Kasa Farkı
Tarih
07/12/2008 17:37
Konu Sahibi
fomka
Yorumlar
7
Okunma
2479
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



fomka
Üye
Kullanici Avatari
Üye
29
7
30/10/2008
0
Ülke Dışı
Ofis 2003
21/01/2010,14:18
Çözüldü 
İlk önce bütün müslümanların Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Özellikle, unudulmaz Kurban bayramlarıyla hayatımın en güzel anlarını bana yaşatan Türkiye milletinin bayramı kutllu olsun. İnanın, yurtdışına giden arkadaşlarınıza sorabilirsiniz-beni destekleyeceklerdir, abartmiyorum, başka hiçbir yerde Türkiyedeki bayram havasını, tadını bulamazsınız. "Sen de baya yalakacıymışsın be" diyenler de sözüm balık sudayken kıymetini bilmezmiş olacak. ************************************** (editlenmiştir)
Ne ise soru ya gelelim...
Problem bir kasa farkı meselesi. Sitedeki kasa proqramlarını incelediğim kadarıyla gelir için ayrı, gider için ayrı sütün oluşturmuşlar. ve tabi form altbilgisinde bu sütünların yardımıyla Toplam Gelir, Gider ve Fark bulunabiliyor. Ama benim istediyim - zaten Account oluşturulurken bunun gelir mi gider mi belli - onların sorguyla görüntülenmesi. Bilmem anlata bildimmi?
Teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   Balans.rar (Dosya Boyutu: 26,85 KB / İndirme Sayısı: 43)
Sizin Türkiyeye ihtiyacınız olmaya bilir, hatta Türkiyenin de size ihitiyacı olmayabilir, ama bizim ve dünyanın Türkiyeye ihtiyacı ve ondan beklentileri var....unutmayın.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Yani sizin istediğiniz, gelir ve giderin ayrı tablolara kaydedilmeden aynı tabloya kaydedilmesi. Bu arada aynı satırdaki bir "gelir" veya "gider" ibareleriyle sınıflandırılması. Şu anda makineme sistem kurdum, henüz ofisi kurmadığım için örneğinizi inceleyemedim. Ama yazdıklarınızdan bunu anladım.

Eğer doğru anladıysam, bunun çok da önemi yok. Formun altında toplamları alınırken kriter olarak "gelir" veya "gider" biçiminde filtre edilebilirler. Benim hazırladığım böyle bir kasa programı vardı. O aynen dediğiniz gibiydi. işlemler adlı bir tabloya carikod-bedel-para birimi-işlemtürü-tarih alanları koymuştum. Sırasıyla şu şekilde veriler yerleşiyordu.
Carikodu : 00001
bedel :100
parabirimi: YTL
işlemtürü : GELİR (İşte burası)
tarih:01.01.2009
gibi. Daha sonra aynı formun altında gelirtoplamı ve gidr toplamı bölümlerinde de birer alt form vardı ve sorgularında işlemtürü bölümünün kriterinde "gelir" ve "gider" şeklinde ayrılmıştı. Aynı alanı iki kere ekleyerek hem geliri hem gideri ayrı ayrı almak artık çocuk oyuncağı olacaktır.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


fomka
Üye
Kullanici Avatari
Üye
29
7
30/10/2008
0
Ülke Dışı
Ofis 2003
21/01/2010,14:18
Çözüldü 
mehmet abi sen dediklerini aynen yaptim. güncelleşdirmesini bir türlü ayarlayamadim.
Sizin Türkiyeye ihtiyacınız olmaya bilir, hatta Türkiyenin de size ihitiyacı olmayabilir, ama bizim ve dünyanın Türkiyeye ihtiyacı ve ondan beklentileri var....unutmayın.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Form üzerinde bir altform ile toplamları aldığın için, belli bir giriş işleminden sonra altformu güncellemen gerekli. Bunun için mesela yukardaki giriş işleminin güncelleme sonrasından olayına (yani GELİR veya GİDER kaydından sonra) altform için requery komutunu çalıştırmalısın. Alt formun adresini de anaform üzerinden göstermelisin.

forms!anaformadi!altformadi

gibi. Tam olarak yolunu doğru yazmazsan çalışmaz. Makro ile de yapabilirsin. Daha kolaydır. O zaman eyleme makro çalıştırma ile işi yaptırabilirsin.

Kolay gelsin.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


fomka
Üye
Kullanici Avatari
Üye
29
7
30/10/2008
0
Ülke Dışı
Ofis 2003
21/01/2010,14:18
Çözüldü 
abi sağol... sonunda oldu. ama bu seferde galiba güncelleşdirme dozunu kaçırdım... ama çalışıyor.Biggrin


Ek Dosyalar
.rar   Balans_cozum.rar (Dosya Boyutu: 74,98 KB / İndirme Sayısı: 38)
Sizin Türkiyeye ihtiyacınız olmaya bilir, hatta Türkiyenin de size ihitiyacı olmayabilir, ama bizim ve dünyanın Türkiyeye ihtiyacı ve ondan beklentileri var....unutmayın.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Form üzerinde veri girerken hangisinin gelir hangisinin gider olduğunu nasıl ayıracaksınız? Girişi yapan kişi hangi accountun ne olduğunu bilmek zorunda kalacak ya.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Access ile kasa takip hakanbadem20 7 927 10/05/2016, 01:41 ozanakkaya
Çözüldü Access de yapılan bir programı farkı programlar aracılığı ile exe derleme emre_0147 14 1.106 17/01/2016, 22:48 emre_0147
Çözüldü Farklı formlarda bulunan giriş-çıkış tutarının Kasa formuna eklemek fascioğlu 28 2.098 13/08/2015, 00:13 ozanakkaya
Çözüldü Müşteri,cari,kasa programı hazırlamak sound 10 1.255 30/05/2015, 13:26 sound
Çözüldü tarih farkı hesaplama gizmo1162 5 731 17/02/2015, 22:32 yorum70


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya