1


Eksik Profil Bilgilerinizi Lütfen tamamlayınız.

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Form ile Tablo Arasında Çarpma işlemi...
Çevrimdışı
Volkan68


Üye
7
1
01/05/2009
0

Aksaray
Ofis 2007
20/05/2009, 15:00
#1
Cozuldu 
Arkadaşlar benim sorunum şöyle; Bir EditBox ile Tablodan aldığım değeri çarpıp başka bir EditBox'a yazdırmak istiyorum.Fakat Bu alacağım değer SATIŞLAR formunda Stok_No isminde bir ComboBox var ve değerlerini STOKLARTI isimli tablodan alıyor.Aynı STOKKARTI tablosunda her ürünün birde Satış_Fiyatı var.Benim istediğim ComboBox ile seçilen ürünün fiyatı ile SATIŞLAR formunda ki Adet ile çarpıp yine formda ve tabloda Tutar kısmına yazdırmasını istiyorum....
Acaba sorumu tam olarak anlatabildim mi?
Teşekkürler...


Ek Dosyalar
.rar   StokTakip.rar (Dosya Boyutu: 59.47 KB / İndirme Sayısı: 31)
.rar   StokTakip2003.rar (Dosya Boyutu: 29.92 KB / İndirme Sayısı: 25)
Volkan68, 01-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Çevrimdışı
adnanyurdakul
Aktif Üye

Aktif Üye
88
2
05/02/2009
19

Manisa
Ofis 2003
04/02/2013, 22:42
#2
Cozuldu 
örneğini gönderirsen daha iyi yardım alabilirsin


Çevrimdışı
Volkan68


Üye
7
1
01/05/2009
0

Aksaray
Ofis 2007
20/05/2009, 15:00
#3
Cozuldu 
Sanırım bu şekilde daha açıklayıcı olur...
Volkan68, 01-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Çevrimdışı
adnanyurdakul
Aktif Üye

Aktif Üye
88
2
05/02/2009
19

Manisa
Ofis 2003
04/02/2013, 22:42
#4
Cozuldu 
Sayın Volkan68
Örneğini koy derken veritabanından bahsediyorum
gerçi bu açıklamada iyi olmuş ama anlatmaktansa yapmak daha az zaman alıyor
iyi çalışmalar


ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Çevrimdışı
Onursal Üye
676
26
30/10/2008
451

Mersin
Ofis 2003
Bugün, 21:43
#5
Cozuldu 
Sn Volkan68;
Örnek 2003 formatında olmadığı için inceleyemedim ama yapmak istediğin kısaca, Satış yaparken ürünün birim fiyatını STOKKARTI tablosundan çekip miktar ile çarpmak ise ;

Kod:
if isnull(Stok_NO) then
else
Tutar=dlookup("Satış_Fiyatı","STOKKARTI","Stok_Kodu=Stok_NO")*nz(Adet)
end if

Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.


Volkan68

Çevrimdışı
Üye
7
1
01/05/2009
0

Aksaray
Ofis 2007
20/05/2009, 15:00
#6
Cozuldu 
(02/05/2009, 15:44)ayhan2122 Nickli Kullanıcıdan Alıntı:  Örnek 2003 formatında olmadığı için inceleyemedim.
Office 2003 formatında da kaydettim ve ekledim, ilginiz için teşekkür ederim...
Volkan68, 01-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.





Form ile Tablo Arasında Çarpma işlemi... Konusuna Ait Konu Araçları
 Etiketler
form ile tablo arasında çarpma işlemi
 Direk Link
 HTML Link
 BBCode Link
 Sosyal Paylaş

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Buton ile farklı bir tablo/formdan toplu veri seçme mntf02 3 198 10/11/2014, 23:53
Son Yorum: accessdelisi
  Form ve Alt Form Yenileme Yunus Bozkurt 4 158 01/11/2014, 16:29
Son Yorum: Yunus Bozkurt
  Alt Form Güncelleme aydin.sener 1 124 31/10/2014, 18:25
Son Yorum: aydin.sener
  2 Tablo Arasında Kayıt Sayma ve Forma İşleme fanibiri 2 197 18/10/2014, 02:23
Son Yorum: fanibiri
Cozuldu Bölünmüş Formda (Split Form) Form Boyutlarını Ayarlama azlan 2 191 15/10/2014, 14:43
Son Yorum: azlan



Sayfayı İzleyenler : 2 Ziyaretçi



Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2014 MyBB Group.
MyTrade theme by XSTYLED © 2014.
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.