Kod ile tablo oluşturup veri eklenmesi hk
Tarih
03/12/2012 13:14
Konu Sahibi
drummers
Yorumlar
2
Okunma
1430
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



drummers
Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
398
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
29/11/2016,13:56

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Dim tabloOlustur As String = "CREATE TABLE Sede(id counter PRIMARY KEY,kod integer,aciklama char(100))"
        Dim baglantiCumlesi As String = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='drmofis.mdb';Persist Security Info=True;Jet OLEDB:Database Password=13*13"
        Dim baglanti As New OleDbConnection(baglantiCumlesi)
        baglanti.Open()
        Try
            Dim olusturmaKomutu As New OleDbCommand()
            olusturmaKomutu.Connection = baglanti
            olusturmaKomutu.CommandText = tabloOlustur
            olusturmaKomutu.ExecuteNonQuery()
            MessageBox.Show("işlem tamam", "işlem")
        Catch hata As Exception
            MessageBox.Show(hata.Message.ToString(), "hata mesajı")


Bu kod ile "Sede" isminde tablo oluşturuyorum. İsteğim şudur
- Bu isimde tablo varsa eskisi ile değiştirme uyarısı vermesi
- "Sede" tablosundaki alanlara aynı anda veri girilmesi"
Örn: Oluşturulan tablodaki alanlar
id: burası otomatik sayı dır veri girilmiyecek
kod: al
aciklama= deneme konusu

Öneml Not: Eklenecek veriler çok olacak, yani 300,400 satır kadar
Teşekkürler.

drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.993
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,22:59
Bir tabloda alan adının olup olmadığını kontrol etme  konusunu incelediniz mi?
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


drummers
Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
398
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
29/11/2016,13:56
(03/12/2012, 17:55)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bir tabloda alan adının olup olmadığını kontrol etme  konusunu incelediniz mi?

hayır incelemedim, inceliyorum şu an . Teşekkürler
drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  word aktarmada tablo silme sorunu kokotuna 1 920 06/01/2015, 15:59 kokotuna


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya