Formdan sorgulama sonucu döndüren tabloda veri güncelleme
Tarih
07/03/2014 13:28
Konu Sahibi
funkyfresh
Yorumlar
5
Okunma
1375
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



funkyfresh
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
23/08/2012
0
İstanbul
Ofis 2010
01/08/2016,16:21
Çözüldü 
Merhaba,

Öncelik forumun bana katkısının büyük olduğunu belirtmek isterim, insanların bilgiyi karşılık beklemeden rahatlıkla paylaşabildiği bir ortam yaratmışız paydaşlarını tebrik ederim. Img-grin

soruma gelcek olursak ; Arama Formunda yer alan Sicil numarası text alanından veri girişi ile Results alt formunda sorgu sonuçlarını döndürüyorum. Burada yapmak istediğim iki tane geliştirme var.

Birincisi Alt forumda ( Results) gelen sonuçlara Düzenle isimli butona basılmadıkça müdahele / güncelleme yapılamasın istiyorum. Düzenle butonu yardımıyla tablodaki alanların kilidi pasif hale gelip güncelleme sonrası Kaydet isimli butona kullanıcı tıklayarak tekrar tablo alanlarının kilitlenmesi.

İkincisi ise Ana_Veri isimli tabloya yansıyan hertürlü kayıt ve yukardaki uygulamada yapılan güncelleme işlemlerinin Log tablosunda Short Time zaman formatında satır satır tutulması.


Yardımlarınızı için şimdiden teşekkürler

Kolaylıklar dilerim


Ek Dosyalar
.rar   Denemearşiv.rar (Dosya Boyutu: 83,96 KB / İndirme Sayısı: 15)
Cevapla


atoz112
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
4.350
04/08/2009
İstanbul
Ofis 2007
Dün,22:07
Çözüldü 
merhaba,

uygulamanızı 2003 olarak da eklemek ister misiniz incelemek için.
teşekkürler.

bu arada,birinci sorunuz ile ilgili olarak ek'te basit bir örnek hazırladım.inceleyebilirsiniz.kısa bir anlatım olarak da şöyle bahsedebilirim:
alt formunuzu tasarım kısmındayken özellikler-veri-kilit kısmını evet olarak belirleyin.ardından da düzeltme butonunuza

me.altformunuzunadi.locked=False

olarak kod ifadesini yazın.kaydet butonunuza da işlemlerden sonra son satıra

me.altformunuzunadi.locked=True

olarak kod ifadesini yazın.örnekten daha net anlaşılacaktır işleyiş.

ikinci sorunuza dair de forum içerisinde konuya dair aşağıdaki linkte örnek konular ve uygulamalar mevcuttur.inceleyip kendi çalışmanıza adapte edebilirsiniz.

log tutma hakkında 

iyi çalışmalar.
saygılar.


Ek Dosyalar
.rar   DuzenleATOZ.rar (Dosya Boyutu: 12,84 KB / İndirme Sayısı: 13)
Herkes,kendisinin AR-GEcisidir...
Cevapla


funkyfresh
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
23/08/2012
0
İstanbul
Ofis 2010
01/08/2016,16:21
Çözüldü 
ilginiz için çok teşekkür ederim, 2003 formatında dosyayı tekrar ekledim. Birinci sorumun cevabına bakıyorum takılırsam tekrar size danışacağım Img-grin


Ek Dosyalar
.rar   Denemearşiv.rar (Dosya Boyutu: 56,35 KB / İndirme Sayısı: 3)
Cevapla


atoz112
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
4.350
04/08/2009
İstanbul
Ofis 2007
Dün,22:07
Çözüldü 
merhaba,

uygulamanızın tablo ve form tasarımında sorun vardı ve hata veriyordu.ek'teki örnekte uygulamanızın yeni düzenlenmiş haldeki örnek çalışması mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

ayrıca,log konusunda yine bir önceki mesajımda belirttiğim konuları ve bununla birlikte yetkilendirme konularını da araştırmanızı tekrar tavsiye ediyorum.zira,bu log işlemini uygulamanızın amacı,uygulamanızı kullanan kişilerin ne gibi işlemler yaptığının bir kaydını tutmaktır.fakat örneğinizde kayıtlı kullanıcı ve yetki tanımlaması içeren tablolarınız söz konusu değildir.log işlemi için,önce bu kullanıcı oluşturma ve yetkilendirme konularını araştırıp inceleyiniz ve kendi uygulamanıza adapte ediniz.

bilgilerinize,
iyi çalışmalar.
saygılar.


Ek Dosyalar
.rar   DenemearşivATOZ.rar (Dosya Boyutu: 18,88 KB / İndirme Sayısı: 16)
Herkes,kendisinin AR-GEcisidir...
Cevapla


funkyfresh
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
23/08/2012
0
İstanbul
Ofis 2010
01/08/2016,16:21
Çözüldü 
Sayın atoz112 desteğiniz ve bana katkınızdan dolayı teşekkür ederim. Yapmak istediğim bütün fonksiyonları uygulamamda gerçekleştirebildim. Img-grin
Cevapla


atoz112
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
4.350
04/08/2009
İstanbul
Ofis 2007
Dün,22:07
Çözüldü 
sayın funkyfresh,

taleplerinize yönelik yapılanlar sadece yapıcı olması açısından size yol göstermek üzeredir.aşamalarınızda olumlu sonuçlar almanız sizin başarılı adaptasyon uğraşlarınızdan dolayıdır.Bu başarı da size aittir.

unutmamak gerekir ki;
herkes,kendisinin AR-GEcisidir.

uygulamanıza dair sonucun istediğiniz gibi olması güzel ve sevindirici.
çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar temenni ederim.

iyi çalışmalar,
saygılar.
Herkes,kendisinin AR-GEcisidir...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tabloda ileriki hesaplamalar için kullanılmak üzere seçim yaptırmak nightashes 6 122 02/12/2016, 20:52 atoz112
  Tabloda Telefon numarası yoksa eklesin. 53rize 4 84 29/11/2016, 11:30 53rize
  Butonlardaki Hesaplama Kodunu Güncelleme de nasıl yapabiliriz ask200075 6 178 15/11/2016, 12:08 ask200075
Çözüldü seçime bağlı metin kutusunu tabloda aktif veya pasif yapma EROLAKSAKAL 13 4.007 12/11/2016, 11:48 atoz112
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 311 09/11/2016, 23:35 mehami


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya