İstenen yerdeki dosya isimleri ve yolları nasıl Bulunur?
Tarih
06/08/2010 16:18
Konu Sahibi
erdem55
Yorumlar
7
Okunma
2079
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



erdem55
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
54
7
13/03/2009
3
Samsun
Ofis 2007
04/06/2015,13:53
Çözüldü 
Arkadaşlar Arşivim için küçük bi program hazırlamak istiyorum fakat nasıl başlayacağımı bilemedim.
Mesela d nin içindeki tüm dosyaları okutup bunarın yollarını databaseye kaydetmek istiyorum.
örnek verecek olursak
d:\film\a\ahmet\a.dat
data baseye bunu
databaseye bunu kaydederken
ana kategori bölümüne film in yolunu yani d:\film
alt kategori bölümüne d:\film\a
aalt kategori bölümüne d:\film\a\ahmet
acilis bölümüne d:\film\a\ahmet\a.dat olarak kaydettirmek istiyorum.

bilmiyorum anatabildim mi
Yani özetlersek yapmak istediğim hdd nin içinde olan tüm klasörleri treeview ile listelemek

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
film
     a
       ahmet
                çalıştırılacak dosya
     b
       barış
              çalıştırılacak dosya

umarım anlatabilmişimdir. Yardımlarınız için şimdiden tşk ederim.

erdem55, 12-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


emturker
- Murat -
Kullanici Avatari
Uzman
M....
1.245
30/10/2008
775
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
02/12/2016,09:14
Çözüldü 
Sn.erdem55 Link Örneğini İnceleyiniz.

Film Arşivi Veri Tabanı 
Application Engineer
Cevapla


erdem55
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
54
7
13/03/2009
3
Samsun
Ofis 2007
04/06/2015,13:53
Çözüldü 
Verdiğiniz linkteki programı inceledim fakat bu benim yapmak istediğim şeyden çok farklı bir çalışma benim istediğim
d:\ taratıcam olan tüm dosyaları Ana kategori adlı tabloma atıcam
film klasörünü taratıcam alt kategori tabloma atıcam ilişkilendirme kısmını elle yapıcam artık
filmin içindeki a-b-c-d gibi klasör isimlerinide aalt tabloma atıcam. bunuda elle ilişkilendirebilirim. Yada mümkünse bunlarıda oto ilişkilendirebiliriz.
Ama şuan ilk yapmak istediğim d:\içindekileri anakategoriye anakategoride olan film klasörünün içindekileride alt kategoriye atabilmek ve bunu oto yapabilmek. Yani filmleri güncelle dediğimde hdd yi kendi kontrol edip gerekli tablolara bilgileri aktarabilmek.
erdem55, 12-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.023
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,01:03
Çözüldü 
Linkteki örneği değiştirerek istediğinizi yapabilirsiniz.

Dosya Arama Örneği (uzantısına göre) 

örnek belinlediğiniz sürücüdeki dosyaları bulur, bulunan dosyanın yolunu tablonuza kaydedebilirsiniz.
Cevapla


derer
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
153
14/06/2010
0
Bolu
Ofis 2003
23/05/2012,15:33
Çözüldü 
teşekkürler
derer, 14-06-2010 tarihinden beri AccessTr.neT Ãœyesidir.
Cevapla


POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.846
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Bugün,00:55
Çözüldü 
Sn erdem55,

Ekteki örneği incelermisiniz.

Formu tıkladığınızda formun Form_load altında D diskinizi okur ve okuduklarını Liste tablosuna yazar. Sanırım gerisiniz siz halledersiniz.

Tüm directory geçişleri altında "\" vardır.

Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız...


Ek Dosyalar
.rar   vt30.rar (Dosya Boyutu: 11,97 KB / İndirme Sayısı: 32)
Please return your positive or negative ...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Dosya konumunu alma tufanbal 7 120 02/12/2016, 10:48 tufanbal
  Klasöre kaydederken,Dosya Adını yazarak yedeklemek musteri53 11 305 18/11/2016, 23:11 ozanakkaya
  Access Formda Tümünü Seç Özelliği Nasıl Eklenir? mehami 5 189 16/11/2016, 21:35 mehami
  Butonlardaki Hesaplama Kodunu Güncelleme de nasıl yapabiliriz ask200075 6 178 15/11/2016, 12:08 ask200075
  Seçime Bağlı Form Açma-Açılan Formda Seçilenleri Raporda Gösterme Nasıl Yapılır? mehami 8 200 14/11/2016, 18:43 mehami


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya