kelime arasında boşlukları kaldırmak
Tarih
02/12/2013 19:22
Konu Sahibi
zetyu
Yorumlar
8
Okunma
2011
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



zetyu
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
121
12/03/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis XP
09/11/2016,20:42
Çözüldü 
İyi Günler dilerim

telefon numarası girdiğimde numaralar arasında boşluklar var bunları birleştirebililirmiyim.

mesela
0544 555 XX XX
yerine komut düğmesi ile
0544555XXXX

Yapabilirmiyim.
İlginize ve yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim.

ekte resim ve örnek ekledim.


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   

.rar   boslukbirlestır.rar (Dosya Boyutu: 521,47 KB / İndirme Sayısı: 6)
zetyu, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Komut11'in tıklama yordamına

Kod:
Me.telcep_b = Me.Telcep

yazmanız yeterli. Çünkü telcep isimli metin kutusunda maske kullanmışsınız. Oysa telcep_b kutusunda maske yok. Bu nedenle sayıları yanyana yazacaktır.

İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


zetyu
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
121
12/03/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis XP
09/11/2016,20:42
Çözüldü 
teşekkür ediyorum hocam elinize sağlık..

Yalnız size gönderdiğim veri tabanında ..oluyor ayıraçtanda kurtuluyorum.Ama kendimin kullandığı veritabanına bunu uyguladığım zaman olmuyor ve o ayıraçlardan bir türlü kurtulamdadım...

hatta daha öncedende bu ayıraçlardan kurtulmayı denemiştim .ama olmadı.
ayıraçlardan kurtulmam için önerebileceğiniz bir kod var mı..

http://www.accesstr.net/konu-telefon-num...irmak.html
zetyu, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.993
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,00:58
Çözüldü 
Herhangi bir karakteri değiştirmek için Replace komutundan faydalanabilirsiniz:

Visual Basic Code
MsgBox Replace(Trim(Me.Telcep), " ", "")


Bir butonun tıklanma olayına yazarak test edebilirsiniz.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
O verdiğiniz linkteki örnekte, sorguya bir alan daha ilave edip o alana

yenitel: Replace([telcep];" ";"")

yazarsanız, yenitel adında bir alana boşluksuz formatta yazar.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


zetyu
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
121
12/03/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis XP
09/11/2016,20:42
Çözüldü 
Teşekkür ederim hocam
büyük bölümünde oluyor ama yaklaşık 4/1 de olmadı artık elde yapıcam..
Ben o tabloyu yaptığımda Access 2000 kullanıyordum bu nedenle olabilirmi acaba.
zetyu, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Klasördeki dosya adlarında kelime ile arama rmznaydemr 5 234 06/11/2016, 13:00 atoz112
  Kayıtlar arasında dolaşmak (Önceki / Sonraki kayıt) koruyucu 10 275 25/10/2016, 23:23 koruyucu
  Sorguda arasında formülünde yardıma ihtiyacım var okumas 9 407 11/10/2016, 09:35 okumas
Çözüldü iki veritabanı arasında verileri dönüştürerek aktarım mehmetb84 15 657 17/02/2016, 19:14 mehmetb84
Çözüldü Kesilen faturaları arşive kaldırmak kenan827 6 529 17/01/2016, 18:06 kenan827


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya