Inputbox a girilen sayıya isim verme
Tarih
17/03/2013 23:24
Konu Sahibi
adrian
Yorumlar
2
Okunma
1522
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



adrian
Üye
Kullanici Avatari
Üye
15
6
06/03/2012
0
Yalova
Belirtilmemiş
18/03/2013,21:08
Çözüldü 
Selamlar,
d= val(textbox2.text) diyerek bir d değişkeni belirledim. Belirlenen bu değişkene göre
for i= 0 to d-1 diyerek bir döngü oluşturdum ve
c= inputbox(val(j+1) & " . sayıyı giriniz") diyerek "d" değişkeni kadar sayı girdim. Ancak bu yöntemin programın ilerleyen safhalarında yaşattığı karmaşadan dolayı
Sorum: Inputbox a girilen sayı değişken (val(j+1)) olduğundan dolayı acaba, oluşturulan herbir Inputbox değeri için isim verilerek bu isimler programın ilerleyen safhalarında kullanılabilir mi?
Cevapla


Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
Dün,22:27
Çözüldü 
dizilerden bahsediyorsunuz sanırım. değişkeni tanımlarken dizi değeri verirseniz kullanılabilir.

Dim Degisken(100) As String

Degisken(1)="İstanbul"
Degisken(2)="İzmir"
Degisken(3)="Mersin"

msgbox Degisken(2)

gelen mesajda İzmir yazar.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


mcmaho
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Ö....
196
09/12/2011
34
Muğla
Ofis 2003
20/09/2016,22:03
Çözüldü 
dizi tanımlayarak yaparsan kolay olur. aşağıdaki gibi. dim sayi(3) yazısını general declaration bölümünde tanımlarsan programın heryerinde kullanabilirsin.

Private Sub Command1_Click()
Dim sayi(3)
d = Val(Text1.Text)
For i = 0 To d - 1
sayi(i) = InputBox(i + 1 & ". sayıyı giriniz")
List1.AddItem sayi(i)
Next
End Sub
<<< 10-HAGİ-10 >>>
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü program çalıştırıldıktan sonra oluşan commandbutton lara isim veremiyorum adrian 3 1.398 07/03/2012, 02:33 alpeki99
Çözüldü VB 6 Girilen Tarih İle Date Kontroluna Göre Rapor Alma |By|KiDnArUt| 6 3.429 24/05/2011, 18:06 |By|KiDnArUt|
Çözüldü visual basic 2008 de textbox girilen degerleri access nasıl kaydını yapacaz? fsgfb 1 2.344 10/02/2010, 15:33 C*e*l*o*y*c*e
Çözüldü girilen değerin başka bir formda güncellenmesi ancyra 4 1.510 31/12/2009, 11:31 benremix


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya