| Facebook ile Bağlan | Twitter ile Bağlan | Google+ ile Bağlan




Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Form ile Tablo Arasında Çarpma işlemi...
Volkan68

Kullanici Avatari

Çevrimdışı

Yeni Üye
7
1
02/05/2009
0
Aksaray
Ofis 2007
20/05/2009,16:00
#1
Çözüldü 
Arkadaşlar benim sorunum şöyle; Bir EditBox ile Tablodan aldığım değeri çarpıp başka bir EditBox'a yazdırmak istiyorum.Fakat Bu alacağım değer SATIŞLAR formunda Stok_No isminde bir ComboBox var ve değerlerini STOKLARTI isimli tablodan alıyor.Aynı STOKKARTI tablosunda her ürünün birde Satış_Fiyatı var.Benim istediğim ComboBox ile seçilen ürünün fiyatı ile SATIŞLAR formunda ki Adet ile çarpıp yine formda ve tabloda Tutar kısmına yazdırmasını istiyorum....
Acaba sorumu tam olarak anlatabildim mi?
Teşekkürler...

Ek Dosyalar

.rar   StokTakip.rar (Dosya Boyutu: 59,47 KB / İndirme Sayısı: 31)
.rar   StokTakip2003.rar (Dosya Boyutu: 29,92 KB / İndirme Sayısı: 25)
Volkan68, 01-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


adnanyurdakul
Aktif Üye
Kullanici Avatari

Çevrimdışı

Aktif Üye
88
2
05/02/2009
19
Manisa
Ofis 2003
04/02/2013,23:42
#2
Çözüldü 
örneğini gönderirsen daha iyi yardım alabilirsin
Cevapla


Volkan68

Kullanici Avatari

Çevrimdışı

Yeni Üye
7
1
02/05/2009
0
Aksaray
Ofis 2007
20/05/2009,16:00
#3
Çözüldü 
Sanırım bu şekilde daha açıklayıcı olur...
accessssss.jpg
Volkan68, 01-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


adnanyurdakul
Aktif Üye
Kullanici Avatari

Çevrimdışı

Aktif Üye
88
2
05/02/2009
19
Manisa
Ofis 2003
04/02/2013,23:42
#4
Çözüldü 
Sayın Volkan68
Örneğini koy derken veritabanından bahsediyorum
gerçi bu açıklamada iyi olmuş ama anlatmaktansa yapmak daha az zaman alıyor
iyi çalışmalar
Cevapla


ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari

Çevrimdışı

Aktif Üye
680
30/10/2008
451
Mersin
Ofis 2003
26/04/2016,16:38
#5
Çözüldü 
Sn Volkan68;
Örnek 2003 formatında olmadığı için inceleyemedim ama yapmak istediğin kısaca, Satış yaparken ürünün birim fiyatını STOKKARTI tablosundan çekip miktar ile çarpmak ise ;

Kod:
if isnull(Stok_NO) then
else
Tutar=dlookup("Satış_Fiyatı","STOKKARTI","Stok_Kodu=Stok_NO")*nz(Adet)
end if

Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla


Volkan68

Kullanici Avatari

Çevrimdışı

Yeni Üye
7
1
02/05/2009
0
Aksaray
Ofis 2007
20/05/2009,16:00
#6
Çözüldü 
(02/05/2009, 16:44)ayhan2122 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Örnek 2003 formatında olmadığı için inceleyemedim.
Office 2003 formatında da kaydettim ve ekledim, ilginiz için teşekkür ederim...
Volkan68, 01-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla






"Form ile Tablo Arasında Çarpma işlemi..." Konusuna Ait Konu Araçları
 Etiketler
 Direk Link
 HTML Link
 BBCode Link
 Sosyal Paylaş

Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir


Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Tarih Son Mesaj
  Açılan kutu - Tablo/Sorgu hk. slvy 2 57 Dün, 07:02 slvy
Question Tablo Bağlama megasoftware 2 75 20/04/2016, 22:36 megasoftware
Çözüldü tablo tasarımda alan özelliği hk access acemisi 4 141 20/03/2016, 23:37 access acemisi
Çözüldü Error 3014 Daha Fazla Tablo Açılamıyor hatası elmariachi 4 224 04/03/2016, 16:04 elmariachi
Çözüldü Tablo ya da Sorgudan Veri Alma notrino 2 110 03/03/2016, 15:26 notrino


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya