sorgudan en büyük değeri formda yazma
Tarih
01/05/2011 08:44
Konu Sahibi
afatsum75
Yorumlar
6
Okunma
2248
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



afatsum75
Destek Ekibi
Kullanici Avatari
Destek
M.... A....
129
27/05/2009
74
Kahramanmaraş
Ofis XP
04/12/2016,13:33
Çözüldü 
form üzerindeki etiketin başlığına sorgu da elde ettiğim TOPLAM alanındaki en büyük değer olan 34 değerini nasıl yazabilirim.


Ek Dosyalar
.rar   sorgudan en büyük değer alma.rar (Dosya Boyutu: 12,78 KB / İndirme Sayısı: 21)
afatsum75, 27-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Örneğiniz 2007 mdb olmadığı için şu anda aöamıyorum ama bir tablodaki en büyük değeri almak için

Kod:
 
SELECT Max(Tablo1.deger) AS EnÇokdeğer
FROM Tablo1;


ifadesini kullanabilirsiniz. Ya da bir sorgu yapıp toplam alanında EnÇok seçilir. Bu sorgudan alacağınız veri de her zaman en yüksek değer olur. Burada alınacak olan sayı "deger", veri sorgulanan tablo ise "tablo1" olarak alındı. Siz kendinize göre düzenleyin.

İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
06/12/2016,00:25
Çözüldü 
Sn mehmetdemiral hocamızın çözümüne alternatif olarak,
dmax("AlanAdı","TabloSorguAdı",[Kriter]) formülünü kullanabilirsiniz.

Kod:
me.EtiketAdı.caption=dmax("AlanAdı","TabloSorguAdı")

Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Img-grin) Dosyanın içeriğini görmeyince etiket üzerine aktarılacağını da bilemiyor insan. Teşekkürler Ayhan kardeş... Maalesef bu makineme Office 2010 kurmamıştım.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


assenucler

Kullanici Avatari
Onursal
A.... S.... Ş....
2.052
31/10/2008
63
İstanbul
-
29/11/2016,00:04
Çözüldü 
Katkılarınız için teşekkürler değerli öğretenlerimiz..

İyi hafta sonları.. Sevgi ve saygılar..
Cevapla


ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
06/12/2016,00:25
Çözüldü 
Icon_redface yok abi 2010u bi ara kullandım sonra vazgeçtim. 2003 bana daha pratik geldi.
Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  açılır kutu secime göre yazı rengi ve sorgudan çağrılan ilişikli nesne (bit resmi) maras321 3 91 29/11/2016, 21:39 maras321
  Formda İsim yazdığımda tablodan veri gelmesi 53rize 6 159 27/11/2016, 13:36 53rize
  Access Formda Tümünü Seç Buton Olay Yordamı Ekleme ? mehami 7 306 25/11/2016, 18:36 mehami
  Aynı Ürün Koduna ait kaydın son alanındaki değeri,yeni kayıtta ilk alanına yazdırmak yenginoglu 2 63 23/11/2016, 08:49 yenginoglu
  Formdaki bir alan göre alt formda alanları gizleme enderya 2 90 20/11/2016, 19:34 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya