irsaliyede filtre ile fiyat belirlemek?
Tarih
11/07/2009 20:45
Konu Sahibi
linux2ex
Yorumlar
19
Okunma
3849
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



linux2ex
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
128
30/01/2009
0
Eskişehir
Ofis 2003
04/11/2016,09:57
Çözüldü 
merhaba,
irsaliye düzenlemeye çalışırken takıldığım bir konu var yardımcı olursanız sevinirim. sorunum ; irsaliye üst kısmında örnek A nakliye yeri seçili ise aşağıda gelecek ürünlerin fiyatları farklı olsun, B nakliye yeri seçili ise aynı ürünlerin fiyatları farklı olsun. bir örnek varmıdır. yada nasıl çözebilirim.
şimdiden teşekkür ettim. yapmaya çalıştığım sistemi Excel tablosunda göstermek istedim ekte bu dosya var.


Ek Dosyalar
.rar   Desktop.rar (Dosya Boyutu: 14,13 KB / İndirme Sayısı: 18)
İnsanlar başaklara benzerler. İçleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler!" montaigne
Cevapla


mzebek
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
48
02/11/2008
Balıkesir
Ofis 2003
09/11/2013,12:16
Çözüldü 
iYİ aKŞAMLAR.
öNCE MANTIĞI TERS KURGUNUN bence
NASIL olabilir
ürünleri baz alarak şehirlere kaça gideceğini belirle.
elma ankara kaça gidecek armut kaça gidecek vs.
[sure] = Dlookup ("[kod].[cevapsuresi]", "[kod]", "[kod].[kod] = tickod.Text")
DLookup fonksiyonunu incelemeni tavsiye ediyorum.
kolay gelsin.
Cevapla


linux2ex
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
128
30/01/2009
0
Eskişehir
Ofis 2003
04/11/2016,09:57
Çözüldü 
merhaba, ilginize teşekkür ederim. Dlookup fonksiyonunu inceleyeceğim. ürün çeşidinin 5 adetle sınırlı olduğunu, şehirlerin ve ona görede fiyatların çok fazla olduğunu düşünürsek yine aynı sistemlemi gitmem doğru olur yoksa farklı bir yöntem mi kullanılmalı.
İnsanlar başaklara benzerler. İçleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler!" montaigne
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.732
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Bugün,02:10
Çözüldü 
Şu şekilde yapabilirsin. Örneğinizi inceleyin. Bu arada tablo yapınızda bazı düzeltmeler yaptım.

Elbette Dlookup ile de yapabilirsiniz ama ben hazır açılan kutuları bulmuşken column() komutunu daha çok severim. Img-grin)

Sitemizde "dlookup" yazarak aratırsanız benim yolladığım örnekler var, onları inceleyebilirsiniz. Kolay Gelsin..


Ek Dosyalar
.rar   irsaliye_tesT_DEMİRAL.rar (Dosya Boyutu: 33,05 KB / İndirme Sayısı: 33)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


linux2ex
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
128
30/01/2009
0
Eskişehir
Ofis 2003
04/11/2016,09:57
Çözüldü 
herkese iyi günler, mehmetdemiral hocam sizin karar yapıları ile ilgili yazınızı okuyunca yapmaya çalıştığım işlemi if fonksiyonu ile yapabilirmiyim diye düşündüm. örnek olarak, URUNADI=SERAMIK ise fiyatı naklıyenoktası tablosundaki 3 nü kolondaki bilgiyi getir şeklinde olurmu. örnekte biraz uğraştım ama bi hata veriyor. çözemedim. yardımcı olursanız sevinirim.
İnsanlar başaklara benzerler. İçleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler!" montaigne
Cevapla


linux2ex
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
128
30/01/2009
0
Eskişehir
Ofis 2003
04/11/2016,09:57
Çözüldü 
üstadlar konu hakkında yardımcı olurmusunuz
İnsanlar başaklara benzerler. İçleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler!" montaigne
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Fiyat Listesi Atamak 53rize 11 198 04/11/2016, 13:32 53rize
  Fiyat Teklifi Alma Formu mmert06 10 249 27/10/2016, 02:01 atoz112
  Proforma - Fiyat teklifi programı Neslihan Özmenler 5 381 19/06/2016, 12:03 atoz112
Question Fiyat simgesi ve ürüne resim ekleme Neslihan Özmenler 4 356 22/04/2016, 15:42 Neslihan Özmenler
Çözüldü Bağlı tablo içeren veri kaynağında filtre işlemi mehmetb84 6 1.251 20/01/2016, 19:46 mehmetb84


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya