Rapor oluşturken sıralama
Tarih
29/10/2010 20:43
Konu Sahibi
leylaz
Yorumlar
8
Okunma
2167
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



leylaz
Üye
Kullanici Avatari
Üye
25
6
30/11/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2007
27/09/2011,21:38
Çözüldü 
Arkadaşlar bir tablom var.Tablomdan sorgu oluşturdum.Oluşturduğum sorgudan da bir rapor hazıraladım.
Raporuma resimde belirttiğim gibi veri sayısına göre sıra numarası atamak istiyorum. Tablomda otomatik id oluşturup gösterebiliyordum fakat tabloda veri silince sıralama sayısı bozuluyor. Ayrıca verileri saydırıp altına eklemek istiyorum. Hangi yolu izlemeleyim.
resim
Dosyayı Acces 2003 olarak kaydedip ekledim.


Ek Dosyalar
.rar   Veritabanı1.rar (Dosya Boyutu: 14,86 KB / İndirme Sayısı: 7)
leylaz, 30-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.733
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Dün,21:33
Çözüldü 
Raporda gösterdiğiniz yere (ayrıntı alanına) bir metin kutusu ekleyin. Denetim kaynağına =1 yazın. Büyüyebilir özelliğini Evet olarak, Geçerli Toplamlarıda Tümü üzerinde yapın.
Cevapla


ogulcan92
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.160
06/05/2009
477
İzmir
Ofis 2003
07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sn:leylaz
Örneğiniz ektedir.


Ek Dosyalar
.rar   Veritabanı1.rar (Dosya Boyutu: 14,78 KB / İndirme Sayısı: 21)
Cevapla


leylaz
Üye
Kullanici Avatari
Üye
25
6
30/11/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2007
27/09/2011,21:38
Çözüldü 
BlackEagle,ogulcan92 bilgilendirme için teşekkür ederim. Sıra numarası işini sayenizde hallettim.
Peki alt bilgi kısmına kaç tane sıra numarası olduğunu, kaç kız kaç erkek kayıt olduğunu nasıl yazdırabiliriz?
ÖRn: Toplam 4 kişi. 3 erkek, 1 kız
leylaz, 30-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.733
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Dün,21:33
Çözüldü 
Bunun için raporunuzun Rapor AltBilgisi bölümüne üç adet metin kutusu oluşturun.
Birincisinin Kayıt Kaynağına;

SQL Code
=DCount("id";"ogrenci_bilgi";"cinsiyet='Erkek'")

İkincisinin Kayıt Kaynağına;

SQL Code
=DCount("id";"ogrenci_bilgi";"cinsiyet='Kız'")

Üçüncüsü yani toplam sayı alacağınız metin kutusunun kayıt kaynağına ise;

SQL Code
=say([no])

yazınız. Kolay gelsin.

Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.733
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Dün,21:33
Çözüldü 
Eğer hepsini tek metin kutusunda görmek isterseniz;

SQL Code
=DCount("id";"ogrenci_bilgi";"cinsiyet='Erkek'") & " Erkek " & DCount("id";"ogrenci_bilgi";"cinsiyet='Kız'") & " Kız" & " Toplam " & Say([no]) & " Kişi"

yazınız.


Sonuç hakkında olumlu/olumsuz geri dönüş yapınız.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tablomu hangi sorgu rapor kullanıyor atyaty 5 204 29/11/2016, 14:14 atyaty
  Raporu,Rapor Görünümü ile açmak ve yazdırmak IceMan7 3 139 16/11/2016, 13:53 IceMan7
  RAPOR AÇILMAMASI ve ACCESS KİLİTLENİYOR raburabu 7 206 16/11/2016, 08:45 raburabu
  Rapor kaydetme uyarısı m_demir 7 203 04/11/2016, 08:28 m_demir
  Rapor Baskı Önizleme Sorunu m_demir 3 127 31/10/2016, 13:57 m_demir


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya