Giriş Maskesini Parçalı Şekilde Kontrol Ettirmek
Tarih
02/06/2009 02:31
Konu Sahibi
beckham0605
Yorumlar
6
Okunma
2205
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy



beckham0605
Üye
Kullanici Avatari
Üye
21
7
10/05/2009
0
Balıkesir
Ofis 2003
21/06/2009,23:34
Çözüldü 
Arkadaşlar tekrardan merhaba.
Tablolardaki bir alanımın giriş maskesini ilk örneğin ilk iki rakamını 10 ile 20 arasında ondan sonra gelen harfi ise z ve f ile sınırlamak istiyorum.Bunu giriş maskesine nasıl yazabilirim.Şimdiden teşekkürler...
beckham0605, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
İlk 2 alanı rakam olsun sonraki harf olsun deseniz kolaydı Img-grin (99L yazmanız yeterliydi)
Söylediğinizi yapmak için kod ile kontrol yapmak gerekir diye düşünüyorum
veya yanyana 3 denetim koyun güncellenince birleştirin
1. denetim
Giriş maskesi : 99
Geçerlilik koşulu >=10 And <=20
AfterUpdate me.denetim3=me.denetim1&me.denetim2
2. denetim
Giriş maskesi : L
Geçerlilik koşulu Z Or F
AfterUpdate me.denetim3=me.denetim1&me.denetim2
3. denetim ise sizin asıl denetiminiz

Kolay gelsin
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


assenucler

Kullanici Avatari
Onursal
A.... S.... Ş....
2.052
31/10/2008
63
İstanbul
-
29/11/2016,00:04
Çözüldü 
Teşekkürler.
Cevapla


beckham0605
Üye
Kullanici Avatari
Üye
21
7
10/05/2009
0
Balıkesir
Ofis 2003
21/06/2009,23:34
Çözüldü 
Hocam bunların hepsini geçerlilik kuralına tek kural olarak nasıl yazabilirim?
beckham0605, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


mesudi
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... A....
249
30/10/2008
63
İstanbul
Ofis 2003
25/09/2016,15:27
Çözüldü 
Giriş maskesiyle yapılırmı uğraşmak lazım ama, benim tavsiyem giriş maskelerini tablolar üzerinde kullanmayın. İlla giriş maskesi kullanacaksanız formlardaki kontrollerle yapın bunları. Çünkü tablo üzerinde giriş maskesi eğer aynı veritabanına birden fazla kullanıcı bağlıysa performans sorunlarına yol açar.
Cevapla


esrefigit

Kullanici Avatari
Onursal
598
30/10/2008
356
Konya
Ofis 2003
06/11/2015,13:38
Çözüldü 
Private Sub Metin0_AfterUpdate()
Select Case Left(Me.Metin0, 2)
Case 10 To 20
Select Case Right(Me.Metin0, 1)
Case "Z"
Case "F"
Case Else
MsgBox "SON SIRADAKİ HARF Z YADA F OLABİBİLİR"
Me.Metin0.SetFocus
End Select
Case Else
MsgBox "İLK İKİ HANEDEKİ RAKAM 10 İLE 20 ARASINDA OLABİLİR"
Me.Metin0.SetFocus
End Select
End Sub
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  koşullu giriş maskesi ve toplama çıkarma maras321 4 112 09/11/2016, 12:31 maras321
Çözüldü Birleşik Giriş Kutusundan başka alana veri girme. martineden-30 4 142 08/10/2016, 00:25 martineden-30
Çözüldü Com1 Port Kontrol Sorunu madworld 6 2.134 01/09/2016, 10:55 atoz112
  Giriş Maskesi Hknd-2 notrino 6 345 30/05/2016, 15:30 notrino
  Giriş Maskesi notrino 2 241 04/05/2016, 11:53 notrino


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya