insert into hatası nasıl düzeltilir?
Tarih
14/02/2009 20:52
Konu Sahibi
necati
Yorumlar
8
Okunma
5412
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy



necati
Üye
Kullanici Avatari
Üye
9
5
02/02/2009
0
Ankara
Ofis 2003
08/03/2009,19:10
Çözüldü 
Arkadaşlar benim sorunum accessle bağlantı yaptım fakat bu kod satırıyla kaydedemiyorum insert into hatası veriyor sorunun neden olduğunu söylerseniz sevinirim..

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
Dim ayarlar As New OleDbConnectionStringBuilder()
 ayarlar.DataSource = "C:\Documents and Settings\Necati\Belgelerim\Visual Studio 2005\Projects\PROJE ÖDEVİ\PROJE ÖDEVİ/proje ödevi.mdb"
 ayarlar.Provider = "microsoft.jet.oledb.4.0"
 Dim yenibaglantı As New OleDbConnection(ayarlar.ConnectionString)
 '
 Dim sorgu As String
 sorgu = " Insert Into ÖĞRENCİ BİLGİLERİ ([KAYIT NO],[TC KİMLİK NO],[ADI],[SOYADI],[CİNSİYETİ],[DOĞUM TARİHİ],[DOĞUM YERİ]) values (?,?,?,?,?,?,?)"
 Dim sutunlar(6) As OleDbParameter
 '
 sutunlar(0) = New OleDbParameter()
 sutunlar(0).OleDbType = OleDbType.VarChar
 sutunlar(0).Value = TextBox1.Text
 '
 sutunlar(1) = New OleDbParameter()
 sutunlar(1).OleDbType = OleDbType.VarChar
 sutunlar(1).Value = TextBox2.Text
 '
 sutunlar(2) = New OleDbParameter()
 sutunlar(2).OleDbType = OleDbType.VarChar
 sutunlar(2).Value = TextBox3.Text
 '
 sutunlar(3) = New OleDbParameter()
 sutunlar(3).OleDbType = OleDbType.VarChar
 sutunlar(3).Value = TextBox4.Text
 '
 sutunlar(4) = New OleDbParameter()
 sutunlar(4).OleDbType = OleDbType.VarChar
 sutunlar(4).Value = TextBox5.Text
 '
 sutunlar(5) = New OleDbParameter()
 sutunlar(5).OleDbType = OleDbType.Date
 sutunlar(5).Value = Convert.ToDateTime(TextBox6.Text)
 '
 sutunlar(6) = New OleDbParameter()
 sutunlar(6).OleDbType = OleDbType.VarChar
 sutunlar(6).Value = TextBox7.Text
 '
 Dim direkveri As New OleDbCommand(sorgu, yenibaglantı)
 Dim parametreler As OleDbParameterCollection
 parametreler = direkveri.Parameters
 parametreler.AddRange(sutunlar)
 If (yenibaglantı.State = ConnectionState.Closed) Then
 yenibaglantı.Open()
 End If
 direkveri.ExecuteNonQuery()
 MessageBox.Show("kaydedildi.")


hatayı direkveri.ExecuteNonQuery() satırını çizerek insert into hatası diye yazıyor . Şimdiden teşekkür ederim.

Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.975
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,14:32
Çözüldü 
INSERT INTO dan sonra kullandığınız ÖĞRENCİ BİLGİLERİ kısmını [ ] işaretlerinin arasında yazın. Her programlama dilinde ortak olan standart şudur : "Türkçe karakter kullanmayın, değişken, tablo, alan ismi vs. de boşluk karakteri kullanmayın, rakam ile başlamayın"
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


necati
Üye
Kullanici Avatari
Üye
9
5
02/02/2009
0
Ankara
Ofis 2003
08/03/2009,19:10
Çözüldü 
oradaki ÖĞRENCİ BİLGİLERİ benim Access deki tablomun ismi onu değiştirdiğim zaman bana öyle tablo bulunamadı diye hata veriyor.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.975
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,14:32
Çözüldü 
Tablonun ismini değiştirmeyin, [ ] işaretleri içine alın
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


necati
Üye
Kullanici Avatari
Üye
9
5
02/02/2009
0
Ankara
Ofis 2003
08/03/2009,19:10
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim sorun düzeldi.Başka sorunlarımıda sorabilir miyim?
Cevapla


chopper07
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
E....
1.798
29/01/2008
365
Aydın
Ofis 2003
24/11/2016,13:02
Çözüldü 
tabiki sorabilirsiniz.
™Hiç Birimiz, Hepimiz Kadar Akıllı Olamayız...®

resim
resim
resim
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Kod Hatası kübrashn 16 2.835 29/04/2015, 09:01 kübrashn
Çözüldü textboxun içini nasıl para birimi TL olarak gösteririm emin_111 4 5.681 22/10/2014, 20:53 neronxp
Çözüldü random rastgele sayı uretme nasıl yapabılırım. gulsahozay 12 3.943 02/04/2014, 22:54 gulsahozay
Çözüldü datagridview ekranında bulunan verileri nasıl toplama işlemi yaptırabilirim ? xfqemre 2 2.700 10/10/2011, 20:55 ogulcan92
Çözüldü Saat1 den Saat2 yi nasıl çıkaracam tekiner2323 5 1.954 31/05/2011, 10:51 ogulcan92


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya