form üzerinden veri girişi
Tarih
13/01/2013 04:18
Konu Sahibi
metehan16
Yorumlar
9
Okunma
1526
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



metehan16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
142
08/02/2012
24
Belirtilmemiş
Ofis 2007
17/05/2016,10:50
Çözüldü 
İyi geceler Arkadaşlar
form üzerinde veri girerken id numarası (otomatik sayı) form üzerindeki enküçük değişiklikte artıyordu. bunu değiştirmek ve bu id'nin tüm kayıt tamamlandıktan sonra artmasını sağlamak amacıyla örnekteki formu düşündüm.

sayın hocalarım, değerli arkadaşlar ben Access yeni başlamış biri olarak ; örnek uygulamamı incelemenizi ve bu uygulamanın artı ve eksileri konusunda bilgilenmek istiyorum.

1-üzerinde çalıştığım uygulamada bütün formları bu şekilde yapsam ne olur??
2-bir form üzerinde bunun gibi bir sürü kod girmek uygulamamı şişirirmi?
3-vb.gibi sorular

inceleyen ve görüş bildiren herkese çok teşekkürler..


Ek Dosyalar
.rar   deneme_metehan16.rar (Dosya Boyutu: 22,16 KB / İndirme Sayısı: 18)
"Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız... " writed by POWER


"sen başla en başta gerektiği yerde elimizden geleni http://www.accesstr.net ailesi olarak yaparız. " writed by özgüryasin


Cevapla


hegu
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
452
03/11/2008
18
Konya
Ofis 2003
07/12/2016,18:24
Çözüldü 
Sayın metehan16
formda sıra no ile ilgi daha önce sorulmuş ve cevaplanmış sorular var belki yardımı olur diye
http://www.accesstr.net/konu-sira-no-duz...%c4%b1rano
Cevapla


ozguryasin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
Ö.... Y....
790
23/09/2009
565
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
Dün,16:49
Çözüldü 
otomatik sayıyı otomatik olarak kullanmasan? yani sayı değeri verdirsen. tablodaki en son sıra numarasına +1 yapsan?

Visual Basic Code
Me.metinkutusu adı = Format(DMax("tabloalanadı", "tabloadı") + 1, "0")
        If IsNull(Me.metinkutusu ) Then Me.metinkutusu = "1"
        If Me.metinkutusu = "" Then Me.metinkutusu = "1"

POWER  'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT  AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin http://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis
Cevapla


metehan16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
142
08/02/2012
24
Belirtilmemiş
Ofis 2007
17/05/2016,10:50
Çözüldü 
(13/01/2013, 13:09)ozguryasin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: otomatik sayıyı otomatik olarak kullanmasan? yani sayı değeri verdirsen. tablodaki en son sıra numarasına +1 yapsan?
peki bunu benzersiz anahtar alan yapabilirmiyim??
"Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız... " writed by POWER


"sen başla en başta gerektiği yerde elimizden geleni http://www.accesstr.net ailesi olarak yaparız. " writed by özgüryasin


Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.045
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,07:13
Çözüldü 
(13/01/2013, 15:39)metehan16 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: otomatik sayıyı otomatik olarak kullanmasan? yani sayı değeri verdirsen. tablodaki en son sıra numarasına +1 yapsan

Tabloda ozguryasin'in verdiği kod ile kayıt eklenecek sıra numarası alanına ek olarak veri türü otomatik sayı olan alan ekle, otomatik sayı olan alanı birincil anahtar olarak belirle, diğer tablolar ile otomatik sayı olan alanı ilişkilendir.

Kod ile sayı eklediğin alandaki sayıyı değiştirirsen diğer tablolarla olan ilişkilendirme birbirine karışır, en sağlamı otomatik sayı olan alanı birincil anahtar olarak belirleyip diğer tablolar ile ilişkilendirmektir.
Cevapla


ozguryasin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
Ö.... Y....
790
23/09/2009
565
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
Dün,16:49
Çözüldü 
ek olarak. benzersiz anahtar yapılabilir. son kalan numaranın 1 fazlası gelecektir her seferinde.
POWER  'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT  AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin http://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Form üzerinden hesaplanan alanın başka form üzerinden güncelleştirilmesi nightashes 16 155 Dün, 21:40 alpeki99
Photo İlişkili Tablolarda FORM üzerinden veri silme Mesut Kaytan 6 92 04/12/2016, 22:40 Mesut Kaytan
  Form üzerinden Klasördeki bir dosyayı silmek musteri53 2 68 20/11/2016, 08:06 musteri53
  Form dan veri girişi ertans 3 91 08/11/2016, 12:29 atoz112
  Form da Cari Koda Göre Form Çağırma cagatay1234 5 179 10/10/2016, 11:05 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya