Paket Durum Bigisini Barkod Aalanlarına da yazdırmak
Tarih
02/09/2013 13:42
Konu Sahibi
F.Ç
Yorumlar
11
Okunma
1728
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



F.Ç
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
113
05/07/2013
0
-
16/01/2016,01:38
Çözüldü 
Merhaba,
Örnek çalışmamda, PaketSayısı Alanına girilen sayı ile içinde sayı olan BarkodNo1, BarkodNo2,BarkodNo3 alanlarının sonuna ve boş olan Koli1,Koli2, Koli3 alanlarına bazı şartlara göre sayılar yazdırmak istiyorum.
Örneğin,
[Paket sayısı alanına 1 girersem BarkodNo1'e: "0101" ve Koli1'e: "1/1"]
[paket sayısı alanına 2 girersem BarkodNo1'e: "0102 ve Koli1'e: "1/2"
BarkodNo2'ye: "0202" ve Koli2'ye: "2/2"]
[Paket sayısı alanına 3 girersem BarkodNo1'e: "0103" ve Koli1'e: "1/3"
BarkodNo2'e: "0203" ve Koli2'ye: "2/3"
BarkodNo3'e: "0303"ve Koli3'e: "3/3"]
Yazdırmak istiyorum. Örnekte paket sayısı alanlarına girilen sayı ile koli1,koli2,koli3 alanlarını doldurabiliyorum ancak amacım Paket sayısına girilen sayı ile hem BarkodNo hem de Koli alanlarını aynı anda yukarıdaki şartlara göre doldurmak istiyorum.
Yardımcı olacak ustalara şimdiden teşekkürler...


Ek Dosyalar
.rar   Paket Durum Bigisini Barkod Aalanlarına da yazdırmak.rar (Dosya Boyutu: 61,35 KB / İndirme Sayısı: 15)
Cevapla


F.Ç
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
113
05/07/2013
0
-
16/01/2016,01:38
Çözüldü 
Yukarıdaki mesajımda bazı hatalarım olduğunu fark ettim. Tekrar düzenledim son halini mesajımın. Teşekkürler
Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.813
29/10/2008
899
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
İncele...


Ek Dosyalar
.rar   Paket Durum Bigisini Barkod Aalanlarına da yazdırmak-celoyce.rar (Dosya Boyutu: 67,08 KB / İndirme Sayısı: 12)
Cevapla


F.Ç
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
113
05/07/2013
0
-
16/01/2016,01:38
Çözüldü 
Hocam,

İstediğim mantık doğru ancak; barkodno alanlarındaki sayıların silinmeden sonuna eklenmesini istiyorum. yani mevcut barkodNo alanlarındaki sayılar silinmeyecek sadece sonuna eklenecek. koli alanlarında sorun yok.
Cevapla


F.Ç
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
113
05/07/2013
0
-
16/01/2016,01:38
Çözüldü 
BarkodNo alanlarını da ürün koduna göre otomatik yazdırıyorum. Önce barkodNo yazıldığı için silinmeden bu sayıların en sağına bitişik eklensin "0101" gibi sayılar.
GS1 Barkod sisteminde 0101 gibi sayılar için soldan 01 kaçıncı paket, diğer 01 ise kaç paketten oluştuğunu belirtiyor. 0101 1 paketlik ürünün 1. pakette olduğu anlamını taşıyor.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.732
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Bugün,02:10
Çözüldü 
Paket sayısının günceleme sonrasında yazılan kodlarda şu alan var:

Kod:
If Me.PaketSayisi = 1 Then
        Me.Koli_1 = "1/1"
        Me.BarkodNo1 = "0101"
          Me.BarkodNo2 = ""
          Me.BarkodNo3 = ""


BU durumda doğal olarak paket sayısı 1 olunca ordaki değer 0101 ile değişecektir. Siz o satırı şöyle yapın:

Kod:
If Me.PaketSayisi = 1 Then
          Me.BarkodNo1 = Me.BarkodNo1 & "0101"
          


bu durumda varolan değerin sonuna "0101" eklenecek. Bu arada alttaki 2 satırda da barkodno2 ve barkodno3 alanlarının da boş yapıldığı görülüyor. Bu satırları da silmelisiniz.

Kod:
          Me.BarkodNo2 = ""
          Me.BarkodNo3 = ""


Yukardaki satırları silin veya başlarına ' işaretini koyarak etkisiz hale getirin.


Artık mantığı öğrendiğinize göre gerisini siz yaparsınız.

İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Aynı Ürün Koduna ait kaydın son alanındaki değeri,yeni kayıtta ilk alanına yazdırmak yenginoglu 2 63 23/11/2016, 08:49 yenginoglu
  Raporu,Rapor Görünümü ile açmak ve yazdırmak IceMan7 3 137 16/11/2016, 13:53 IceMan7
  Aynı Ürün Koduna ait kaydın son alanındaki değeri,yeni kayıtta ilk alanına yazdırmak yenginoglu 7 208 02/11/2016, 08:29 yenginoglu
  Rapor satırlarını iki farklı renk ile yazdırmak mahsumyavuz 9 550 01/08/2016, 17:53 atoz112
  birden fazla tablo içeren sorgunun sonucunu textboxa yazdırmak mehmetb84 3 239 22/06/2016, 02:40 mehmetb84


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya