Sorgudaki verileri Koşullu olarak Form üzerine almak?
Tarih
24/06/2011 11:34
Konu Sahibi
prtkl
Yorumlar
6
Okunma
1891
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



prtkl
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
150
09/03/2010
0
Bilecik
Ofis 2003
03/01/2017,11:52
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhabalar,

Ekte bulunan çalışmada Form üzerine bir sorgu ekledim. Sorgu ile yapmak istediklerim:

Sorgu;

1.Sadece Form üzerinde bulunan NO adlı TextBox' un içeriğindeki değere ait verileri göstersin.
Örneğin: Eğer No kutucuğunda 3 yazıyorsa Sorgu sonucu aşağıdaki gibi olmalı:

NO..............SONUÇ...........FAZAALAN..........FAZLALAN2
3................ UYGUN................B.......................D

2.Sorgunun sonuçları Form üzerinde bulunan ilgili TextBox larda gözüksün.Böylece Sorgu sonuçları Tablo1 e kaydedilebilsin.
Örneğin:

NO: 3
SONUÇ: UYGUN
FAZLALAN: B
FAZLALAN2: D

Vakit ayırıp değerlendiriseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar.


Ek Dosyalar
.rar   vt1.rar (Dosya Boyutu: 19,93 KB / İndirme Sayısı: 14)
prtkl, 09-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir
Cevapla

POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.855
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Bugün,10:26
Çözüldü 
İncelermisiniz...

Tablo1 e kaydet işlemi için buton eklendi.

Tekrar indiriniz...


Ek Dosyalar
.rar   vt1.rar (Dosya Boyutu: 28,8 KB / İndirme Sayısı: 6)
.rar   vt1yeni.rar (Dosya Boyutu: 28,22 KB / İndirme Sayısı: 26)
Please return your positive or negative ...
Cevapla

prtkl
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
150
09/03/2010
0
Bilecik
Ofis 2003
03/01/2017,11:52
Çözüldü 
Sponsor Reklam
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. İstediğim gibi olmuş ancak Formun kayıt kaynağı Sorgu2 olarak kodlandığı için veriler Tablo1 e kaydedilemiyor.

Forma sorgu ile getirilen bilgilerin tablo1 e aktarılması işini de çözebilirseniz çok memnun olurum.
prtkl, 09-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir
Cevapla

POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.855
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Bugün,10:26
Çözüldü 
Yeni bir ekleme yaptım Tablo-1 e kayıt işlemi gerçekleşiyor.
Please return your positive or negative ...
Cevapla

prtkl
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
150
09/03/2010
0
Bilecik
Ofis 2003
03/01/2017,11:52
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Teşekkürler Img-grin

Tabloya kaydetmek için kullandığınız butonun kodlarını sorgu butonuna gömemez miyiz? Tek tıkla kayıt işlmi için;

sorgu butonundaki

Kod:
DoCmd.OpenQuery stDocName, acNormal, acEdit


kodunun altına "tablo_1 e kaydet" butonunun kodlarını yapıştırdım ancak kayıt etmesi için 2 kez tıklamam gerekiyor yine sorgu butonuna. Img-cray

prtkl, 09-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,14:26
Çözüldü 
Koddaki

Visual Basic Code
Private Sub Komut8_Click()

kodunu sil ve yerine

Visual Basic Code
Sub VeriAktar()


yaz.

Komut5 Butonunun tıklandığında olayına yazılan

Visual Basic Code
DoCmd.OpenQuery stDocName, acNormal, acEdit

kodunun hemen altına

Visual Basic Code
call VeriAktar

kodunu ekle.
Butona tıkladığında sorguyu açıp veriyi aktarır.


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  access iki tarih arası verileri datetimepicker vasıtasıyla çağırma usescrt 9 177 15/01/2017, 12:43 usescrt
  rapor cıktı tarihini rapor ismi olarak yazıcıya gonderme malidolu 7 267 01/01/2017, 14:07 atoz112
  Listede farklı bir tabloyu çoklu ölçüt olarak kullanmak. nightashes 2 117 01/01/2017, 01:05 nightashes
  Formda düzenleme yaptığımda kaydetmeden işlemi geri almak raburabu 8 343 26/12/2016, 11:38 raburabu
  İki Tarih Arası Rapor Almak m_demir 20 596 23/12/2016, 12:11 m_demir


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya