Rapor oluşturken sıralama
Tarih
29/10/2010 20:43
Konu Sahibi
leylaz
Yorumlar
8
Okunma
2234
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



leylaz
Üye
Kullanici Avatari
Üye
25
6
30/11/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2007
27/09/2011,21:38
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Arkadaşlar bir tablom var.Tablomdan sorgu oluşturdum.Oluşturduğum sorgudan da bir rapor hazıraladım.
Raporuma resimde belirttiğim gibi veri sayısına göre sıra numarası atamak istiyorum. Tablomda otomatik id oluşturup gösterebiliyordum fakat tabloda veri silince sıralama sayısı bozuluyor. Ayrıca verileri saydırıp altına eklemek istiyorum. Hangi yolu izlemeleyim.
resim
Dosyayı Acces 2003 olarak kaydedip ekledim.


Ek Dosyalar
.rar   Veritabanı1.rar (Dosya Boyutu: 14,86 KB / İndirme Sayısı: 7)
leylaz, 30-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
22/12/2016,18:59
Çözüldü 
Raporda gösterdiğiniz yere (ayrıntı alanına) bir metin kutusu ekleyin. Denetim kaynağına =1 yazın. Büyüyebilir özelliğini Evet olarak, Geçerli Toplamlarıda Tümü üzerinde yapın.
Cevapla

ogulcan92
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.160
06/05/2009
477
İzmir
Ofis 2003
07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn:leylaz
Örneğiniz ektedir.


Ek Dosyalar
.rar   Veritabanı1.rar (Dosya Boyutu: 14,78 KB / İndirme Sayısı: 21)
Cevapla

leylaz
Üye
Kullanici Avatari
Üye
25
6
30/11/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2007
27/09/2011,21:38
Çözüldü 
BlackEagle,ogulcan92 bilgilendirme için teşekkür ederim. Sıra numarası işini sayenizde hallettim.
Peki alt bilgi kısmına kaç tane sıra numarası olduğunu, kaç kız kaç erkek kayıt olduğunu nasıl yazdırabiliriz?
ÖRn: Toplam 4 kişi. 3 erkek, 1 kız
leylaz, 30-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
22/12/2016,18:59
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Bunun için raporunuzun Rapor AltBilgisi bölümüne üç adet metin kutusu oluşturun.
Birincisinin Kayıt Kaynağına;

SQL Code
=DCount("id";"ogrenci_bilgi";"cinsiyet='Erkek'")

İkincisinin Kayıt Kaynağına;

SQL Code
=DCount("id";"ogrenci_bilgi";"cinsiyet='Kız'")

Üçüncüsü yani toplam sayı alacağınız metin kutusunun kayıt kaynağına ise;

SQL Code
=say([no])

yazınız. Kolay gelsin.

Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
22/12/2016,18:59
Çözüldü 
Eğer hepsini tek metin kutusunda görmek isterseniz;

SQL Code
=DCount("id";"ogrenci_bilgi";"cinsiyet='Erkek'") & " Erkek " & DCount("id";"ogrenci_bilgi";"cinsiyet='Kız'") & " Kız" & " Toplam " & Say([no]) & " Kişi"

yazınız.


Sonuç hakkında olumlu/olumsuz geri dönüş yapınız.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Buton ile rapor açarken kriterde like kullanımı nightashes 2 79 06/01/2017, 22:41 nightashes
  Rapor Yazdırma Sorunu m_demir 2 88 02/01/2017, 20:08 m_demir
  rapor cıktı tarihini rapor ismi olarak yazıcıya gonderme malidolu 7 271 01/01/2017, 14:07 atoz112
  Rapor Önizleme Sorunu m_demir 9 197 01/01/2017, 05:52 ozanakkaya
  Tarihe göre rapor alma ve seçilen tarihi raporda gösterme ertans 6 262 30/12/2016, 16:45 ertans


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya