Satırda bulunan verileri saydırmak
Tarih
04/08/2009 16:45
Konu Sahibi
danke
Yorumlar
5
Okunma
1391
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy



danke
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
185
10/05/2009
0
Ankara
Ofis 2007
29/11/2016,20:53
Çözüldü 
Arkadaşlar kolay gelsin,
Halen Acceste yaptığım, kullandığım bir programda, sorguda iki tablonun birleşmesiyle veri temin ettim. Bu verilerden bir kısmı iki kere, bir kısmı üç kere, bir kısmı ise sadece bir kere sorguda gözüküyor.(Örnek: Kazım KARA (3) kere, Tuncay ATSIZ (4) kere, Burhan KUZU (1) kere vb.)
Ben sorguda çıkan o verilerin tekrar etmeden kaçtane olduğunu pratik olarak nasıl öğrenebilirim. (Kazım KARA (1) kere, Tuncay ATSIZ (1) kere, Burhan KUZU (1) kere)Icon_rolleyes

Yardımcı olocak arkadaşlara şimdiden teşekkürler,
danke, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. AccessTr.neT formuna katıldığımdan beri hem ufkum genişledi, hem programlarla ilgili sorunlarımı çözdüm. Siteye emeği geçen herkese teşekkürler.
Cevapla


Bilgisayarcı
Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Sorguyu görmeden ezbere bir şey yazmak zor ama distinct,distinctrow veya group by adı kullnarak sql'inizi tekrar düzenlemeniz gerekli.
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla


esrefigit

Kullanici Avatari
Onursal
598
30/10/2008
356
Konya
Ofis 2003
06/11/2015,13:38
Çözüldü 
önce bir sorgu yap bunda isim alanını grupla böylelikle tekrarlanan isimler görünmez sadece biri görünür sonra bir adet daha alan yap ve sayısıLolcount("isim";"isimlerinolduğutabloadı";"[isim]='"&[isim]&")

buda sana isimlerin kaçtane olduğunu verir

tabi direkt sorgudan da yapılır
bu sana ali 3 verir

SELECT Tablo1.adi, Count(Tablo1.adi) AS Sayadi
FROM Tablo1
GROUP BY Tablo1.adi;

buda sana ali (3) verir

SELECT Tablo1.adi&" "&"("& Count(Tablo1.adi)&")" AS Sayadi
FROM Tablo1
GROUP BY Tablo1.adi;
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla


danke
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
185
10/05/2009
0
Ankara
Ofis 2007
29/11/2016,20:53
Çözüldü 
Sayın esrefigit çözümünüz için teşekkürler, yalnız verdiğiniz örnekleri uyguladığımda isimlerden kaç tene yazılı olduğunu buluyor.

Mehmet KARA :3
Ahmet ATSIZ :2 gibi

Ben ise tekrarsız kaç kayıt var, yada kaç isim var bunu bulmak istiyorum. Sorguda sizin de gösterdiğiniz örneklerle isimleri gruplandırarak aslında kaç kayıt olduğunu, kaç isim olduğunu görüyorum. Ancak formun üzerine söz konusu toplam kayıtı, veya toplam isim sayısını yazdırmak için ne gerekiyor doğrusu bilmoyurum.
danke, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. AccessTr.neT formuna katıldığımdan beri hem ufkum genişledi, hem programlarla ilgili sorunlarımı çözdüm. Siteye emeği geçen herkese teşekkürler.
Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.813
29/10/2008
899
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
=NZ(DSum("[FİYATI]";"srg1");0)....................Bu srg1 isimli sorgudaki fiyatların toplamını alır
=NZ(DCount("[ADI]";"srg1");0)..................Bu srg1 'de bulunan isimlerin kaç tane sayar.verir
bunları sorgudan aldığın form içine açacağın metin kutusuna yazabilirsin kolay gelsin
Cevapla


danke
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
185
10/05/2009
0
Ankara
Ofis 2007
29/11/2016,20:53
Çözüldü 
Sayın C*E*L*O*Y*C*E teşekkür ediyorum. Verdiğiniz örnek sorunumu çözdü.

Arkadaşlar herkesin ilgisi için teşekkürler, belki soruyu başta yanlış sormuş olabilirim. Ondan dolayı fazlaca meşgul etmiş olabilirim. Sorunumu çözdüm. Herkese teşekkürler.
danke, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. AccessTr.neT formuna katıldığımdan beri hem ufkum genişledi, hem programlarla ilgili sorunlarımı çözdüm. Siteye emeği geçen herkese teşekkürler.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  ekte bulunan raporlama kısımlarını kaldırma maras321 5 150 16/11/2016, 20:41 maras321
  Liste Kutusunda bir kolondaki verileri gruplayarak toplama knuur 14 299 08/11/2016, 14:35 knuur
  Verileri Listede ve Raporda Sıralamak m_demir 8 125 15/10/2016, 22:30 m_demir
  VBA Makro ile Access'teki verileri formatlı Excel sayfasına aktarma hatası balkan85 26 543 28/09/2016, 15:54 atoz112
  Hostingde bulunan web sitesinin MySql tablolarını düzenlemek, rapor almak v.s. donepezil 6 322 18/08/2016, 14:41 alpeki99


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya