Sıralı verilerin değerlerini şartlı toplama
Tarih
31/10/2012 14:11
Konu Sahibi
mehmetb84
Yorumlar
10
Okunma
2054
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



mehmetb84

Kullanici Avatari
Özel Üye
M.... B....
451
29/12/2010
0
Denizli
Ofis 2013 64 Bit
Bugün,15:46
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar,daha önceki sorumda faturası gelmemiş tutarların nasıl hesaplanacağını sormuştum ve yardımlarınız sayesinde şuanki eklediğim veritabınında da bulunan hesapla isimli bir sorguyla bu işi çözdük.
Fakat şimdiki sorum biraz farklı. Ekte paylaştığım veritabanı dosyamda bulunan t_hambezsiparisyyy formuna geçilen siparişlere ilişkin irsaliye ve faturaları işliyorum.
İrsaliye kaydına hiç bakmayın bu konuyla ilgisi yok.
Buradayapmak istediğim geçtiğim siparişlerin bazılarının faturaları eksik geliyor ve ben faturası gelmemiş tutara bu eksik bakiyeleri de ilave etmek istiyorum.

Bizi ilgilendiren t_hambezsiparissyyy adlı forum ve onun altforumu olan t_faturalar

Benim bu defa yapmak istediğim t_hambezsiparisyyy adlı forumda faturası geldi olarak işaretlenmeyen kayıtları ve thambezsiparis-> metraj alanındaki değerden yüzde 10 daha düşük girilen fatura kayıtların toplamlarının bakiyelerinin, toplamının tutarını öğrenmek.

örnek:
t_hambezsiparisyyy forumunun metraj alanındaki kayıt 15.000,
o kayda ilişkin gelen 2 tane fatura var.
Bu faturaların metraj değerleri 5.000 ve 3.000.
Fiyat da 1,5 TL
hesap 15.000 - (5.000+3.000) = 7.000 | 7000x 1,5TL = 10.500TL

Bir de faturası gelmemiş bir kayıt var diyelim
o kaydın t_hambezsiparisyyy formundaki metaj alanındaki değeri 10.000
fiyat da 2 TL
hesap = 10.000 x2 TL = 30.000 TL

Sonunda yapılmasını istediğim işlem 30.000TL + 10.500TL = 40.500TL
yani faturası gelmemiş tutarı hesaplamak.
Ama örneğin t_hambez siparisyyy forumundaki metraj değeri 15.000 iken gelen faturalar 10.000 ve 4.000 = 14.000 ise yani sipariş metrajının yüzde 10'undan daha az fark varsa bu kayıt dikkate alınmasın istiyorum.Yani bunun faturası gelmiş kabul edilmesini istiyorum. (kayıt girerken manuel olarak faturası geldi tikini de işaretleyebilirim ama bunu otomatik yapmayı bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdiden yardımcı olan olamayan herkese ilgilendiği için teşekkürü bir borç bilirim.


Ek Dosyalar
.rar   sistem2.rar (Dosya Boyutu: 1,29 MB / İndirme Sayısı: 9)
Cevapla


accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
çok ayrıntılı anlatarak karışıklığa meydan vermemek lazım
bunun yerine Excel de yapmak istediğinin benzerini yapıp ekle
ama kısaca anladığım kadarıyle
bir kodda güncelleme sorgusunu çalıştırarak yaapabiilirsin

2010 bendee olmadığı için yardım edemiyorum
@benbendedeilem
Cevapla


mehmetb84

Kullanici Avatari
Özel Üye
M.... B....
451
29/12/2010
0
Denizli
Ofis 2013 64 Bit
Bugün,15:46
Çözüldü 
Arkadaşım yardımcı olamıyacaksan niye yorum yapıyorsun, anlaşılması kolay olsun diye örnekle açıkladım. Dah açok karışıklığı gidermeyi amaçladım.
Cevapla


accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
bence faturası geldi tikini işaretleyecek bir güncelleme sorgusu oluşturman
bunu form açılışı gibi bir olayın kodunda çalıştırman
sorgu kısmını çok kolay yapabilirsin
docmd.runsql ile de sorguyu çalıştırırsın
@benbendedeilem
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.046
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,15:52
Çözüldü 
Mesajınızı okuduğumda malesef hiçbirşey anlamadım. accessman gibi örnek Excel sayfası olsa daha iyi olurdu diye düşündüm.

Anlamadığım mevzular,

konuda bahsettiğiniz gibi, 15.000'e ait iki adet 5000 ve 3000 değeri yok,bu değerler 10.000'de var. Sanırım karışıklık oldu.

Faturası olanların hesaplaması

hesap 15.000 - (5.000+3.000) = 7.000 | 7000x 1,5TL = 10.500TL

Faturası olmayanların hesaplaması

hesap = 10.000 x2 TL = 30.000 TL (bu hesap 20.000 olmalı)

Faturası gelmemiş tutarı hesaplamak için niye 30.000 ve 10.500 toplanacak?
Faturası gelmeyen nasıl belirlenecek malesef anlamadım.

t_hambezsiparissyyy adlı formuna metin kutusu ekle
denetim kaynağına

Visual Basic Code
=([hamsip_metraj]-(Nz(DSum("gelenmt";"t_musteriler";"[hambezsipno]=[hamsip_no]");0)))*[hamsip_fiyat]


kodunu ekle,
hesaplama işlemi metin kutusunda yapılır.
Bu veriye göre "t_hambezsiparis" tablosundaki "hamsip_fatgeldi" alanına onay işareti eklenebilir. Ancak ben işlemi çözemediğim için daha fazlasını yapamadım.

Cevapla


mehmetb84

Kullanici Avatari
Özel Üye
M.... B....
451
29/12/2010
0
Denizli
Ofis 2013 64 Bit
Bugün,15:46
Çözüldü 
ozanakkaya haklısın orada işlem hatası olmuş ya 10.000 yerine 15.000 TL olucak 15.000 x 2 TL = 30.000 TL olucak

accessman peki bu sorugyu nasıl yapabilirim?
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  karma kutuya göre toplama çıkarma maras321 5 192 06/12/2016, 03:07 maras321
  koşullu giriş maskesi ve toplama çıkarma maras321 4 116 09/11/2016, 12:31 maras321
  Liste Kutusunda bir kolondaki verileri gruplayarak toplama knuur 14 302 08/11/2016, 14:35 knuur
  formda farklı kriterde toplama access acemisi 3 127 06/11/2016, 12:59 atoz112
  Verilerin Listede Görünmesi m_demir 4 106 29/10/2016, 00:56 m_demir


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya