Rapor alt toplamı sorunu
Tarih
27/01/2010 00:54
Konu Sahibi
halimalcin
Yorumlar
13
Okunma
2563
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



halimalcin
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H.... A....
71
9
28/12/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
21/11/2016,14:56
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba arkadaşlar , Üstadlar,
Ekteki örnekte
rapor sayfamızda fiyat kdv tutar tahsilat sütunları sorgudan lınıyor
ve bu sütunların altına eklenen metin kutu larında "=Topla([KDV])", "=Topla([SATISFIYATI]), "=Topla([TUTAR])", "=Topla([TAHSILAT]) formulleri ile toplatıyoruz bir sorun yok,
en sağa bir metin kutusu ile sutun yapyoruz ve bu eklenen bakiye metin kutusunada "=[TUTAR]-[TAHSILAT]" formulu ile bakiyeyi hesaplatıyoruz bundada sorun yok,
ancak
bu bakiye oluştrdugumuz sütun altınada bakiyeleri topltmak için bir metin kutusu ekliyoruz ve bu metin kutusuna da diğer toplamlar gibi "=Topla([BAKIYE])" formulunu yazıyoruz aama bu sonradan metin kutusu ile oluşturulan yani sorgudan alınmayan sütunun toplamı toplanmıyor.

bunu nasıl çözebiliriz yardım ve bilgilerinizi bekliyorum
şimdiden teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   RAPOR_TOPLAMA_DENEME.rar (Dosya Boyutu: 13,41 KB / İndirme Sayısı: 9)
.rar   ORNEK2.rar (Dosya Boyutu: 15,78 KB / İndirme Sayısı: 7)
AccessTr.neT | Hayal edebiliyorsanız yaparsınız...
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.834
29/10/2008
902
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,15:31
Çözüldü 
BAKİYE:[TUTAR]-[TAHSILAT] Şeklinde sorguya alan eklerseniz,sanal bir BAKİYE alanı eklenir
yada Rapora
=Topla([Metin27]-[Metin...] ) şeklinde BAKİYE alanıNa ekleyin
Cevapla

halimalcin
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H.... A....
71
9
28/12/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
21/11/2016,14:56
Çözüldü 
Sponsor Reklam
teşekkürler c*e*l*o*y*c*e

aslında sorunumu şöyle söyleyeyim
en solda müştrinin açılış bakiyesi diye bir metin kutusunada müşterinin açılıştaki borcunu getirtiyorum
açılışıda toplamıyor o yüzden sorun yaşıyorum
Aslında açılış borcu söz konusu olmasa sorun yok ama açılışı ben " =[MUSTERI].[Column](2) " formulu ile Getiriyorum ve metin kutusunda oluyor bu şekilde bakiyeleri toplayamıyorum
yada açılışı başka şekilde srgu ile getirebilirmiyim aynı sorguya ekleyince her satış işleminden sonra okadar sorguda açılış rakamınıda tekrar ediyor çünki

örnek olarak 1. msj a ornek2 olarak ekliyorum
biraz daha acıklayıcı olcak sanırım
AccessTr.neT | Hayal edebiliyorsanız yaparsınız...
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.176
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,10:56
Çözüldü 
Örnekteki sorguyu (XX alanı) inceleyiniz. Raporda da =Topla([XX]) ile toplanıyor.


Ek Dosyalar
.rar   ORNEK2.rar (Dosya Boyutu: 11,12 KB / İndirme Sayısı: 25)
Cevapla

halimalcin
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H.... A....
71
9
28/12/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
21/11/2016,14:56
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Teşekkürler sledgeab
açıklayıcı örneğiniz için teşekkürler

asıl sorunum şu
örnekte bulunan müşteri tanımlamalarında iş yapılan müşterinin bir açılış bakiyesi var [MUSTERIACILISBAKIYE] sütunda ben bu (açılıştaki tutar + yapılan iş tutarları ) - yapılan tahsilatlar ile hesaplatmak istiyorum

burdaki sorun açılış bakiyesi sadec 1 kere geçiyor iş tutarları ve tahsilatlar zaman içerisine birden fazla

eğer müşteri tanımlamalarındaki MUSTERIACILISBAKIYEYI sorguya eklersem kaç kez tahsilat var ise okadar kere tekrar alıyor yani açılış bakiye tutarını tekrarlıyor bu şekilde rapor örneğime metin kutusu ile tablodan aldırtırsam alt toplam yapmıyor çünki rapor sayfası açıldıktan sonra tablodan aldığı için.

sanırım sorunumu biraz daha iyi açıklaım burda
yardım ve bilgilerinizi bekliyorum teşekkürler
AccessTr.neT | Hayal edebiliyorsanız yaparsınız...
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.176
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,10:56
Çözüldü 
Alıntı:eğer müşteri tanımlamalarındaki MUSTERIACILISBAKIYEYI sorguya eklersem kaç kez tahsilat var ise okadar kere tekrar alıyor yani açılış bakiye tutarını tekrarlıyor bu şekilde rapor örneğime metin kutusu ile tablodan aldırtırsam alt toplam yapmıyor çünki rapor sayfası açıldıktan sonra tablodan aldığı için.
sn, halimalcin üstteki cümlenizi kaç kere okudum hatırlamıyorum. Bu sorgu ve tabloyu siz yaptığınız için neyin ne olduğunu siz biliyorsunuz ama malesef bizler bilmiyoruz, anlattığınızdan da birşey anlaşılmıyor.

müşteriye 2. işlem yapıldığında açılış bakiye tekrar hesaplanmayacak mı, aynı müşteri raporda 2. kere gösterilmeyecek mi, onu mu anlatmaya çalışıyorsunuz.

1. mesaja eklediğiniz Örnek2 ye göre
Alinin toplam bakiyesi 168, velinin toplam bakiyesi 99' mu olacak
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Formda Veri Aramada Like Sorunu uiakouwr 14 217 11/01/2017, 08:54 uiakouwr
  Buton ile rapor açarken kriterde like kullanımı nightashes 2 66 06/01/2017, 22:41 nightashes
  Rapor Yazdırma Sorunu m_demir 2 76 02/01/2017, 20:08 m_demir
  rapor cıktı tarihini rapor ismi olarak yazıcıya gonderme malidolu 7 250 01/01/2017, 14:07 atoz112
  Rapor Önizleme Sorunu m_demir 9 183 01/01/2017, 05:52 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya