sorgu sonuçlarını sql ile alma
Tarih
13/03/2010 12:49
Konu Sahibi
severim
Yorumlar
2
Okunma
1172
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



severim
Üye
Kullanici Avatari
Üye
23
8
04/02/2010
0
Adana
Ofis 2003
25/12/2010,11:37
Çözüldü 
Sponsor Reklam
merhaba arkadaşlar ;

sorum çok basit. veritabanım içerisinde oluşturduğum bir sorguyu makro içerisinde çalıştırabileceğim bir Sql ifadesi ile çekme imkanım varmı ?

böyle bir şeye ihtiyaç duymamın nedeni karmaşık bir sorgu sonucunda elde ettiğim verileri makro ile çekip bir takım işlemler yapıp tekrar bir tabloya kaydetmek zorundayım.

set rr=db.openrecordset(....) şeklinde bir ifade ile sorgu sonuçlarını recordset olarak çekebilir miyim ?

forumdaki örneklerden bir çözüm bulamadım..

derdimi anlatabilmek için basit bir örnek database gönderiyorum. Derdim sorgu1 sonuçlarını Sql ifadesi gibi recordset ile çekebilmek..

yardımlar için şimdiden teşekkürler.
aslında sorguda kullandığım Sql ifadesini kullanarak direkt recordsetimi oluşturabilirim ancak sorgumun Sql ifadesi yaklaşık 400 karakterden oluşuyor.. maksimum karakter sınırı 250 karakter olduğu için Sql ifadesi ile hareket edemiyorum..
(örnek dosyayı temsili olarak hazırladım..gerçek dosyam ve gerçek sorgularım çok daha büyük. ama kurumsal bilgiler içerdiği için upload edemedim..)
merhaba arkadaşlar ;

query sonuçlarını bir table gibi kullanabiliyormuşum..

soruyu kapatabiliriz..

select*from sorgu_adi şeklinde bir ifade sorunumu zaten çözüyormuş.. keşke sormadan deneseydim Img-grin)


Ek Dosyalar
.rar   SampleDatabase.rar (Dosya Boyutu: 8,38 KB / İndirme Sayısı: 16)
severim, 04-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
29/12/2016,10:44
Çözüldü 
Dosyanızın kopyasını oluşturup içerisindeki verileri silseniz, gerekli tablolara bir kaç uydurma kayıt girseniz ve örnek olarak ekleseniz daha iyi yardımcı olabileceğimizi düşünüyorum.
Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(13/03/2010, 12:49)severim Adlı Kullanıcıdan Alıntı: soruyu kapatabiliriz..

select*from sorgu_adi şeklinde bir ifade sorunumu zaten çözüyormuş.. keşke sormadan deneseydim Img-grin)

Konu taşınmıştır.
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Yemek Sipariş Portalı 4 Sorgu Ekleme al1en 2 122 18/01/2017, 00:26 ozanakkaya
  form ve raporda çapraz sorgu formatı mehmetb84 8 225 14/01/2017, 18:16 atoz112
Question Tedarikçilere göre toplam alma ve form üzerinde gösterme safakben 5 151 12/01/2017, 12:58 atoz112
  Tarihe göre rapor alma ve seçilen tarihi raporda gösterme ertans 6 248 30/12/2016, 16:45 ertans
  Sorgu ile Karakter Ayırma Hk. rknbrlz 10 218 19/12/2016, 19:25 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya