son tarihe göre
Tarih
21/03/2011 15:16
Konu Sahibi
accessman
Yorumlar
6
Okunma
1918
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
iy igünler
eklediğim örnekte form1 deki metin0 kutusunda şeref ismini görebilmek için nasıl bir denklem yazmam lazım teşekkürler
amacım son tarihdeteki şahsı yazdırmak
=DFirst("[alan2]";"tablo1";[alan1]=DMax("[alan1]";"tablo1"))

yazdım olmadı
nasıl yazmam lazım arkadaşlar
bir bilen yokmu arkadaşlar


Ek Dosyalar
.rar   sontarih kayıt.rar (Dosya Boyutu: 8,84 KB / İndirme Sayısı: 12)
@benbendedeilem
Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.813
29/10/2008
899
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
sayın accesman
aşagıdaki sayın bilgisayarcının örneginden gidebilrsiniz,kendinize uyarlayın


Ek Dosyalar
.rar   en büyük,en küçük tarih getir.rar (Dosya Boyutu: 23,91 KB / İndirme Sayısı: 12)
Cevapla


accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
teşekkürler celoyce ama
hem anlayamadım hemde çok benim dediğim değil sanırsam
benim istediğim en büyk tarihdeki kişinin ismi
bu sadece o gruptaki en büyük tarihi buluyor
iki sorgu ile benim istediğim bulunuyor
sorgu1
SELECT Tablo1.alan2 FROM Sorgu1 INNER JOIN Tablo1 ON Sorgu1.EnÇokalan1=Tablo1.alan1;
sorgu2
SELECT Tablo1.alan2 FROM Sorgu1 INNER JOIN Tablo1 ON Sorgu1.EnÇokalan1=Tablo1.alan1;
ama bunu metin kutusunun veri kaynağına kısa bir şekilde nasıl göstereceğim
ah bir bilen olsaydı
@benbendedeilem
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.041
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,20:09
Çözüldü 
Formdaki metin kutusunu (metin0) ilişkisiz yap ve formun açıldığında olayına aşağıdaki kodu yaz.

Visual Basic Code
strSQL = "SELECT Tablo1.alan1, Tablo1.alan2, * FROM Tablo1 ORDER BY Tablo1.alan1 DESC; "
Set accesstrnet = New ADODB.Recordset
accesstrnet.Open strSQL, CurrentProject.Connection, adOpenKeyset, adLockOptimistic
Me.Metin0 = accesstrnet("alan2")

Cevapla


Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
Dün,19:17
Çözüldü 
=DFirst("[alan2]";"tablo1";"cvdate([alan1])='" & CVDate(DMax("[alan1]";"tablo1")) & "'")
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
çok teşekkürler arkadaşlar
sn.yandemir tam istediğim buydu
burada cvdate nedir
@benbendedeilem
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  karma kutuya göre toplama çıkarma maras321 5 192 06/12/2016, 03:07 maras321
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 281 03/12/2016, 00:13 m_demir
  açılan kutu değerine göre aktif/pasif buton ferhatozge 10 338 30/11/2016, 12:01 donepezil
  açılır kutu secime göre yazı rengi ve sorgudan çağrılan ilişikli nesne (bit resmi) maras321 3 91 29/11/2016, 21:39 maras321
  Formdaki bir alan göre alt formda alanları gizleme enderya 2 90 20/11/2016, 19:34 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya