IF İŞLEVİNİ VBA DA İÇ İÇE KULLANMA
Tarih
05/03/2013 22:11
Konu Sahibi
ercansahiner
Yorumlar
9
Okunma
3542
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ercansahiner
Üye
Kullanici Avatari
Üye
E.... Ş....
26
8
03/04/2010
5
Denizli
Ofis 2010
30/03/2016,01:25
Çözüldü 
Arkadaşlar Vba da ıf işlevini birkaç kez iç içe nasıl kullanılacak yapamadım, yapıyorum ama hata veriyor, bana bir örnekle gösterebilirseniz memnun olurum. kolay gelsin

ıf (metinkutusu1)=1doğruysa 1
ıf (metinkutusu1)=2doğruysa 2
ıf (metinkutusu1)=3doğruysa 3 gibi
ercansahiner, 03-04-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.978
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,17:57
Çözüldü 
IIF komutunu kullanabilirsiniz:

Nz Fonksiyonu (İşlevi) Kullanımı Anlatımı 
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
27/11/2016,01:40
Çözüldü 
Merhaba Sayın ErcanSahiner;
Sayın Alpeki99 hocam size asıl yönlendirmeyi yaptığı sırada bende ekteki çalışmayı hazırlamıştım.
Belki bir fikir verebilir.
Bilgilerinize.


Ek Dosyalar
.rar   direnist.IF.rar (Dosya Boyutu: 24,45 KB / İndirme Sayısı: 48)
Cevapla


iscinar
İsmail ÇINAR
Kullanici Avatari
Uzman
İ.... Ç....
856
30/05/2011
272
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2016,11:19
Çözüldü 
(05/03/2013, 22:55)direnist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba Sayın ErcanSahiner;
Sayın Alpeki99 hocam size asıl yönlendirmeyi yaptığı sırada bende ekteki çalışmayı hazırlamıştım.
Belki bir fikir verebilir.
Bilgilerinize.
Sn. direnist 'in örneğine alternatif olarak aşağıdaki kodu da uygulayabilirsiniz

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Private Sub plakalar_AfterUpdate()

Select Case plakalar

    Case 34
    
    MsgBox "İSTANBUL "
    
    Case 35
    
    MsgBox "İZMİR "
    
    Case 7
    
    MsgBox "ANTALYA "

    End Select

End Sub

Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)
Cevapla


ercansahiner
Üye
Kullanici Avatari
Üye
E.... Ş....
26
8
03/04/2010
5
Denizli
Ofis 2010
30/03/2016,01:25
Çözüldü 
Teşekkürler tam olarak işimi görmedi ama denedikten sonra tekrar dönerim,
ercansahiner, 03-04-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla


Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
29/11/2016,19:38
Çözüldü 

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
if metin=1 then
  msgbox "1"
else
   if metin=2 then 
     msgbox "2"
   else
      if metin=3
        msgbox "3"
      else
        msgbox "hiçbiri"
      end if
   end if
end if

Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tek Formu Diğer formlarda kullanma raburabu 6 166 27/11/2016, 23:21 raburabu
  Veritabanını Ağda Paylaşımlı Kullanma ertans 3 228 16/11/2016, 09:15 ertans
Çözüldü Boş sıra No yu Kullanma hlojan 2 635 26/12/2015, 23:21 hlojan
Çözüldü Accessi ağda kullanma Mecnun24 4 661 06/06/2015, 11:26 yorum70
Exclamation Formda dinamik filtre kullanma blgnksy 1 570 29/01/2015, 18:42 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya