her harfle başlayan ilk 30 ilacı bulmak
Tarih
18/03/2013 17:22
Konu Sahibi
accessman
Yorumlar
9
Okunma
1932
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
Sponsor Reklam
iyi günler
bir ilaç listem var
bunların yazılma sayıları var
ilk harfine göre
en çok yazılan ilk 30 ilacı göstermeliyim
yani bir harf gireceğim
o harfle başlayan en çok yazılmış ilk 30 ilaç listelenecek
bir türlü sorguyu oluşturamadım
yardımlarınız için teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   ilaç sayıları.rar (Dosya Boyutu: 56,19 KB / İndirme Sayısı: 15)
@benbendedeilem
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
AYRICA listeleme alfabetik sıraya göre olmalı
yani hem ençok 30 ilaç hemde bunlar alfabetik sıralanmalı
yoksa zaten sadece yazılma sayısına göre olsa kolay olurdu
@benbendedeilem
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
Sponsor Reklam
iki ayrı sorgu kullanmadan nasıl yapabiliriz
@benbendedeilem
Cevapla

hgsoftware

Kullanici Avatari
Onursal
K.... O.... H....
355
24/08/2010
33
-
Ofis 97
27/12/2016,15:31
Çözüldü 
sağlık deyince hazır bir filiftre üzerinde bir şeyler yaptım umarım fikir verir

tek bir kusur var ilk harf yazmadan önce - işareti yazmanız gerekiyor
- E yazdığınızda E harfiyle başlayan ilaçlar listeleniyor...


Ek Dosyalar
.rar   ilaç sayıları_HGSOFTWARE.rar (Dosya Boyutu: 138,37 KB / İndirme Sayısı: 15)
Başta..ne demiştik..! ADRES VERİ TABANI SİSTEMİ GELECEĞİMİZ_ GEÇMİŞİMİZ İÇİN PLANLANMALI .ADRES_TC KİMLİK NO. KARDEŞTİR DEDİK; 1999 YILINDA; yola çıktık ya tutarsa misali... H&G_software_M_İ_P programı koyduk o günlerde adına; ilçemdeki tüm bilgileri 255 sutunlu,bir tabloda toplamaya başladık DEDİĞİMDE ;KİMSE İNANMAMIŞTI...bu dev tabloyu sorgu ile bölüp bölüp kullanacağım demiştik ya;O GÜNLERDE;  bazıları bu tablodan birşey olmaz demişti YA hani...Biz yılmadık...çalıştık araştırdık_sorduk_söz dinledik..kör,topal yol aldık; şimdi son rötuj zamanı...(UAVT VE MAKS YOK İKEN GÖRÜLEN RÜYA GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR)
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Dün,02:22
Çözüldü 
Sponsor Reklam
inceleyiniz

SQL Code
SELECT TOP 30 ILAC_SAY.Ad, ILAC_SAY.SayAd
FROM ILAC_SAY
WHERE (((ILAC_SAY.Ad) Like "e*"))
ORDER BY ILAC_SAY.SayAd DESC , ILAC_SAY.Ad;


komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
teşekkürler arkadaşlar ama olmuyor
sn.kural sizin Sql kodu ile yazılma sıklığına göre sıralıyor
alfabetik olması için alanların yerine değiştirincede bu sefer yazılması sıklığı hikaye oluyor
istediğim yazılma sıklığına göre ilk 30 ilacı alacak
bu 30 ilacı alfabetik olarak listeleyecek
@benbendedeilem
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Rainbow accdb formatda olan veri tabanının parolasini bulmak Ramin Vaqif Humbatov 3 277 04/12/2016, 04:22 ozanakkaya
Çözüldü Kredi Kartı Hesap Kesim Tarihine Kalan Gün Sayısını Bulmak sfenksturk 5 672 26/09/2015, 20:15 sfenksturk
Çözüldü sorguda iki tarih arasındaki gün sayısını bulmak husem 2 554 25/06/2015, 11:32 husem
Çözüldü Sorguyla medyanı bulmak prtkl 3 808 17/06/2014, 12:01 prtkl
Çözüldü Ayların Kaç Gün Olduğunu bulmak. accessdelisi 2 1.015 17/02/2014, 21:25 accessdelisi


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya