sorgudaki sorgu bölümünün tablodan alınmasını sağlamak
Tarih
19/02/2011 17:24
Konu Sahibi
mehmetb84
Yorumlar
8
Okunma
1968
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



mehmetb84

Kullanici Avatari
Özel Üye
M.... B....
451
29/12/2010
0
Denizli
Ofis 2013 64 Bit
Bugün,03:17
Çözüldü 
merhaba arkadaşlar, veritabanımdaki formumda bir sorgumdan süzme veri alarak liste görünümünde görünmesini sağlıyorum.
Fakat bunu artık sorgudan değil de tablomdan almak istiyorum.

liste kutumda bulunan sorgu yazımı şu şekilde;

SELECT sorgu4.* FROM sorgu4 WHERE (((sorgu4.G_Müşterisipno)=[Forms]![evtekstili_müşteri]![F_Müşterisipno]));

buradaki sorgu4 yerine tablo1 yazarak denedim,çalışmadı, hatta bunu şu şekilde yazmayı denedim ;
SELECT tablo1.* FROM tablo1 WHERE (([tablo1]![G_Müşterisipno]=[Forms]![tablo1]![G_Müşterisipno])); sanıırım yine beceremedim,yardımcı olursanır sevirim,şimdiden tşşkler...
Cevapla


Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
291
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Sayın mehmet84;
Ben tam olarak ne yapmak istediğinizin mantığını anlayamdım.
Bakın:
WHERE (([tablo1]![G_Müşterisipno]=[Forms]![tablo1]![G_Müşterisipno]));
kullandığınız kodda eşitliğin iki tarafını da aynı alandan yapmaya çalışıyorsunuz.
Şöyle izah edeyim: Tablo1 deki G_Müşterisipno alanı ile yine bu alanı karşılaştırmaya çalışıyorsunuz.
Umarım anlatabilmişimdir.
(yazım ve kod hatalarına sonra bakalım. Önce ne yapmak istediğinizi anlayayaım)
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


mehmetb84

Kullanici Avatari
Özel Üye
M.... B....
451
29/12/2010
0
Denizli
Ofis 2013 64 Bit
Bugün,03:17
Çözüldü 
evet aynen öyle, amacım da şu form görünümünde veri girişi yaparken o an girdiğim veriye ait daha önceki bilgileri süzmek
Cevapla


Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
291
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Başka bir önerim var Sayın Mehmet84;

Visual Basic Code
if dcount("tablo1dekiotomatiksayıalanı","TABLO1","G_Müşterisipno=" &   F_Müşterisipno ">0 then msgbox("Bu sipariş daha önce girilmiş")
 


Buradaki DCount fonksiyonu belirttiğin tabloda , belirttiğin alanda verdiğin kritere göre ne nkadar kayıt olduğunu sayar. Eğer G_Müşterisipno numarası formda girdiğin numara ile aynıysa bu fonksiyonun sonucu 0 dan büyük olacağı için daha önce bu numara girilmişl demektir.
Ne dersiniz? Denemeye değer mi?

Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


mehmetb84

Kullanici Avatari
Özel Üye
M.... B....
451
29/12/2010
0
Denizli
Ofis 2013 64 Bit
Bugün,03:17
Çözüldü 
evet çok mantıklı ama aynı uygulamayı bir başka formda ürün adı girerken de yapıcam,malum orda tekrarlanan veriler de var,bu söylediğimi çevirme şansımız yok mu?
Cevapla


Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
291
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Aynı olay. Eğer aynı tabloysa sadece kriter kısmını değiştireceksiniz.
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tablomu hangi sorgu rapor kullanıyor atyaty 5 206 29/11/2016, 14:14 atyaty
  Formda İsim yazdığımda tablodan veri gelmesi 53rize 6 159 27/11/2016, 13:36 53rize
  Sorgudaki değişime göre formda uyarı vermek mehmetb84 4 145 16/11/2016, 23:08 mehmetb84
  Sorgu Ile Not Dokumu qripton 3 109 18/10/2016, 14:33 atoz112
  Form Üzerinde Komut Tuşu ve Onayı ile Tablodan Tabloya Veri Ekleme ask200075 13 517 08/10/2016, 10:26 ask200075


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya