Hücreleri kritere göre boyamak
Tarih
13/05/2009 09:00
Konu Sahibi
aydinseren
Yorumlar
13
Okunma
4265
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



aydinseren
Üye
Kullanici Avatari
Üye
25
7
11/03/2009
0
Samsun
Ofis 2003
19/02/2014,10:51
Çözüldü 
İyi çalışmalar, Yevmiye puvantajı listesi hazırlayacağım. Bu puvantajda Cumartesi, Pazar, Arefe ve Bayram günlerini yukarıdan aşağıya doğru boyatmam gerekiyor. Ancak Hücrenin en başına Cumartesinin "C" harfini koyunca o sütunun tamamen boyanmasını istiyorum. Bu uygulamayı başka bir puvantajda gördüm ancak kodlarını şifre koydukları için göremedim. Bunun için Modülü nasıl hazırlamalıyım. Bunu yapabilecek arkadaşların yol göstermelerine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
aydinseren, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Tüm sütunu seçip Biçim - Koşullu Biçimlendirme'yi seçin. Gelen Koşullu Biçimlendirme diyolog penceresinde Hücre Değeri - Eşit - Cumartesi yazmanız yeterli. Biçimlendirmeleri istediğiniz gibi düzenlersiniz artık. Diğerlerini de aynı mantıkla yapın. Resmi Bayramlar için aynı mantık kullanılabilir ancak Dini Bayramlar daha teferruatlı. Dini Bayramlar Hicri takvim'e göre hesaplanır ve Hicri takvim ile Miladi takvim arasında 11 gün 6 saatlik fark bulunur. Bu fark dolayısıyla Miladi takvimde hesaplama yapmak zorlaşmaktadır.

Ben bir ara epey kafa yormuştum bu Dini Bayramları hesaplama olayına. Ama bir türlü içinden çıkamamıştım.

Eğer sizin istediğiniz Cumartesi, Pazar ve Resmi Bayramlar ise bu çözüm yolunu kullanın. Ayrıca Dini Bayramlar da lazımsa diyecek lafım yok... Img-grin

Kolay gelsin...
Cevapla


esrefigit

Kullanici Avatari
Onursal
598
30/10/2008
356
Konya
Ofis 2003
06/11/2015,13:38
Çözüldü 
kolay kolay benim eklediğim ekders örneğine bakın orda cumartesi pazar dini resmi bütün bayramları kırmızı ayrıca diğer bayramları mavi olarak renklendirir
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla


tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Esrefigit Hocam, Dini Bayramları da dediğinizi görünce yazma ihtiyacı hissettim. Ben daha önce Dini Bayramları da hesaplayan bir örnek görmedim. Forumda arama yaptım ve size ait şu örneği buldum: http://www.accesstr.net/konu-ayin-gunler...7#pid12957

Bahsettiğiniz bu örnek ise ben bunda Dini Bayramlarla ilgili bir şey göremedim. Ben mi yanlış anlıyorum acaba? Eğer Dini Bayramlarla ilgili bir çalışmanız varsa linki verebilir misiniz?

Saygılar...
Tabi belirtmeden geçemeyeceğim:

Dini Bayramların günlerini bir tabloya yazdırarak bunu yapabiliyoruz ancak ben kodlarla hesaplamaktan bahsediyorum. Böyle bir örneği daha önce hiç görmedim. Üzerinde çok kafa patlattım ama bir türlü de beceremedim. Benim daha önce yaptığım bir Takvim - Ajanda çalışmam var. Orda yapmıştım Biçimlendirme olayını. Sizin de bahsettiğiniz gibi haftasonlarından tutun da tüm bayramlara ve özel günlere kadar hepsini... Ama Dini bayramlara gelince iş, tıkanıp kalmıştım ve onu atlamıştım.

Dini bayramlarla ilgili bir çözüm varsa hemen o uygulamaya eklemek isterim...

Saygılar...
Cevapla


nihatkr
Ofis 2007-2003-2010
Kullanici Avatari
Onursal
814
29/10/2008
272
İstanbul
Ofis 2007
03/09/2016,04:40
Çözüldü 
(13/05/2009, 10:59)tdsharun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Esrefigit Hocam, Dini Bayramları da dediğinizi görünce yazma ihtiyacı hissettim. Ben daha önce Dini Bayramları da hesaplayan bir örnek görmedim. Forumda arama yaptım ve size ait şu örneği buldum: http://www.accesstr.net/konu-ayin-gunler...7#pid12957

Bahsettiğiniz bu örnek ise ben bunda Dini Bayramlarla ilgili bir şey göremedim. Ben mi yanlış anlıyorum acaba? Eğer Dini Bayramlarla ilgili bir çalışmanız varsa linki verebilir misiniz?

Saygılar...
Tabi belirtmeden geçemeyeceğim:

Dini Bayramların günlerini bir tabloya yazdırarak bunu yapabiliyoruz ancak ben kodlarla hesaplamaktan bahsediyorum. Böyle bir örneği daha önce hiç görmedim. Üzerinde çok kafa patlattım ama bir türlü de beceremedim. Benim daha önce yaptığım bir Takvim - Ajanda çalışmam var. Orda yapmıştım Biçimlendirme olayını. Sizin de bahsettiğiniz gibi haftasonlarından tutun da tüm bayramlara ve özel günlere kadar hepsini... Ama Dini bayramlara gelince iş, tıkanıp kalmıştım ve onu atlamıştım.

Dini bayramlarla ilgili bir çözüm varsa hemen o uygulamaya eklemek isterim...

Saygılar...

Img-grin keşke bunu excelde isteseydin.

Dini bayramlar hersene standart değil. aynı günlere denk gelmiyor. Hersene için ayrıyeten hesap ettirmek gerek.

Bir önceki sene şu gündü geriye şukadar gün git ve işaretle gibi.
Cevapla


tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Ben de bu sebeple demiştim hocam zaten. Her sene değişiyor dini bayramlar. Hicri takvime göre hesaplama yaptırayım, bulduğum değeri miladi takvime çevireyim dedim. En mantıklısı da bu gibi gelmişti bana. Ama işte, değişkenlik gösterdiği için bir türlü işin içinden çıkamamıştım. Eşref hocamın mesajını görünce merak ettim... Yoksa olayın zorluğunun farkındayım. Img-grin
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Ödeme durumuna göre Hücre renklendirme (Koşullu Biçimlendirme) omerozel25 8 494 20/08/2016, 18:11 atoz112
  Aylara göre saatlik izin toplama hegu 8 409 13/08/2016, 20:08 hegu
  Belli Kritere Göre Tabloyu Doldurmak SCavusoglu 3 1.342 05/06/2016, 15:58 atoz112
  Exelde bugünün tarihine göre sütun gizleme suatkozberi 3 614 16/05/2016, 16:52 atoz112
Çözüldü 2 excel dosyası arasında kritere göre bağ yapıştırma mehmetdemiral 18 2.887 16/07/2015, 03:44 mehmetdemiral


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya