klasör oluşturma
Tarih
28/12/2011 09:57
Konu Sahibi
ondercesmeci
Yorumlar
5
Okunma
2284
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ondercesmeci
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
62
15/06/2010
Çorum
Ofis 2007
12/05/2016,17:32
Çözüldü 
Herkese günaydın.
Aşağıdaki kod ile klasör oluşturmaya çalışıyorum ama "MkDir w & a" yazılı kodda hata veriyor.
ilginize ve bilginize teşekkürler.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
Dim a, x, w As String
a = Me.sube
x = Me.yil
w = "D:\DOSYALAMA\" & x & "\"
If Len(Dir("D:\DOSYALAMA\" & x & "\" & a & "", vbDirectory)) = 0 Then
MkDir w & a
End If

Cevapla


chopper07
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
E....
1.798
29/01/2008
365
Aydın
Ofis 2003
Dün,16:32
Çözüldü 

Visual Basic Code
MkDir "D:\DOSYALAMA\" & x & "\" & a & ""


şeklinde dener misiniz?

™Hiç Birimiz, Hepimiz Kadar Akıllı Olamayız...®

resim
resim
resim
Cevapla


ondercesmeci
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
62
15/06/2010
Çorum
Ofis 2007
12/05/2016,17:32
Çözüldü 
Sn. chopper07
teşekkür ederim ama problem devam ediyor.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.993
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,22:59
Çözüldü 
"Eğer o klasör yok ise klasör oluştur" gibi bir mantık ile oluşturmaya çalışıyorsanız Len ile kontrol etmeyin. Direkt

Visual Basic Code
Dir(dosya_adresi) = ""


şeklinde kontrol ettirin.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


ondercesmeci
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
62
15/06/2010
Çorum
Ofis 2007
12/05/2016,17:32
Çözüldü 
Arkadaşlar teşekkürler çözdük. yardımlarınız için teşekkürler. belki başkasının işine yarar diye tüm kodları gönderiyorum.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
Private Sub konu_AfterUpdate()
Me.arsivadi.Visible = True
Me.arsivnot.Visible = True
Dim a, x, y As String
x = Me.sube
y = Me.yil
a = Me.konu

If Len(Dir("\\YESIL1\yesilkart veri\GOOGLE\" & y & "\" & x & "\" & a & "", vbDirectory)) = 0 Then
MkDir "\\YESIL1\yesilkart veri\GOOGLE\" & y & "\" & x & "\" & a
End If

End Sub

Private Sub sube_AfterUpdate()
Me.konu.Requery
Me.konu.Visible = True
Dim a, x, w As String

a = Me.sube
x = Me.yil

If Len(Dir("\\YESIL1\yesilkart veri\GOOGLE\" & x & "\" & a & "", vbDirectory)) = 0 Then
MkDir "\\YESIL1\yesilkart veri\GOOGLE\" & x & "\" & a

End If

End Sub


Private Sub yil_AfterUpdate()
Me.sube.Visible = True
Dim a, x As String
a = Me.yil

If Len(Dir("\\YESIL1\yesilkart veri\GOOGLE\" & a & "", vbDirectory)) = 0 Then
MkDir "\\YESIL1\yesilkart veri\GOOGLE\" & a

End If

End Sub

Cevapla


accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
ahmet klasörü yokken sıfırdan c dizinine bu klaörleri nasıl oluştururuz
bu kodda nerede hata var

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
Private Sub Komut2_Click()

If Len(Dir("C:\ahmet\burak\ceyhan", vbDirectory)) = 0 Then
MkDir "C:\ahmet\burak\ceyhan"
End If

End Sub


doğrusu buymuş adım adım klasör eklenecekmiş

Kod:
MkDir "C:\ahmet"
MkDir "C:\ahmet\burak"
MkDir "C:\ahmet\burak\ceyhan"

@benbendedeilem
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü satırdaki isimlerde otomatik klasör açma manyetix 18 3.712 07/12/2016, 12:31 donepezil
  Rapor oluşturma ertans 2 66 06/12/2016, 18:02 ertans
  Personel Veritabanı oluşturma ? adebisi 3 161 17/11/2016, 12:45 atoz112
  İki Tarih Arası Rapor oluşturma Erhan Altay 9 647 10/10/2016, 11:08 atoz112
  bağımsız değişken oluşturma ve bağımsız değişkene değer atama drdeliTR 4 194 09/10/2016, 18:37 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya