Klasör içinden dosya arama
Tarih
28/08/2009 15:14
Konu Sahibi
steelhand
Yorumlar
3
Okunma
961
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 2/5 - 1 oy



steelhand
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
7
3
22/05/2009
İstanbul
Ofis 2007
15/10/2009,18:25
Selamlar;

Herkese katkılarından dolayı şimdiden teşekkürler.

D: dizinin altında bir klasörüm var ve bu klasörün içinde yaklaşık 2000 tane dosya var. Dosyalar word,excel ve pdf formatlarında. Aynı adı taşıyan fakat formatları farklı dosyalarda bulunmakta.

Bu dosyalara ait bilgiler (dosyanın adı, dosyanın içindeki temel bilgiler ad,soyad tarih vs.) Access tablomda yer almaktadır.

Bir arama formu yaparak istenen kriterleri taşıyan dosyalar listboxta sıralanmakta. Mesela dosyadaki bilgilerden cinsiyeti "Bayan" ve yaşı şu olanlar gibi. Listbox ta tek bir satırda olabilir, 50 satırda olabilir.

Ben bir sağ click menü düzenledim ve asıl yapmak istediğim;

1- Listboxta bir çok arama sonucu olabilir ama ben sadece istediğim verinin adını taşıyan dosyaları göstermek(açma değil) istiyorum. Bi nevi microsoftun klasörde araması gibi.

2-Listboxtaki tüm arama sonuçlarına ilişkin, aynı adları taşıyan dosyaları göstermek istiyorum. Yani göster dediğimde klasörün için sadece listboxtaki sonuçlara ait dosyaları görmek istiyorum.

Yabancı bir çok siteden inceledim fakat dilim değil bilgim kafi gelmedi.
Eğer yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Saygılarımla
Hüseyin

_____________
31.08.2009 13:29 itibariyle Access 2003 versiyon olarak dosya yeniden eklenmiştir.


Ek Dosyalar
.rar   ARAMA.rar (Dosya Boyutu: 41,61 KB / İndirme Sayısı: 27)
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Sayın Steelhand
Bahsettiğiniz türden bir çalışma için ancak örnek üzerinde yardım edilebilir. Anlattıklarınızı anlamak biraz zor. Listbox üzerindeki arama işlemleri ile ilgili forumumuzda birçok örnek var. Ancak sizin veri yapınız, sorgulamada kullandığınız dil, tablo yapınız vs. gibi bir sürü etkileyecek faktör mevcutken, verilen bilgilerin çok sağlıklı olması beklenmez. O nedenle örnek üzerinde çalışılması daha mantıklı olacaktır.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


esrefigit

Kullanici Avatari
Onursal
598
30/10/2008
356
Konya
Ofis 2003
06/11/2015,13:38
2003 lütfen
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla


steelhand
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
7
3
22/05/2009
İstanbul
Ofis 2007
15/10/2009,18:25
Herkese Selamlar;

eminim baya bi sorunla uğraşmaktasınız. Sizden ricam çözüm olup olmadığına dair beni yönlendirirseniz çok sevinirim. eğer bu konu üzerine okuyabileceğim ingilizce/türkçe kaynak varsa iletirseniz baya makbule geçer.

Saygılarımla
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  C# ile Access veritabaninda OZEL ARAMA yapma! sertacsalcini 4 1.217 14/08/2014, 18:20 sertacsalcini
Çözüldü Arama formunda Set rs = Me.Recordset.Clone uyarısı farkli88 2 1.075 10/11/2013, 16:59 farkli88
  Bitmiş olan form'a arama paneli ve veri yükleme sayfası bozoso 0 1.201 20/08/2013, 12:07 bozoso
  Alt formla entegre edilmiş ana formda arama yapmak F.Ç 0 1.041 03/08/2013, 13:06 F.Ç
  formda arama ve formdan seçili kayıtların herbirini farklı sayılarda yazdırma F.Ç 0 1.046 11/07/2013, 20:01 F.Ç


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya