sayısal kutucuklarda sorgu yapma işlemi
Tarih
15/11/2010 03:42
Konu Sahibi
newindmuh
Yorumlar
19
Okunma
3563
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



newindmuh
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
85
18/03/2010
12
Kocaeli
Ofis 2007
25/10/2013,14:19
Çözüldü 
arkadaşlar merhaba, ben bir program üzerinde çalışyorum ve her gün yeni yeni problemler çıkıyor. lütfen bana yardım edin, şimdi bir tane veri tabanı yaptım , öğrencilerin fizik kimya ve matametik notlarını yazan ve sorgu kısmında bu üç alandan sorgu yapmak istiyorum, mesala fizik notu 6 yazdığımda 6dan buyuk olanlar sıralansın ama kimya notunu 5 yazdığımda fizik notu 6 ve kimya notu 5 den fazla olanlar sıralansın istiyorum.. ama sorun şu sorgu formunda boş bıraktığım kutucuk işleme girmesin yani kimya kısmına 5 yaşmışsam 5den büyükler sıralansın ama yazmamışsam sıralanmasın, yani fizik, kimya ve matemetik alanlarından hangisi yazıyorsam onlardan büyük olanlar sorguda gelsin , bu değerler sayısal olduğu için yapamadım. metin olsaydı yapardım.. örnek bi veri tabanı yaptım ve sorgu formu oluşturdum , o form üzerinde ne yapmam gerekiyor. ilginize çok teşekkür ederim, iyi geceler...


Ek Dosyalar
.rar   ogrenci_not.rar (Dosya Boyutu: 34,63 KB / İndirme Sayısı: 9)
newindmuh, 18-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/12/2016,23:51
Çözüldü 
İnceleyip sonucu bildirirseniz seviniriz. Kolay gelsin.


Ek Dosyalar
.rar   ogrenci_not_BlackEagle.rar (Dosya Boyutu: 22,36 KB / İndirme Sayısı: 15)
Cevapla


newindmuh
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
85
18/03/2010
12
Kocaeli
Ofis 2007
25/10/2013,14:19
Çözüldü 
(15/11/2010, 11:15)BlackEagle Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İnceleyip sonucu bildirirseniz seviniriz. Kolay gelsin.

öncelikle çok teşekkür ederim.. gerçekten benim için çok önemli bi bilgi oldu.. fakat söyle bir sorun var benim istediğim, 6 yazdığımda 6 ve ustu olanların gelmesi , sadece 6 değil yani.. sizin yaptığınız tam istediğim gibi ama 6 yazınca sadece 6 olan geliyor, üstü gelmiyor.. bunu nasıl yaparım ..bir daha bakar mısnız ben bakıp yapmaya çalıştım ama yapamadım. birde sorguda alan kısmına Iff( ; ; ) tarzı bir şeyler yazmışsınız , onu ilk defa öğrendim onunla ilgili gerekli bilgiyi nereden alabilir. benim amacım accessin mantığını öğrenmek, o yüzden soruyorum.. çok teşekkürler, şimdiden her şey için , iyi bayramlar...
newindmuh, 18-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla


newindmuh
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
85
18/03/2010
12
Kocaeli
Ofis 2007
25/10/2013,14:19
Çözüldü 
(15/11/2010, 11:15)BlackEagle Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İnceleyip sonucu bildirirseniz seviniriz. Kolay gelsin.

sayın blaceagle bana bu konuda yardım edin lutfen, yada yardım edecek kimse yok mu ? istediğim şeyin çok zor olmadığını düşünüyorum.. çok tşkler... sitede o kadar bilen insanlar var ama neden kimse ilgilenmiyor ? bunu da anlamış değilim, 6 kişi indirmiş ama bir kişi geri dönmüş.. emeği geçen geçmeyen herkese tşk ediyorum ama neden bu kadar basit problemleri bile cevap atan insanlar olmuyor. herkese iyi bayramlar...
newindmuh, 18-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/12/2016,23:51
Çözüldü 
Sn newindmuh, malumunuz bayram nedeniyle herkes bir yerlerde, örneğin ben size cevap verdiğimde bulduğum bilgisayarda office vardı, ama şimdi bu mesajı yazdığım bilgisayarda yok. Dolayısıyla ilgilenemiyorum, inanın ki diğer arkadaşlarda aynı durumdadır. Bilginize
Cevapla


newindmuh
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
85
18/03/2010
12
Kocaeli
Ofis 2007
25/10/2013,14:19
Çözüldü 
(17/11/2010, 01:13)BlackEagle Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sn newindmuh, malumunuz bayram nedeniyle herkes bir yerlerde, örneğin ben size cevap verdiğimde bulduğum bilgisayarda office vardı, ama şimdi bu mesajı yazdığım bilgisayarda yok. Dolayısıyla ilgilenemiyorum, inanın ki diğer arkadaşlarda aynı durumdadır. Bilginize

rica ederim , cevabınız içinde çok tşkler. sadece çok mu zor şeyler istiyorum diye düşünmüştüm ? peki siz benim dediğimi yapar mısınız? yani buyuk olanları da nasıl çekeriz ? ıff() olan kısmımı değiştireceğiz.. buraya yazabilir misiniz _ yazarsanız muhtemelen anlarım.. çok tşkler.. iyi bayramlar..
newindmuh, 18-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Sorgu ile Karakter Ayırma Hk. rknbrlz 9 108 1 saat önce atoz112
  kayıtlarda arama yoluyla orantı kurarak hesap yapma mehmetb84 18 398 04/12/2016, 17:13 mehmetb84
  Liste kutusu işlem yapma ekleme silme de sorun nightashes 7 110 29/11/2016, 20:24 nightashes
  Tablomu hangi sorgu rapor kullanıyor atyaty 5 207 29/11/2016, 14:14 atyaty
  access raporda guruplandır ve say işlevi yapma murat dikme 2 97 22/11/2016, 01:55 murat dikme


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya