Formdaki açılır kutu vasıtasıyla girilen değer neden 1, 2, 3 olarak numaralandırılır?
Tarih
31/08/2010 14:25
Konu Sahibi
iozcan
Yorumlar
9
Okunma
3108
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



iozcan
<%ASP Coder%>
Kullanici Avatari
Üye
İ.... N.... Ö....
32
9
21/11/2009
14
Antalya
Ofis 2003
01/01/2014,16:57
Çözüldü 
Değerli üstadlarım kolay gelsin,

Çalıştığım tekstil fabrikasında günlük işlenen hammadde, her kısmın ürettiği, işlediği ürünleri görüp karşılaştırma, haftalık raporlama gibi seçenekleri olan bir yazılım geliştiriyorum Access üzerinde. Fakat çok garip bir yerde takıldım desem yeridir.

Sorun da şu:

Forma bir açılan kutu koydum ve değerleri .Personel bilgileri tablosundan almasını işaretledim. Ayrıca seçtiğim değeri de Pastal tablosunda sorumlu personel kısmına kaydetmesini istedim.

Velhasıl,
Formdan veri girdiğimde tabloya ya da tarih aralıgı sorgusuna baktığım zaman girilen isimler yerine numaralandırılmış değerler görünüyor. Bu da Raporda sorun çıkartıyor. Raporda isim yazması gerekirken 1-2-3-4-5 gibi numaralandırılmış değerler çıkıyor.

Yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca bittiği zaman buradan da yayınlayacağım nasip olursa Kasa Takip v.1'de olduğu gibi.

Kolay Gelsin.


Ek Dosyalar
.zip   Yeni Microsoft Office Access Uygulaması.zip (Dosya Boyutu: 42,29 KB / İndirme Sayısı: 16)
Profesyonel bir programcının interaktif ortamda üretemeyeceği hiçbirşey yoktur.

(bkz:google mühendisleri Html ortamında quake2 oynadı)
Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.813
29/10/2008
899
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,15:29
Çözüldü 
istediginiz bumu


Ek Dosyalar
.rar   Yeni -celoyce.rar (Dosya Boyutu: 24,79 KB / İndirme Sayısı: 42)
Cevapla


iozcan
<%ASP Coder%>
Kullanici Avatari
Üye
İ.... N.... Ö....
32
9
21/11/2009
14
Antalya
Ofis 2003
01/01/2014,16:57
Çözüldü 
toprağım eline sağLık. Evet bu. Fakat bunu Nasıl Yaptın? Daha Sonralarda yine böyle bir problemle karşılaşırsam örnekten değil de kafadan halledeyim sorunumu. Bilgilendirirsen sevinirim.

Teşekkür ederim.
Profesyonel bir programcının interaktif ortamda üretemeyeceği hiçbirşey yoktur.

(bkz:google mühendisleri Html ortamında quake2 oynadı)
Cevapla


Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
15/11/2016,02:32
Çözüldü 
Sayın hacktivistt;
Çünkü açılan kutuda ilişkili alanınız kimlik alanı ve kimlik alanıda otomatik tamsayı olduğuı için kaydederken rakam olarak kaydediyor.
Ancak pastal kısmında personel kısmı metin olarak tanımlamışsınız... Yapmak istediğinize uygun olarak... Ancak ben o alanı sayı yaptım. Sayı kayıt etmeye de devam ediyor sorguda ilişki ile personel adı soyadını ekledim ve raporda adı soyadı alanının görülmesini sağladım.
Combobox ve Listbox uygulamalarında lütfen ilişkili sütun ayarını dikkatlice yapınız.
İstediğiniz ektedir. Kolay gelsin.


Ek Dosyalar
.zip   pastal_kur@l.zip (Dosya Boyutu: 26,07 KB / İndirme Sayısı: 35)
komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla


iozcan
<%ASP Coder%>
Kullanici Avatari
Üye
İ.... N.... Ö....
32
9
21/11/2009
14
Antalya
Ofis 2003
01/01/2014,16:57
Çözüldü 
Teşekkür Ederim. CeloyCe Hocamın yaptığı örnekteki sorumlu personel bölümü için uyguladığı yöntem nedir onu merak ediyorum? Çünkü diğer Malzeme Cinsi bölümüne de kendim uygulamak istiyorum o sebeple.
Profesyonel bir programcının interaktif ortamda üretemeyeceği hiçbirşey yoktur.

(bkz:google mühendisleri Html ortamında quake2 oynadı)
Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.813
29/10/2008
899
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,15:29
Çözüldü 
(31/08/2010, 15:32)hacktivistt Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkür Ederim. CeloyCe Hocamın yaptığı örnekteki sorumlu personel bölümü için uyguladığı yöntem nedir onu merak ediyorum? Çünkü diğer Malzeme Cinsi bölümüne de kendim uygulamak istiyorum o sebeple.

aslında birşey yapmadım,
resim 1'deki gibi sorgusunu teke yani sadece adı ve soyadını bıraktım
Resim 2'deki gibi ise sutun sayısını 1 ve sütün genişliğini tek yaptım bu kadar Img-grin


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
       
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  sorguda sadece bilgi girilen alanları göstersin ahmet114 5 78 6 saat önce ahmet114
  Pdf olarak mail gönderme Serkan Çevik 8 156 Dün, 15:17 Serkan Çevik
  açılan kutu değerine göre aktif/pasif buton ferhatozge 10 330 30/11/2016, 12:01 donepezil
  açılır kutu secime göre yazı rengi ve sorgudan çağrılan ilişikli nesne (bit resmi) maras321 3 89 29/11/2016, 21:39 maras321
  Açılan kutuda girilen ürün kodu yoksa, form açma ferhatozge 9 204 23/11/2016, 23:45 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya