Procedürü Tuşa basıldığında olayında kullanma
Tarih
20/12/2009 20:07
Konu Sahibi
kmercan2005
Yorumlar
3
Okunma
1248
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



kmercan2005
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
K.... M....
43
20/10/2009
12
Kocaeli
Ofis 2007
02/03/2015,03:07
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Programımda aynı form içinde birden fazla Metin kutusunun Tuşa basıldığında olayında aynı kodları kullanacağımdan bir sub tipinde bir prosedure büyük harfe çeviren kodların yazdım. Fakat bu kodun kullanılacağı olayda prosedur adını bir iki şeilde çağırdım ama olmadı. Bu procedur u Tuşa basıldığında olayında nasıl çağırılır. Yardımlarınız için teşekkürler.. Herkese kolay gelsin
kmercan2005, 20-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Bilgisayarcı
Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Büyük harfe çevirmek için mi kod yazdınız?
Eğer yapmaya çalıştığınız buysa kod yazmaya gerek yok, biçim seçeneğine > yazmanız yeterli.

Tuşa basıldığında, Keypress Özeliğidir. Bir fonksiyonun veya procedure'un çokul olarak nasıl çağrılacağını da animasyon örneklerinden bulabilirsiniz.
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
13/01/2017,16:37
Çözüldü 
Sponsor Reklam
* Ekranda büyük harfe çevirmek için biçime ">" yazmak yeterli.
* Yok ben veriyi direkt öyle kaydetmek istiyorum derseniz Ucase() fonksiyonunu kullanabilirsiniz.
* Yok illa ki ben kendi yazdığım kodları kullanacağım derseniz kullanın sorun olmaz, aşağıdaki konuda da tuşa basma ilgili ilgili gerekli bilgileri bulabilirsin.

F Tuşlarına Kod Atama 

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Private Sub form_Load()
Me.KeyPreview = True
End Sub

Private Sub form_KeyDown(KeyCode As Integer, Shift As Integer)
Select Case KeyCode
    Case vbKeyf2
    ' Process f2 key events.
    Case vbKeyf3
    ' Process f3 key events.
    Case vbKeyf4
        DoCmd.Openform "form1"
Case Else
     End Select
End Sub 


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

kmercan2005
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
K.... M....
43
20/10/2009
12
Kocaeli
Ofis 2007
02/03/2015,03:07
Çözüldü 
sayın bilgisayarcı ve seruz hocam yardımlarınız içi teşekkürler
kmercan2005, 20-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tek Formu Diğer formlarda kullanma raburabu 6 249 27/11/2016, 23:21 raburabu
  Veritabanını Ağda Paylaşımlı Kullanma ertans 3 276 16/11/2016, 09:15 ertans
Çözüldü Boş sıra No yu Kullanma hlojan 2 654 26/12/2015, 23:21 hlojan
Çözüldü Accessi ağda kullanma Mecnun24 4 691 06/06/2015, 11:26 yorum70
Exclamation Formda dinamik filtre kullanma blgnksy 1 598 29/01/2015, 18:42 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya