Skip to main content

AccessTr.neT


Hata

Çözüldü #1
Arkadaşlar merhaba, Türkiyedeki bir bilgisayarda Access 2016 ile  basit bir fatura veritabanı tasarladık ancak veritabanı Access 2021 yüklü Amerikadaki bir bilgisarda “Olay özellik deyimi ayarı olarak girdiğiniz "tıklatıldığında" deyimi hataya neden oldu.Microsoft office Access ile Ole sunucusu veya ActiveX denetimi arasındaki İletişim sırasında bir sorun ortaya çıktı”  hatası alıyoruz ne yaptıysak olmadı, referanslarda sorun yok, missing problemi yok, Türkçe karakter kullanmadık ama yinede sorunu çözemedik. Bütün formlarda aynı hatayı veriyor. Nasıl çözeriz bu sorunu acaba.
Son Düzenleme: 17/07/2023, 10:16, Düzenleyen: Abdullah.
Cevapla
#2
Access 2021'i kullandığınız bilgisayarda, Dosya menüsünden Seçeneklere gidin ve Güven Merkezi seçeneğini tıklayın. Güven Merkezi Ayarları bölümündeki Makro Ayarlarında "Tüm makroları etkinleştir" seçeneğini seçip onaylayın. Veritabanınızı yeniden açın ve hatanın devam edip etmediğini kontrol edin. Sorun çözülmezse, Access 2021'i kullandığınız bilgisayarda, Dosya / Seçenekler / Geliştirici sekmesinde Makrolar bölümünde Tüm makroları etkinleştir seçeneğini aktive edin ve hatanın devam edip etmediğini kontrol edin.
Bu adımlar sorunu çözmezse, ActiveX denetimleri veya OLE Sunucu nesneleri Access 2021'de kullanılan sürümleriyle uyumsuz olabilir. Bu durumda, Access 2021'deki sürümle uyumlu olan veya alternatif denetimleri kullanmayı düşünebilirsiniz.
Cevapla
#3
Tüm makroları etkinleştir işlemini yaptık üstad ama çözüm bulamadık.
Cevapla
#4
(17/07/2023, 11:41)atoykan yazdı: Bu adımlar sorunu çözmezse, ActiveX denetimleri veya OLE Sunucu nesneleri Access 2021'de kullanılan sürümleriyle uyumsuz olabilir. Bu durumda, Access 2021'deki sürümle uyumlu olan veya alternatif denetimleri kullanmayı düşünebilirsiniz.
Uygulamanızdaki denetimleri ve uyumluluklarını kontrol etmenizde fayda var.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task