Form ile Tablo Arasında Çarpma işlemi...
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

Volkan68

Kullanici Avatari
Üye
7
1
01/05/2009
0
Aksaray
Ofis 2007
20/05/2009,15:00
Çözüldü 
Arkadaşlar benim sorunum şöyle; Bir EditBox ile Tablodan aldığım değeri çarpıp başka bir EditBox'a yazdırmak istiyorum.Fakat Bu alacağım değer SATIŞLAR formunda Stok_No isminde bir ComboBox var ve değerlerini STOKLARTI isimli tablodan alıyor.Aynı STOKKARTI tablosunda her ürünün birde Satış_Fiyatı var.Benim istediğim ComboBox ile seçilen ürünün fiyatı ile SATIŞLAR formunda ki Adet ile çarpıp yine formda ve tabloda Tutar kısmına yazdırmasını istiyorum....
Acaba sorumu tam olarak anlatabildim mi?
Teşekkürler...


Ek Dosyalar
.rar   StokTakip.rar (Dosya Boyutu: 59,47 KB / İndirme Sayısı: 31)
.rar   StokTakip2003.rar (Dosya Boyutu: 29,92 KB / İndirme Sayısı: 25)
Volkan68, 01-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


adnanyurdakul
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
88
2
05/02/2009
19
Manisa
Ofis 2003
03/06/2016,23:55
Çözüldü 
örneğini gönderirsen daha iyi yardım alabilirsin
Cevapla


Volkan68

Kullanici Avatari
Üye
7
1
01/05/2009
0
Aksaray
Ofis 2007
20/05/2009,15:00
Çözüldü 
Sanırım bu şekilde daha açıklayıcı olur...
resim
Volkan68, 01-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


adnanyurdakul
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
88
2
05/02/2009
19
Manisa
Ofis 2003
03/06/2016,23:55
Çözüldü 
Sayın Volkan68
Örneğini koy derken veritabanından bahsediyorum
gerçi bu açıklamada iyi olmuş ama anlatmaktansa yapmak daha az zaman alıyor
iyi çalışmalar
Cevapla


ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
10/09/2016,22:21
Çözüldü 
Sn Volkan68;
Örnek 2003 formatında olmadığı için inceleyemedim ama yapmak istediğin kısaca, Satış yaparken ürünün birim fiyatını STOKKARTI tablosundan çekip miktar ile çarpmak ise ;

Kod:
if isnull(Stok_NO) then
else
Tutar=dlookup("Satış_Fiyatı","STOKKARTI","Stok_Kodu=Stok_NO")*nz(Adet)
end if

Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla


Volkan68

Kullanici Avatari
Üye
7
1
01/05/2009
0
Aksaray
Ofis 2007
20/05/2009,15:00
Çözüldü 
(02/05/2009, 15:44)ayhan2122 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Örnek 2003 formatında olmadığı için inceleyemedim.
Office 2003 formatında da kaydettim ve ekledim, ilginiz için teşekkür ederim...
Volkan68, 01-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Değere göre farklı tablolara kayıt işlemi ozer1971 4 147 12/09/2016, 10:47 atoz112
  Devir işlemi ve tablo güncelleme ates2014 2 96 01/09/2016, 15:40 ates2014
  Başka uygulamadaki tablo kayıtlarını ana uygulamadaki tabloya eklemek Deniz DEMİRCİOĞLU 8 402 30/08/2016, 11:32 Deniz DEMİRCİOĞLU
Lightbulb Aynı tablo içinde otomatik hareket Yunus Bozkurt 5 158 03/08/2016, 10:20 Yunus Bozkurt
  access 2016 da pivot tablo access acemisi 4 254 01/08/2016, 15:51 atoz112



Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya