Hesaplanmış Bir değeri Tekrar Atamak
Tarih
11/11/2010 05:21
Konu Sahibi
akem
Yorumlar
11
Okunma
2025
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



akem
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... K.... H....
91
16/11/2008
17
Trabzon
Ofis 2013 32 Bit
Dün,01:55
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Elimden geldiğince kısa anlatmaya çalışayım..

txtTop1=Hesaplanan
txtTop2=Hesaplanan
........
..........
Yukardaki gibi hesaplanan değerlerim var diyelim
Sormak istediğim şu. Oluşturduğum döngüdeki b değeri
"txtTop1"
"txtTop2" ..... şeklinde devam ediyor bu text değerlerinin
yukarda hesaplattığım değer olduğuna bilgisayarı nasıl inandırabilirm..

yani aşağıdaki hesapta

a=txtTop1 'yukardaki hesaplanan değerini bana verebilirmi
hangi çeviriciyi yada komutu kullanmalayım yada varmı böyle bir cevap çözemedim..


ReDim txtTop(1 To 500)
Dim a, b, i
For i = 1 To 153
b = "txtTop" & i
a = b
Next i


Varsa Bir Kural Uymak Lazım .. Örnek gönderiyorum


Ek Dosyalar
.rar   vt1.rar (Dosya Boyutu: 10,43 KB / İndirme Sayısı: 7)
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.030
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Dün,15:58
Çözüldü 
Sayın Akem;
Keşke site kuralları na göre örnek uygulama ekleseydiniz de bizde daha kolay yardımcı olabilseydik.

komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
Bugün,11:11
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sorunuzdan, ne yapmak istediğiniz tam olarak anlaşılmıyor.
Örnek eklerseniz daha kolay yardımcı olabiliriz.


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Sayın akem;
Sadece bir tahmin olarak yazıyorum. Kur@l ve Seruz Hocalarımızın dediği gibi örnek eklerseniz daha doğru cevap alabilir, hatta bizlerin farketmediği olası hatalar da tesbit edilebilir.
Metin kutusundaki değeri işleme alma konusunda forumda gördüğüm çalışmalarda 3 farklı şekil ortaya çıkıyor.
1.si o metin kutusunu "Me." kalıbıyla Me.Metin0 şeklinde kullanmak
2.si o metin kutusundaki değeri "value" ile belirtmek Metin0.value
3.sü bulunduğu formu da tanımlayarak. Forms![Form1].Metin0 şeklinde.
Benim elimden bu geliyor. Saygılar, iyi çalışmalar.
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
Bugün,11:11
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Soruyu bende aşağı yukarı tahmin edebiliyorum ama emin değilim.

txtTop ifadelerinin textbox (metin kutusu) gibi kontroller mi yoksa bir dizi değişkeni mi olduğundan emin olamadım.
Ona göre çözüm değişir, bu nedenle örneği görmek gerekir.

Üstte "txtTop1=Hesaplanan" şeklinde ifade var,
altta "ReDim txtTop(1 To 500)" ifadesi var.

Gönderdiği bu ifade için;

Visual Basic Code
b = "txtTop" & i 


Dizi ise;

Visual Basic Code
b = txtTop(i)


TextBox ise;

Visual Basic Code
b = Me("[txtTop" & i & "]").Value

ifadesi kullanılabilir.

Deneyemediğim için emin olamıyorum tabii.
Belki de farklı bir şey vardır gerçek dosyada.

Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

akem
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... K.... H....
91
16/11/2008
17
Trabzon
Ofis 2013 32 Bit
Dün,01:55
Çözüldü 
(11/11/2010, 14:18)Seruz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Soruyu bende aşağı yukarı tahmin edebiliyorum ama emin değilim.

txtTop ifadelerinin textbox (metin kutusu) gibi kontroller mi yoksa bir dizi değişkeni mi olduğundan emin olamadım.
Ona göre çözüm değişir, bu nedenle örneği görmek gerekir.

Üstte "txtTop1=Hesaplanan" şeklinde ifade var,
altta "ReDim txtTop(1 To 500)" ifadesi var.

Gönderdiği bu ifade için;

Visual Basic Code
b = "txtTop" & i 


Dizi ise;

Visual Basic Code
b = txtTop(i)


TextBox ise;

Visual Basic Code
b = Me("[txtTop" & i & "]").Value

ifadesi kullanılabilir.

Deneyemediğim için emin olamıyorum tabii.
Belki de farklı bir şey vardır gerçek dosyada.


Teşekkürler...

txtTop=Hesaplanan dediğim Form üzerinden ve tablodan aldığı değerlerle hesaplanan bir değeri ifade ediyor.

örnek txtTop1=15, txtTop2=106, .... şeklinde
yani kodda

txtTop1=15
txtTop2=106
txtTop3=101
....
....txtTop500=96
daha sonra bu değerlerden 100 den büyük ama 100'e en yakın değeri buluyorum
diyelim bu değer 101

işte sorun burda başlıyor
bu 101 değeri hangisine ait
bunu da for next döngüsüyle bulmaya çalışıyorum

bu değeri form üzerine göndermiyorum.. (ama olmasa bu şekilde çözmeye çalışacağım)
o yüzden b = Me("[txtTop" & i & "]").Value ifadesinde Me olduğunda bulunamadı diyor me ifadesini kaldırınca value değerini kabul etmiyor text olarak görüyor "[txtTop1]"











Arkadaşlar Kuralları biliyorum ama Kod o kadar uzunki bide bitmemiş halde yani tam olarak çalışmıyor.
En Kısa şekilde derdimi anlatmaya çalıştım.. Seruz hocam olayı yakalamış
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  arama yaparken tekrar parametre istenmesi hknct 6 83 20/01/2017, 11:40 hknct
  Değeri yazı ile yaz Fatih Kaynak 4 183 01/01/2017, 14:05 atoz112
Çözüldü Aynı Kimlik Numarasının Tekrar Girilmesini Engelleme soguk27 13 2.928 17/12/2016, 21:36 3535izmir3535
  Açılan Siparişi Tekrar formda görme raburabu 5 161 13/12/2016, 11:26 raburabu
  Tablolar arası hesaplanmış alanda Iff komutu yardımı nightashes 17 431 06/12/2016, 18:46 nightashes


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya