raporda yazdırma sorunu
Tarih
12/03/2010 16:14
Konu Sahibi
perisanoglu
Yorumlar
5
Okunma
1336
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



perisanoglu
Emirdağlı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Y....
141
30/10/2008
59
Ankara
Ofis 2007
27/06/2016,15:44
Çözüldü 
herkese iyi günler kolay gelsin..

formdaki bir butondan formun bağlı olduğu ve verisini sorgudan alarak geçerli kayıt yazdıran raporu yazdırıyorum..ama rapordan her seferinde 2 adet çıktı almam gerekiyor..bunu aşağıdaki kodlarla halletmiştim.

Private Sub cmdDWood6_Click()
On Error GoTo Err_cmdDWood6_Click
If MsgBox("ARAÇ BİLGİLERİNİ FORM'A YAZDIRMAK İSTEDİĞİNİZDEN EMİN MİSİNİZ? İKİ SAYFA FORM YAZDIRILACAK...", 68, "BELGEYE YAZDIR") = 6 Then

DoCmd.OpenReport "EK-1 BELGESİ ARKA", acViewLayoud

DoCmd.PrintOut acPrintAll, , , , 2


Exit_cmdDWood6_Click:
Exit Sub

Err_cmdDWood6_Click:
MsgBox err.Description
Resume Exit_cmdDWood6_Click
End If
End Sub

office 2007 versiyonunda sorunsuz çalışıyor. Raporada zaman dolduğunda özelliğine kapat kodu girerek süre ölçer aralığınıda 1000 yaptım rapor çıktı alındıktan sonra otomatik kapanıyordu..ama office 2003 de acViewLayoud özelliği yok..kodu aynen bıraktığım zaman ropardan 1 adet formdan iki adet yazıyor..formu yazmaması lazım... bu kodu

DoCmd.OpenReport "EK-1 BELGESİ ARKA", acViewPreview

DoCmd.PrintOut acPrintAll, , , , 2

şeklinde düzenlediğim zamanda rapor baskı önizleme modunda açık kalıyor..
office 2003 e acViewLayoud özelliğini ekleyebileceğim bir referans varmı..yada formdaki yukarıda verdiğim kodda yazdırma işleminden sonra açık kalan önizleme raporu kapattırabilirmiyim???

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Cevapla


accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
ben iki tane yazdıracaksam
aynı kodu ikikez yazıyorum
acViewLayoud
ne ifade ediyor bilemediğim için bir şey deyemeyeceğim
@benbendedeilem
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.023
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,14:25
Çözüldü 

Kod:
1
2
3
4
5
6
If MsgBox("ARAÇ BİLGİLERİNİ FORM'A YAZDIRMAK İSTEDİĞİNİZDEN EMİN MİSİNİZ? İKİ SAYFA FORM YAZDIRILACAK...", 68, "BELGEYE YAZDIR") = 6 Then

strReportName = "EK-1 BELGESİ ARKA"
DoCmd.OpenReport strReportName, acViewPreview, , strCriteria
DoCmd.PrintOut acPrintAll, , , acHigh, 2
end if


üstteki kodu deneyebilir misin ?

Cevapla


perisanoglu
Emirdağlı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Y....
141
30/10/2008
59
Ankara
Ofis 2007
27/06/2016,15:44
Çözüldü 
sayın sledgeap kodu denedim..rapor yine açık kalıyor..yazdırma bitince raporun kapanması lazım..biliyosun benim işler malum yoğun..yarın vakit bulabilirsem örnek hazırlayım..yardımcı olmanız daha kolay olur sanırım..
Cevapla


ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
24/10/2016,00:04
Çözüldü 
Aşağıdaki kodu dener misiniz ? Img-grin

Kod:
DoCmd.OpenReport "Rapor1", acViewPreview
DoCmd.PrintOut acPrintAll, , , , 2
DoCmd.Close acReport, "Rapor1"

Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla


perisanoglu
Emirdağlı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Y....
141
30/10/2008
59
Ankara
Ofis 2007
27/06/2016,15:44
Çözüldü 
(13/03/2010, 00:52)ayhan2122 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aşağıdaki kodu dener misiniz ? Img-grin

Kod:
DoCmd.OpenReport "Rapor1", acViewPreview
DoCmd.PrintOut acPrintAll, , , , 2
DoCmd.Close acReport, "Rapor1"


çok çok teşekkür ederim sayın ayhan2122..bu kodla tam istediğim gibi çalıştı..sorumun cevabı verilmiş oldu..size nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum...elleriniz det görmesin...iyi çalışmalar kolay gelsin...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 263 03/12/2016, 00:13 m_demir
  access raporda guruplandır ve say işlevi yapma murat dikme 2 95 22/11/2016, 01:55 murat dikme
  Raporda yılı gösterme ertans 5 137 17/11/2016, 12:11 ertans
  Bir tablodaki veri toplamını başka tabloya yazdırma shalala 8 198 15/11/2016, 00:59 shalala
  Seçime Bağlı Form Açma-Açılan Formda Seçilenleri Raporda Gösterme Nasıl Yapılır? mehami 8 200 14/11/2016, 18:43 mehami


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya