If fonksiyonu ve kullanıcı zorunlu veri girişi
Tarih
23/05/2011 14:48
Konu Sahibi
sally
Yorumlar
8
Okunma
2262
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



sally
Bana balık tutmayı öğret
Kullanici Avatari
Üye
26
8
29/12/2010
10
İstanbul
Ofis 2007
23/02/2012,18:13
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba;
Bu iki işlem (tahminimce tabi) birbirine bağlı olduğu için çalışmada ikisini de aynı başlıkta topladım.
Ekteki çalışmada, Günlük Ziyaretler Formunda;
- Ziyaret Durum kısmında
Eğer Takipte işaretliyse üst kısımda yer alan Teklif Edilen Makine Adedini boş geçemesin ve buraya "sıfır" yazamasın;

- Parkur kısmında ise
Toplam Makine Sayısı 0 veya 1 ise MüşteriKategorisine E
2 veya 3 ise D,
4 - 9 arası ise C,
10 - 49 arası ise B
49 dan büyük ise A yazsın.Toplam Makine Sayısı değerini Makine Sayısı1,2 ve 3 ün toplamından alıyor.
NOT: Burada bir problemim daha var. Makine Sayısı1 e değer giriyorum, Enter;
Makine Sayısı2 ye değer giriyorum, Enter dediğimde direkt olarak önce Toplam Makine Sayısı kısmına gidiyor daha sonra Makine Sayısı3 e geliyor. Halbuki enter diyerek onayladığımda bir sonraki veri yazacağım alan Makine Sayısı3 alanı. Sıralamada bir hatam mı var acaba?

- Kiralama kısmında ise
Eğer kiralama "Var" olarak işaretlendi ise Sözleşme bitim tarihini boş bırakamasın.

Bu işlemleri If komutu ile yapmaya çalıştım ancak hep hata aldım. Ek olarak tarih veya makine yazmadan geçemesin kısmını nasıl yapacağımı bilemiyorum. Amacım kesinlikle hazır almak değil. Daha bu öğrendiklerimi kullanmam gereken çok yer var. O nedenle neler yapıldığını anlatırsanız ben deneyerek tekrar gönderebilirim. Yardımlar için teşekkürler.



Ek Dosyalar
.rar   günlük ziyaretler.rar (Dosya Boyutu: 30,2 KB / İndirme Sayısı: 6)
Cevapla

Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Sayın sally;
Alıntı:- Parkur kısmında ise
Toplam Makine Sayısı 0 veya 1 ise MüşteriKategorisine E
2 veya 3 ise D,
4 - 9 arası ise C,
10 - 49 arası ise B
49 dan büyük ise A yazsın.Toplam Makine Sayısı değerini Makine Sayısı1,2 ve 3 ün toplamından alıyor.
NOT: Burada bir problemim daha var. Makine Sayısı1 e değer giriyorum, Enter;
Makine Sayısı2 ye değer giriyorum, Enter dediğimde direkt olarak önce Toplam Makine Sayısı kısmına gidiyor daha sonra Makine Sayısı3 e geliyor. Halbuki enter diyerek onayladığımda bir sonraki veri yazacağım alan Makine Sayısı3 alanı. Sıralamada bir hatam mı var acaba?

- Kiralama kısmında ise
Eğer kiralama "Var" olarak işaretlendi ise Sözleşme bitim tarihini boş bırakamasın.
Bu iki sorunu sanırım çözdüm. Bir deneyip geri dönüş yaparsanız çok sevinirim. Kolay gelsin.


Ek Dosyalar
.rar   g ziyaretler-hayri16.rar (Dosya Boyutu: 30,03 KB / İndirme Sayısı: 22)
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

sally
Bana balık tutmayı öğret
Kullanici Avatari
Üye
26
8
29/12/2010
10
İstanbul
Ofis 2007
23/02/2012,18:13
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Evet kesinlikle olmuş. Teşekkürler. Sözleşme tarihindeki veri girişini zorunlu kılma olayını sanırım ilk kısma kendim uygulayabilirim. Onu deneyeceğim sizin kodlarınızdan. Tekrar bilgi veririm.
Yalnız kiralama "Var" seçeneğini bir kere işaretleyince bir daha yok olarak işaretleyemiyoruz. Bunu değiştirebilir miyiz? Çünkü belki yanlışlıkla var olarak işaretlenecek bu seçenek. Böyle bir durumda kapatıp çıkamıyoruz ya da tekrar geri dönüp işareti kaldıramıyoruz; mutlaka sözleşme tarihi gerekiyor.

Cevapla

Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Sayın sally;
İlgili kodu aşağıdaki şekilde değiştirip uygulayın.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Private Sub SözleşmeBitişTarihi_Exit(Cancel As Integer)

If IsNull(SözleşmeBitişTarihi) Or SözleşmeBitişTarihi = "" Then
   If Metin45 = "Var" Then
   MsgBox ("Makina kiralanmışsa sözleşme tarihini boş geçemezsiniz")
   Onay42.SetFocus
Exit Sub
End If
End If
End Sub


Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

sally
Bana balık tutmayı öğret
Kullanici Avatari
Üye
26
8
29/12/2010
10
İstanbul
Ofis 2007
23/02/2012,18:13
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Teşekkür ederim. Deneyerek bilgi vereceğim.
Müşteri Kategorisini sayıya göre bulduran kodu nerenin olay kısmına yazdınız acaba?
Günlük Ziyaretler kısmında , Teklif edilen makine sayısına geliyorum. Bende değerlendirme diye bir olay yok. Teklif edilen makinesayısında after update kısmına kodu yazdığımda işlemiyor. Access 2007 kullandığım için olabilir mi? Hatam nerede acaba?
Formda neredeyken kodu yazmak iin özellikel kısmını tıklamalıyız?
Cevapla

Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Sayın Sally;
"degerlendirme" benim yazdığım hesaplama yapan bir alt rutin. Makina1 makina2 makina3 değiştiğinde oraya gönderip toplam sayıya göre Harf veriyoruz.

Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  E-Okul sistemindeki linke kullanıcı girişi sağlamak idrisy 8 241 11/01/2017, 17:44 idrisy
  Zorunlu alan ve kaydet uyarıları ertans 10 261 31/12/2016, 11:06 atoz112
  Açılır pencereden forum açtırmaya kullanıcı yetkisi kısıtlama getirmek okumas 18 360 29/12/2016, 11:43 okumas
Photo form üzerinden alt forma veri girişi yapılamaması murat dikme 5 167 10/12/2016, 00:51 murat dikme
  webden veri alma, veri tabanına ekleme.... mbo69221088 15 361 10/12/2016, 00:08 mbo69221088


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya