otomatik sayı sıfırlama
Tarih
20/04/2014 15:01
Konu Sahibi
suat03
Yorumlar
8
Okunma
1863
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



suat03
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
32
27/11/2013
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
11/11/2014,10:16
Çözüldü 
Arkadaşlar kolay gelsin. Yapmış olduğum programda listenin ilk hanesini otomatik sayı olarak tanmlama yaptım.
Kendime deneme yapmak için bi kaç kayıt girdim sildim ve şu an otomatik sayım diyelimki 10 veya 1000 oldu.
programı tamamlayıp sıfırdan kullanmaya başladığımda bu sayıyının tekrar baştan başlamasını yapabilirmiyim ve nasıl yapabilirim.
Yapmasamda ilerde bu benim için bir sıkıntı olurşururmu.
Cevapla


metbal
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
97
12/01/2013
3
Ankara
Ofis 2013 32 Bit
20/11/2016,11:24
Çözüldü 
Otomatik sayı ileride size sıkıntı olmaz. sıfırlamak için bir kaç yöntem var.
Otomatik sayısını sıfırlamak istediğin tabloyu kopyala sonra yapıştır de.
Yapıştırırken üç seçenek sunacak sana sen salt yapıyı işaretle tablo adını yaz. sonra eski tabloyu sil. yeni tablo adını yeniden adlandır. basitçe işini görecektir.
Cevapla


atoz112
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
4.376
04/08/2009
İstanbul
Ofis 2007
Çözüldü 
merhaba sayın suat03,

bahsettiğiniz talebinize dair ek'te örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

ayrıca,
otomatik sayıyı sıfırlamadan önce,her zaman var olan uygulamanızda yedekleme işlemlerini uygulamayı unutmayınız.önceki dönem kayıtları elinizde mevcut olduktan sonra,yeni kayıtları içerecek şekilde tablonuz sıfırlanmış şekilde yeni kayıtları gerçekleştirebilirsiniz.örnekte yer alan form2 ve form3 sadece tablo içeriklerini ve yenilenmesini görmeniz içindir.bilgilerinize.

iyi çalışmalar,
saygılar.


Ek Dosyalar
.rar   AutonumberResetATOZ.rar (Dosya Boyutu: 22,11 KB / İndirme Sayısı: 31)
Herkes,kendisinin AR-GEcisidir...
Cevapla


suat03
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
32
27/11/2013
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
11/11/2014,10:16
Çözüldü 
ARKDAŞLAR YARDIMINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
Cevapla


SCOCUK
Üye
Kullanici Avatari
Üye
İ.... Y....
15
3
15/11/2009
0
Zonguldak
Ofis 2003
02/05/2016,01:41
projem yarım kaldı mevcut tablolarda bulunan evrak kayıt her yıl başı itibari ile sıfırlanması gerekiyor bu nedenle tablolarda bulunan EVRAK KAYIT tablosunun formlarda bulunan OTOMATİK SAYI SIFIRLAMA formunda bulunan butona basıldığı zaman sıfırlanmasını istiyorum. Bir çok kod buldum uygulamaya çalıştım ancak olmadı. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bu arada ofis 2003 kullanıyorum.
SCOCUK, 14-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


atoz112
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
4.376
04/08/2009
İstanbul
Ofis 2007
Sayın SCOCUK,


Site Kuralları  sayfasını tekrar incelemenizi temenni etmekle birlikte,daha öncesinde kapatılmış ve Cevaplanmış Sorular kategorisi içerisine dahil edilmiş bir konuda lütfen hem devam niteliği sağlamamak hem de konu mesaj yoğunluğunu artırmamak adına lütfen soru sormayınız.

Bunun yerine,bu konuya atıfta bulunarak (bağlantı yönlendirmesi yaparak) sorunuzu ve hazırladığınız örnek uygulamanızı (örneğinizde,farazi gerçek dışı ve 5-10 kayıt içermesini sağlayınız) ekleyerek yeni bir konu açınız.

Denemeleriniz neticesinde,eğer bir sorun ile veya hata ile karşılaşmışsanız,bu sorunu veya hatayı tam adıyla ve açıklaması ile ve oluştuğu esnadaki ekran görüntüsü ile konunuza ekleyiniz.

Katılımcılar tarafından uygun görülebilecek bilgi veya örnek paylaşımları yapılacaktır.bilginize.

İyi çalışmalar,saygılar.
Herkes,kendisinin AR-GEcisidir...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü satırdaki isimlerde otomatik klasör açma manyetix 18 3.708 6 saat önce donepezil
  Ürün Satış Birimi ADET ise otomatik kaydedip bir sonraki Combobox'a geçmesini sağlama hasanak2 5 220 16/09/2016, 11:00 atoz112
  Tarih ve saatten otomatik sayı üretme cagatay1234 6 230 11/09/2016, 10:19 atoz112
  Açılan Kutu Değerlerini sıfırlama Yunus Bozkurt 2 138 31/08/2016, 20:50 Yunus Bozkurt
Lightbulb Aynı tablo içinde otomatik hareket Yunus Bozkurt 5 215 03/08/2016, 10:20 Yunus Bozkurt


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya