belirlenen sayıda kayıt göstermek
Tarih
25/03/2011 02:22
Konu Sahibi
accessdelisi
Yorumlar
2
Okunma
2101
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



accessdelisi
Tımarhaneden Yeni Kaçtım
Kullanici Avatari
Aktif Üye
316
30/10/2008
24
-
Ofis 2010 32 Bit
Dün,07:29
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Herkese merhaba. Yapmis olduğum uygulamadaki formda acilan kutudan kisiye gore secim yapip liste kutusunda bu kisi icin yapilan islemleri listeliyorum. bu konuda problemim yok.

Ben bu yapilan islemlerin sadece son 10 islemi gormek istiyorum. bunun icin sorgudaki sira numarasi alanini azalan olarak degistirdim. Bu sekilde yeni islemleri azalan sira ile goruyorum. fakat formdaki liste kutusunda son 10 islemi gosteremedim.

yaptigim arastirmada yabanci bir sitede bu islem icin "SELECT TOP 10 ......." seklinde kod yazilmasi gerektiğini gordum. ornekteki Sql kodunu kendi sorguma uygulamaya calistiğimda surekli hata aliyorum.

ornek calismda gercek veriler var. bunlari sildiğimde program sapitiyor. bu yuzden ornek ekleyemedim.

Sorguda ilgili kaydin son 10 adedini nasil gorebilirim.


SÖZ VERİYORUM... USLU DURUCAM...
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.184
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,12:59
Çözüldü 
Benzeri bir kod banada lazım olmuştu. Daha önce kullandığım halde nasıl yapıldığını unutmuştum. Sağolsun Yandemir hoca "Top" kodunu hatırlattı ve bende nasıl yaptığımı hatırladım.
Yazdığınız Sql koduna "Top" kodu eklemeye çalışırsanız hata alırsınız. sorguyu tasarım görünümünde açın ve sorgu özelliklerini açın.

resim

Resimde de göreceğiniz üzre "En Büyük Değerler" özelliğine 10 yazarsanız sorguda belirteceğiniz artan-azalan sıralamasına göre ilk veya son 10 kaydı görebilirsiniz.
Bahsettiğiniz "Top" komutu Sql koduna kendisi yazılır.




Cevapla

accessdelisi
Tımarhaneden Yeni Kaçtım
Kullanici Avatari
Aktif Üye
316
30/10/2008
24
-
Ofis 2010 32 Bit
Dün,07:29
Çözüldü 
Sponsor Reklam
inanin gunlerdir ugrasiyorum. hic bu kadar kolay olacagini tahmin etmemistim.

cok tesekkurler.
SÖZ VERİYORUM... USLU DURUCAM...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Çapraz sorguda Between Like komutu orderyazbim 4 135 17/01/2017, 00:52 orderyazbim
  Buton ile rapor açarken kriterde like kullanımı nightashes 2 74 06/01/2017, 22:41 nightashes
  ekleme sorgusunu istenilen sayıda çalıştırmak hbal09 12 347 06/01/2017, 15:37 atoz112
  Access Sorguda Toplama Barkın Yalçınöz 7 162 28/12/2016, 20:20 ozguryasin
  mükerrer Kayıt taha1234 7 212 25/12/2016, 03:17 taha1234


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya