İlişkili tablo-sorgu ?
Tarih
19/05/2011 04:20
Konu Sahibi
hyuga84
Yorumlar
4
Okunma
1751
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



hyuga84
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
28
19/05/2011
0
Ankara
Ofis 2003
12/02/2012,13:46
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Selamlar
Foruma ilk kez mesaj atıyorum. +rep
forumda vakit ayırıp bilgilerini paylaşanlara da teşekkür ederim.

Üzerinde çalıştığım tabloda(hazır tablo) birbiriyle kurulan ilişkileri anladım fakat herhangi bir alan veya alanlar eklenmesi gerektiğin de verilen tablolara mı? alanı veya alanları eklerim yoksa bu alan veya alanlar için yeni bir tablo oluşturup gerekli ilişkiyi kurmam mı gerekiyor? Bunu tam olarak idrak edemedim.Forumu incelediğimde bu konunun normalizasyon konusu olduğunu anladım (umarım yanlış değildir) sitede paylaşılan yazıyı okudum fakat yine tam oturmadı.

Ayrıca ek de gönderdiğim veri tabanında oluşturduğum ders_saati sorgusunda ders_yuku tablosunu kaldırdığımda teorik olanların tamamını sayıyor. Yani dersyuku tamamını saymasını engelliyor ama nasıl oluyor?

ayrıca veritabanı ile ilgili biraz bilgi verir misiniz? Tabi ekte gönderdiğim ile ilgili.
Şimdiden teşekkürler
http://hotfile.com/dl/118262821/2479308/...4.rar.html



Ek Dosyalar
.rar   final_uygulama4.rar (Dosya Boyutu: 18,34 KB / İndirme Sayısı: 8)
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:01
Çözüldü 
Alıntı:herhangi bir alan veya alanlar eklenmesi gerektiğin de verilen tablolara mı? alanı veya alanları eklerim yoksa bu alan veya alanlar için yeni bir tablo oluşturup gerekli ilişkiyi kurmam mı gerekiyor? Bunu tam olarak idrak edemedim
Ekleyeceğin alana göre değişir. Bölümler ile ilgili mesela bölüm başkanı alanı ekleyeceksen bunu bolumler tablosuna alan olarak ekleyebilirsin, ama bölüm adına birden fazla kişi ekleyeceksen bolum_id ile ilişkili tbl_bolum_kardo gibi bir tablo oluşturmalısın.


Alıntı:Ayrıca ek de gönderdiğim veri tabanında oluşturduğum ders_saati sorgusunda ders_yuku tablosunu kaldırdığımda teorik olanların tamamını sayıyor. Yani dersyuku tamamını saymasını engelliyor ama nasıl oluyor?

ders_yuku tablosunu sorgudan çıkartmazsan sorgudaki ilişki bozulmaz ve ogr_id alanına göre sorgulama yapılır. Yani ronaldo 3, messi 4 ogr_id numarasına göre toplam alırsın. ogr_id alanına göre 23/16 gibi bir sonuç çıkar.

ders_yuku tablosunu sorgudan çıkartırsanız 39/39 gibi bir sonuç çıkar. Bu sonuç her iki öğrencinin toplam teorik + uygulama toplamıdır.
Cevapla

hyuga84
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
28
19/05/2011
0
Ankara
Ofis 2003
12/02/2012,13:46
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Teşekkürler.Biiraz anlar gibi oldum ama hala sıkıntı var. Özellikler ikinci soruda.Tam anlayamadım galiba en iyisi biraz daha incelemek
Başka bir soruda altform ile ilgili sormak istiyorum. Aynı tablolarla işlem yapıyorum. Formda öğrencinin adını alt formda ise aldığı dersleri listelemek istiyorum.Ana formu altforma bağlayan alanları kendim tanımlamak istediğimde Form/rapor alanları - alt form rapor alanlarında neleri seçmem gerekiyor. listeden seçeceğim seçeneinde aldığı dersleri listeleyebiliyorum ama diğer türlü olmuyor. form/rapor alanını boş geçiyorum altform da ders adini seçiyorum bu sefer alt formda tüm dersleri listeliyor
Cevapla

hyuga84
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
28
19/05/2011
0
Ankara
Ofis 2003
12/02/2012,13:46
Çözüldü 
Şöyle bir durum daha söz konusu
ana form ogrenci adi soyadi
alt form
dersadi
teorik
uygulama

bir alt form daha ve burada öğrencinin aldığı derslerin teorik ve uygulamasının toplamı. ama bir öğrenciden diğerine geçince değişecek. benim yaptığımda önceden oluşturduğum sorgudan çekmeye çalışıyorum ama. olmuyor.
tek bir label ve metin kutusu ile göstermek istiyorum

Bir tane daha takıldığım yer var ogr_adı,soyadi ve aldığı ders saatini form oluşturup nasıl yazarım sadce label ve metin kutusu olarak
birde ogrencı adı-soyadı ana form....alt form ise ders_adı , dersid,ogr_id, ders saati ders saatini sorgudan eklemek istediğimde bağlanamıyor hatası alıyorum .yardımlarınızı bekliyorum

Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:01
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Öncelikle Site Kurallarını inceleyiniz.

6/b-) Açtığınız konudaki sorun çözümlenmişse aynı konuya konu başlığındaki soru ile ilgisi olmayan farklı soru yazmayınız.

Farklı sorularınız için yeni konu açmanız gerekiyor.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Yemek Sipariş Portalı 4 Sorgu Ekleme al1en 2 136 18/01/2017, 00:26 ozanakkaya
  form ve raporda çapraz sorgu formatı mehmetb84 8 246 14/01/2017, 18:16 atoz112
  Sorgu ile Karakter Ayırma Hk. rknbrlz 10 222 19/12/2016, 19:25 atoz112
  iki tablo arasında girilen veriyi ikinci tabloda alan olarak oluşturma yardım bilservisci 8 261 15/12/2016, 11:49 atoz112
  Tablo kayıtlarının başka tablolardaki kayıt durumuna göre çaprazlanması uguruygar 4 215 11/12/2016, 21:03 uguruygar


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya