Sorgudaki verileri Koşullu olarak Form üzerine almak?
Tarih
24/06/2011 11:34
Konu Sahibi
prtkl
Yorumlar
6
Okunma
1844
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



prtkl
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
148
09/03/2010
0
Bilecik
Ofis 2003
28/11/2016,13:36
Çözüldü 
Merhabalar,

Ekte bulunan çalışmada Form üzerine bir sorgu ekledim. Sorgu ile yapmak istediklerim:

Sorgu;

1.Sadece Form üzerinde bulunan NO adlı TextBox' un içeriğindeki değere ait verileri göstersin.
Örneğin: Eğer No kutucuğunda 3 yazıyorsa Sorgu sonucu aşağıdaki gibi olmalı:

NO..............SONUÇ...........FAZAALAN..........FAZLALAN2
3................ UYGUN................B.......................D

2.Sorgunun sonuçları Form üzerinde bulunan ilgili TextBox larda gözüksün.Böylece Sorgu sonuçları Tablo1 e kaydedilebilsin.
Örneğin:

NO: 3
SONUÇ: UYGUN
FAZLALAN: B
FAZLALAN2: D

Vakit ayırıp değerlendiriseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar.


Ek Dosyalar
.rar   vt1.rar (Dosya Boyutu: 19,93 KB / İndirme Sayısı: 14)
prtkl, 09-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir
Cevapla


POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.848
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Dün,20:02
Çözüldü 
İncelermisiniz...

Tablo1 e kaydet işlemi için buton eklendi.

Tekrar indiriniz...


Ek Dosyalar
.rar   vt1.rar (Dosya Boyutu: 28,8 KB / İndirme Sayısı: 6)
.rar   vt1yeni.rar (Dosya Boyutu: 28,22 KB / İndirme Sayısı: 26)
Please return your positive or negative ...
Cevapla


prtkl
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
148
09/03/2010
0
Bilecik
Ofis 2003
28/11/2016,13:36
Çözüldü 
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. İstediğim gibi olmuş ancak Formun kayıt kaynağı Sorgu2 olarak kodlandığı için veriler Tablo1 e kaydedilemiyor.

Forma sorgu ile getirilen bilgilerin tablo1 e aktarılması işini de çözebilirseniz çok memnun olurum.
prtkl, 09-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir
Cevapla


POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.848
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Dün,20:02
Çözüldü 
Yeni bir ekleme yaptım Tablo-1 e kayıt işlemi gerçekleşiyor.
Please return your positive or negative ...
Cevapla


prtkl
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
148
09/03/2010
0
Bilecik
Ofis 2003
28/11/2016,13:36
Çözüldü 
Teşekkürler Img-grin

Tabloya kaydetmek için kullandığınız butonun kodlarını sorgu butonuna gömemez miyiz? Tek tıkla kayıt işlmi için;

sorgu butonundaki

Kod:
DoCmd.OpenQuery stDocName, acNormal, acEdit


kodunun altına "tablo_1 e kaydet" butonunun kodlarını yapıştırdım ancak kayıt etmesi için 2 kez tıklamam gerekiyor yine sorgu butonuna. Img-cray

prtkl, 09-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.059
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,07:34
Çözüldü 
Koddaki

Visual Basic Code
Private Sub Komut8_Click()

kodunu sil ve yerine

Visual Basic Code
Sub VeriAktar()


yaz.

Komut5 Butonunun tıklandığında olayına yazılan

Visual Basic Code
DoCmd.OpenQuery stDocName, acNormal, acEdit

kodunun hemen altına

Visual Basic Code
call VeriAktar

kodunu ekle.
Butona tıkladığında sorguyu açıp veriyi aktarır.

Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Form üzerinden hesaplanan alanın başka form üzerinden güncelleştirilmesi nightashes 16 175 08/12/2016, 21:40 alpeki99
  sorgunun excel olarak alınması koruyucu 3 133 08/12/2016, 12:15 atoz112
  alt veri sayfasındaki verileri formda görmak murat dikme 4 68 07/12/2016, 18:14 murat dikme
  Pdf olarak mail gönderme Serkan Çevik 8 179 04/12/2016, 15:17 Serkan Çevik
  Sorgudaki değişime göre formda uyarı vermek mehmetb84 4 145 16/11/2016, 23:08 mehmetb84


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya