Metin Belgesi İçinde Yazı Bulup Değiştirme Yardım Lütfen
Tarih
09/12/2011 15:41
Konu Sahibi
Shatel
Yorumlar
4
Okunma
2555
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 1/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 1/5 - 1 oy



Shatel
Üye
Kullanici Avatari
Üye
2
1
09/12/2011
0
Adana
Belirtilmemiş
14/12/2011,08:23
Çözüldü 
arkadaşlar mesela bir buton oluşturacağım .
o butonun adı buton1 olsun .
buton1 e tıkladığımda . yazdğım programla aynı klasördeki xx.txt dosyasını açacak .
içerisinden ahmet=0 yazısını bulup . ahmet=1 olarak değiştirecek .
ve kaydedecek .
butona tekrar tıklandığında da
tam tersini yaparak
ahmet=1 yazısını bulup . ahmet=0 olarak geri almalı .
vb.net için lazım bu kod arkadaşlar yardım ederseniz çok teşekkür ederim şimdiden Img-grin
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.975
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,14:32
Çözüldü 
Örnek dosyayı göremedim.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.733
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,15:47
Çözüldü 
bul ve değiştir  konusunu inceleyebilirsiniz. Yada Sn alpeki99 hocanın belirttiği üzere örnek ekleyiniz.
Pardon ben metin kutusu olarak okumuşumImg-grin))
Cevapla


Shatel
Üye
Kullanici Avatari
Üye
2
1
09/12/2011
0
Adana
Belirtilmemiş
14/12/2011,08:23
Çözüldü 
Yalnız bahsettiğim şekilde textbox kullanmıyorum sayın blackeagle Img-grin
mesela şöyle anlatim .
buton direk bir yazı ile ilişkili olacak .
1i tıkladığımda .
open xx.txt
find ahmet=1
change ahmet=0
close

tekrar tıkladığımda
open xx.txt
find ahmet=0
change ahmet=1
close

yani bunları otomatik olarak yapması gerekiyor Img-grin
aslında tam olarak buton değil . tickbox ve vb.net olursa kodlar sevinirimImg-grin
Cevapla


mcmaho
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Ö....
196
09/12/2011
34
Muğla
Ofis 2003
20/09/2016,22:03
Çözüldü 
form üzerine bir tane buton, bir tanede textbox (multiline özelliğini true yap) yerleştir.aşağıdaki kodları yapıştır.incele istersen.ama vb6. çözüm hakkında bi fikrin olsun diye ekledim.

Option Explicit
Dim ArananKelime As String
Dim KelimeninYeri, AramayaBasla As Integer


Private Sub Bul_Click()
ArananKelime = InputBox("text1 içinde aradığınız kelimeyi giriniz:", Bul, ArananKelime)
'Aranacak kelimeyi soruyoruz..
AramayaBasla = Text1.SelStart + Text1.SelLength
'Aramayı text1 içersinde işaretçinin bulunduğu karakterden başlatacağız..
If AramayaBasla = 0 Or AramayaBasla = Len(Text1.Text) Then AramayaBasla = 1
'Eğer işaretçi sonda veya başta ise aramayı bütün text1 içerisinde yapacağız..
KelimeninYeri = InStr(AramayaBasla, Text1.Text, ArananKelime, vbTextCompare)
'instr ile kelimenin text1 içerisinde başladığı yeri alacağız..
If KelimeninYeri = 0 Then
MsgBox "text1 içinde böyle bir kelime yok"
Else
Text1.SetFocus
Text1.SelStart = KelimeninYeri - 1
Text1.SelLength = Len(ArananKelime)
'Aranan kelimeyi seçtireceğiz..
End If
End Sub
<<< 10-HAGİ-10 >>>
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Thumbs Up VB.NET Metin belgesi içinden istedigimiz satırı silmek. Mettless Dizayn 4 192 22/11/2016, 14:08 Mettless Dizayn
  Program Ayaları Kayıt Etme + Güncelleme Acil Yardım Mettleshade 5 139 02/10/2016, 23:44 alpeki99
Çözüldü TextBoxa Girilen Tarihe Göre Veritabanından Kayıt Güncelleme Acil Yardım Metlesshade 8 884 24/01/2016, 11:33 alican60
Çözüldü VB.NET Projemi başka bilgisayarda çalıştıramadım. Yardım. umutakkaya 8 2.022 08/07/2014, 16:00 umutakkaya
Çözüldü Form2 içinde ComboBox4 (cinsiyet verisi) veri girdiğimde hata veriyor mtaser 1 1.102 25/06/2014, 17:54 alpeki99


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya