Form üzerinden veri toplamak
Tarih
29/01/2010 17:05
Konu Sahibi
security
Yorumlar
5
Okunma
1509
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



security
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
29/01/2010
0
İstanbul
Ofis 2007
02/02/2010,18:39
Çözüldü 
Access 2007 yi ihtiyaç doğduğu için yeni yeni kullanmaya başlıyorum. Ancak tam olarak işimi görür mü bilmiyor. İşlevselliğinin yanında görsel bazı beklentilerim var.
Ben masa üstümde bir dosya olarak form oluşturmak istiyorum. Oluşturduğum formu tıkladığımda; doğrudan Access programının içinde değil, bir web browser ya da ara yüzünü benim ayarladığım basit bir program üzerinde açılmasını istiyorum. Buraya girdiğim verilerin Access'e aktarılması suretiyle veri tabanına giriş yapmak istiyorum.
Bunun için en azından yüzeysel olarak neleri, hangi programları kullanmam gerektiğine dair bir yol haritası veebilir misiniz?
security, 28-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


mustafa_atr
CafeINTeaCam
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A....
393
15/12/2009
38
Ankara
-
31/07/2016,10:33
Çözüldü 
ASP yada ASP.NET programlama dilleri sizin dediğinize uyar, öncelikle bilgisayarınıza local ASP server kurarak başlayabilirsiniz.
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.733
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:27
Çözüldü 
Eğer Access ile bir şeyler yapmak isterseniz 6-) Veri Erişim Sayfası Oluşturmak  konusunu inceleyin. Aksi halde access/i sadece vt olarak kullanmanız ve diğer programlarla istdiğinizi gerçekleştirmeniz lazım. Ama buna neden ihtiyaç duyduğunuzu anlamadım, bir Access sevdalısı olarak.. Bu isteklerinize fazlasıyla cevap verecektir çünkü...Saygılarımla
Cevapla


security
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
29/01/2010
0
İstanbul
Ofis 2007
02/02/2010,18:39
Çözüldü 
Teşekkürler arkadaşlar... ASP hakkında da bilgi edinicem. Videoları formlarla ilgili 3.kısma kadar izlemiştim. Verdiğiniz video da yardımcı oldu. Ama bazen 2007 kullanan bir amatör olarak 2003 videolarına bakarak uygulama yaparken zorlanıyorum.
security, 28-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


leylaz
Üye
Kullanici Avatari
Üye
25
6
30/11/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2007
27/09/2011,21:38
Çözüldü 
(29/01/2010, 17:05)security Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Access 2007 yi ihtiyaç doğduğu için yeni yeni kullanmaya başlıyorum. Ancak tam olarak işimi görür mü bilmiyor. İşlevselliğinin yanında görsel bazı beklentilerim var.
Ben masa üstümde bir dosya olarak form oluşturmak istiyorum. Oluşturduğum formu tıkladığımda; doğrudan Access programının içinde değil, bir web browser ya da ara yüzünü benim ayarladığım basit bir program üzerinde açılmasını istiyorum. Buraya girdiğim verilerin Access'e aktarılması suretiyle veri tabanına giriş yapmak istiyorum.
Bunun için en azından yüzeysel olarak neleri, hangi programları kullanmam gerektiğine dair bir yol haritası veebilir misiniz?

security, yanlış anlamadıysam verilerinizi web browser üzerinden accessi hiç açmadan aktarmak istiyorsanız.

Veri girişinizi sadece kendi bilgisayarınızda ya da ağa bağlı bir bilgisayardan yapmak istiyorsanız. Bilgisiyarınızda ISS (sanal host) kurmanız gerekli.Iss kurunca bilgisayarınıza asp desteği kazandırmış olacaksınız. Böylece asp kodlar ile oluşturacağınız formlar ile accessi hiç açmadan accese veri girişi yapabilirsiniz. Aynı şekilde ağa bağlı tüm bilgisayarlar Iss kurulu olduğu sürece veri girişi yapabilirler.

Asp tabanlı web siteleride bu mantıkla çalışıyor. Yalnız bildiğim kadarıyla Iss ve hostlar 2007 desteklemiyordu mdb formatında olması şarttı.

Kişisel kullanım için kullanacaksanız bu işlemlere hiç gerek kalmıyor. Formu acces içinde oluşturmak en ideali.
leylaz, 30-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


security
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
29/01/2010
0
İstanbul
Ofis 2007
02/02/2010,18:39
Çözüldü 
Söylediklerinizi araştırıcam leylaz. Access'i söylediğiniz şekilde bir nevi aracı olarak kullanmak istiyorduım. Mesele biraz daha netleşti. Çok teşekür ederim.
security, 28-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Form üzerinden Klasördeki bir dosyayı silmek musteri53 2 67 20/11/2016, 08:06 musteri53
  Form dan veri girişi ertans 3 91 08/11/2016, 12:29 atoz112
  Form da Cari Koda Göre Form Çağırma cagatay1234 5 179 10/10/2016, 11:05 atoz112
  Form Üzerinde Komut Tuşu ve Onayı ile Tablodan Tabloya Veri Ekleme ask200075 13 515 08/10/2016, 10:26 ask200075
  Form üzerinden sıra numarası vermek ates2014 13 556 21/08/2016, 13:35 ates2014


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya