IIf ile tarih karşılaştırması...
Tarih
21/03/2009 16:28
Konu Sahibi
bidehr
Yorumlar
15
Okunma
3112
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



bidehr
Üye
Kullanici Avatari
Üye
8
1
05/02/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
03/02/2013,02:08
Çözüldü 
Selamlar, bir metin kutusunun varsayılan değerine 0 ve 5 rakamlarından uygun olanını yazdırmak istiyorum. Bir tablodan alınan "u_tar" tarih değerinin benim manuel olarak girdiğim "31.01.2009" değerinden büyük olması durumunda "0" değerini alması değilse, IIf(Month(Date())>=1;5;0) kodunun çalışmasını istiyorum. Aşağıdaki kodu yazdım ama hatanın nereden kaynaklandığını çözemiyorum


sorun aidat bilgileri/borç sütunlarındaki b1,b2,b3.... yazan sütunlarda






Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...


Ek Dosyalar
.rar   admin;admin.rar (Dosya Boyutu: 392,43 KB / İndirme Sayısı: 16)
Cevapla


okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Formunuzu gönderin ltf
Tşk
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
1) Aynı konuyu hem Access sorular bölümüne hem Excel sorular bölümüne açmışsınız. Lütfen Forum Kurallarını  okuyun...

2) Örnek olmadan net cevap almanız zor.

3) Kodunuzu şu şekilde değiştirip dener misiniz?

Kod:
=IIf([Tablo1]![u_tar]>#01.31.2009#;0;IIf(Month(Date())>=1;5;0))

Cevapla


bidehr
Üye
Kullanici Avatari
Üye
8
1
05/02/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
03/02/2013,02:08
Çözüldü 
Dosyayı ekledim kullanıcı adı ve şifre admin dir..
Cevapla


tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Dosyanızda yaptığım değişiklikler:

1) Tablo1 ve Tablo2'den oluşan yeni bir sorgu oluşturdum. Adını Harun koydum. Form2'nin denetim kaynağını Harun sorgusu yaptım.

2) Formunuza u_tutar'ı gösterebileceğim bir metin kutusu ekledim. Böylece tarihler arasında kıyaslama yapabildim.

3) Sizin vermiş olduğunuz kodda ufak tefek değişiklikler yapıp Vba koduyla olayı dediğiniz gibi yaptım.

Sonuçta istediğiniz oldu sanırım...

Tabi birkaç hatırlatma yapmakta fayda var:

1) Sadece tarih alanının çıkıldığında olayına yerleştirdim kodu. Siz bunu diğer olaylara da uygularsınız artık.

2) Ben sadece b1 alanına uyguladım. Siz örneği kendinize göre çoğaltırsınız.

3) tdsharun diye bir metin kutusu koydum. Bunu küçücük hale getirin ve gizleyin. Formunuzda görünmesin.

4) Bunun aynısını sorgu ile yapmak da mümkün.

5) Bi bakın, cevabınıza göre tekrar inceleyelim...


Kolay gelsin...


Ek Dosyalar
.rar   OMO_tdsharun.rar (Dosya Boyutu: 70,16 KB / İndirme Sayısı: 66)
Cevapla


bidehr
Üye
Kullanici Avatari
Üye
8
1
05/02/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
03/02/2013,02:08
Çözüldü 
Hocam selamlar. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Benim burada yapmak istediğim biraz farklı idi. Sizin yaazdığınız kod üyelik tarihi ile karılaştırma değil. Aidatın yatırıldığı tarihle karşılaştırma olmuş. Sizin yazdığınız kodu geliştirerek, İf if döngüsüni kullanınca amacıma ulaştım.Ancak küçük bir ayrıntıyı bilemiyorum Yaptıklarımı şöyle açıklayayım.

Tarih karılaştırmasını yapamayınca bende 2 farklı tarihal ve tarihal1(kırmızı çerçeveli) diye metin kutuları oluşturup, bunlara sizin oluşturduğunuz tdsharun (kırmızı çerçeveli) metin kutucuğundan ayları ve yılları yazdırdım

=Month([tdsharun]) =Year([tdsharun]) ile.

Sonrasında bu alınan değerlerle ilgili işlemi yapacak şu if döngüsünü b1,b2,b3... kutucuklarının olay yordamına Enter olarak yazdım.
--------------------------------
Dim Kriter1 As String

Kriter1 = IIf(Month(Date) >= 1, 5, 0)
If tarihal1 < 2009 Then
Me.b1.Value = Kriter1
ElseIf tarihal1 = 2009 And tarihal >= 1 Then
Me.b1.Value = 0
Else
Me.b1.Value = Kriter1
End If
---------------------------------
Bir yıl kullanılması için hazırladım bu programı. Çok yıllık nasıl yaparım bilemiyorum.
Buradaki amacım eğer üye bu yılda ve yeni üye olmuşsa üyelik tarihinden sonraki ay ödemeleri başlasın ve borç hanesine, bulunduğu aya göre 0 yada 5 TL yazsın. Bunu başardım. Ancak b1,b2,b3... kutucuklarının olay yordamına Enter olarak yazdığım için her seferinde bunların aktif olması için tıklamak zorundayım. Benim istediğim form açılır açılmaz bunlar otomatik gelsin. Ve ben gerekli düzenlemeyi yaptıktan sonra kaydet ile kaydedilsin.
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ediyorum...


Ek Dosyalar
.rar   OMO2.rar (Dosya Boyutu: 111,39 KB / İndirme Sayısı: 23)
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 281 03/12/2016, 00:13 m_demir
  İki Tarih Arası Rapor oluşturma Erhan Altay 9 646 10/10/2016, 11:08 atoz112
  Buton ile tabloya tarih eklemek mehmet8x 2 180 08/10/2016, 18:17 mehmet8x
  Tarih ve saatten otomatik sayı üretme cagatay1234 6 230 11/09/2016, 10:19 atoz112
  İki tarih arası sorgu IceMan7 3 292 28/07/2016, 13:07 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya