Oluşturduğum tablomda toplama işlemi yaptıramadım
Tarih
09/06/2010 22:54
Konu Sahibi
nserhantr
Yorumlar
8
Okunma
3185
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



nserhantr
Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
1
12/11/2008
0
Ankara
Ofis 2003
10/06/2010,14:32
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar biraz araştırma yaptım ancak Access kullanımını hiç bilmiyorum nasıl yapacağımı çözemedim oluşturduğum tabloda;
"Aidat" ile "Ek ödemeyi" toplayıp toplam kısmına yazacak
"toplam" ve "borç" kısmınında genel toplamını verecek şekilde hazırlamam gerekiyor.

bunu nasıl yapabilirim bunun gibi bir kaç tablo daha oluşturmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim.
şimdiden teşekkür ederim...


Ek Dosyalar
.rar   ocak.rar (Dosya Boyutu: 37,6 KB / İndirme Sayısı: 14)
Cevapla


Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
15/11/2016,02:32
Çözüldü 
Sayın nserhantr;
Hesaplama işlemlerinin tablolarda yapılması tavsiye edilmez..
Bunun için sorgular kullanmak daha iyidir...
Aşağıdaki kodu bir sorgunun Sql kısmında açılıp yapıştırılması ile sorununuz çözülecektir.
Kolay Gelsin

Kod:
SELECT ocak.[Daire No], ocak.[Adı Soyadı], ocak.Aidat, ocak.[Ek Ödeme], [ocak]![Aidat]+[ocak]![Ek Ödeme] AS toplam, ocak.Borç, [toplam]+[Borç] AS [genel toplam]
FROM ocak;

komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla


POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.846
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Bugün,11:23
Çözüldü 
Sn Kural size bir çözüm yollamış bende form üzerinde yapmıştım. Belki yararı olur diye gönderiyorum.

Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yaparmısınız.


Ek Dosyalar
.rar   ocak.rar (Dosya Boyutu: 50,15 KB / İndirme Sayısı: 57)
Please return your positive or negative ...
Cevapla


nserhantr
Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
1
12/11/2008
0
Ankara
Ofis 2003
10/06/2010,14:32
Çözüldü 
Kural, Horozufuk, İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim ben bu tablomu delphi'de kullanacağım kişileri tek tek değil tabloyu komple görmem gerekiyor Sql kod'unu çalıştırdım onu biraz daha düzenleyip tam istediğim hale getirebilirim ama bu sorguyu delphi üzerinde nasıl kullanabilirim ?
Cevapla


Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
15/11/2016,02:32
Çözüldü 
Sayın nserhantr;
Eğer delphi ile accesse bağlanıyorsanız recorset olarak bu sorguyu yazabilirsiniz...
nasılki tablodan select iile veriyi çekiyorsanız aynı şekilde select * from sorgu şeklinde çekebilrisiniz diye düşünüyorum zira delphi bilmiyorum...
Kolay gelsin
komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla


nserhantr
Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
1
12/11/2008
0
Ankara
Ofis 2003
10/06/2010,14:32
Çözüldü 
Teşekkür ederim oluşturduğumuz sorguyu delphide gösterebildim tdbGrid kullanarak ama şöyle bir sorunum var, delphide çalıştırıyorum yaptığım programı yaptığımız sorgu geliyor programın içerisinde veri giriyorum mesela aidat ile ek ödeme bölümüne 50 tl yazıyorum toplamda 50 tl yazması gerekiyor...
Bu işlemi sorunsuz bir şekilde yapıyor ancak yazdığım anda yapmıyor verileri girdikten sonra yaptığım programı kapatıp tekrar açınca işlemlerin gerçekleşmiş olduğunu görüyorum bu işlemi ben veriyi girdiğim anda yapmasını istiyorum nasıl yapabilirim acaba onchange olayı olması gerekiyor ama bilmiyorum çözemedim bilginiz varmı ?
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  karma kutuya göre toplama çıkarma maras321 5 174 11 saat önce maras321
  koşullu giriş maskesi ve toplama çıkarma maras321 4 114 09/11/2016, 12:31 maras321
  Liste Kutusunda bir kolondaki verileri gruplayarak toplama knuur 14 300 08/11/2016, 14:35 knuur
  formda farklı kriterde toplama access acemisi 3 126 06/11/2016, 12:59 atoz112
  Müşteri Bazlı Toplama yapmak. m_demir 16 225 16/10/2016, 20:41 m_demir


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya