| Facebook ile Bağlan | Twitter ile Bağlan | Google+ ile Bağlan




Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Form ile Tablo Arasında Çarpma işlemi...
Volkan68

Kullanici Avatari

Çevrimdışı

Yeni Üye
7
1
01/05/2009
0
Aksaray
Ofis 2007
20/05/2009,15:00
#1
Çözüldü 
Arkadaşlar benim sorunum şöyle; Bir EditBox ile Tablodan aldığım değeri çarpıp başka bir EditBox'a yazdırmak istiyorum.Fakat Bu alacağım değer SATIŞLAR formunda Stok_No isminde bir ComboBox var ve değerlerini STOKLARTI isimli tablodan alıyor.Aynı STOKKARTI tablosunda her ürünün birde Satış_Fiyatı var.Benim istediğim ComboBox ile seçilen ürünün fiyatı ile SATIŞLAR formunda ki Adet ile çarpıp yine formda ve tabloda Tutar kısmına yazdırmasını istiyorum....
Acaba sorumu tam olarak anlatabildim mi?
Teşekkürler...

Ek Dosyalar

StokTakip.rar
.rar
Dosya Boyutu: 59,47 KB   İndirme Sayısı: 31
AccessTr.neT

StokTakip2003.rar
.rar
Dosya Boyutu: 29,92 KB   İndirme Sayısı: 25
AccessTr.neT
Volkan68, 01-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


adnanyurdakul
Aktif Üye
Kullanici Avatari

Çevrimdışı

Aktif Üye
88
2
05/02/2009
19
Manisa
Ofis 2003
04/02/2013,22:42
#2
Çözüldü 
örneğini gönderirsen daha iyi yardım alabilirsin
Cevapla


Volkan68

Kullanici Avatari

Çevrimdışı

Yeni Üye
7
1
01/05/2009
0
Aksaray
Ofis 2007
20/05/2009,15:00
#3
Çözüldü 
Sanırım bu şekilde daha açıklayıcı olur...
accessssss.jpg
Volkan68, 01-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


adnanyurdakul
Aktif Üye
Kullanici Avatari

Çevrimdışı

Aktif Üye
88
2
05/02/2009
19
Manisa
Ofis 2003
04/02/2013,22:42
#4
Çözüldü 
Sayın Volkan68
Örneğini koy derken veritabanından bahsediyorum
gerçi bu açıklamada iyi olmuş ama anlatmaktansa yapmak daha az zaman alıyor
iyi çalışmalar
Cevapla


ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari

Çevrimdışı

Uzman
680
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
03/05/2016,14:06
#5
Çözüldü 
Sn Volkan68;
Örnek 2003 formatında olmadığı için inceleyemedim ama yapmak istediğin kısaca, Satış yaparken ürünün birim fiyatını STOKKARTI tablosundan çekip miktar ile çarpmak ise ;

Kod:
if isnull(Stok_NO) then
else
Tutar=dlookup("Satış_Fiyatı","STOKKARTI","Stok_Kodu=Stok_NO")*nz(Adet)
end if

Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla


Volkan68

Kullanici Avatari

Çevrimdışı

Yeni Üye
7
1
01/05/2009
0
Aksaray
Ofis 2007
20/05/2009,15:00
#6
Çözüldü 
(02/05/2009, 15:44)ayhan2122 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Örnek 2003 formatında olmadığı için inceleyemedim.
Office 2003 formatında da kaydettim ve ekledim, ilginiz için teşekkür ederim...
Volkan68, 01-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla






"Form ile Tablo Arasında Çarpma işlemi..." Konusuna Ait Konu Araçları
 Etiketler
 Direk Link
 HTML Link
 BBCode Link
 Sosyal Paylaş

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  İki Farklı Tablodaki Alanları Form Üzerinde Çarpma enderya 2 60 21/05/2016, 00:40 enderya
  farklı bir tablo alanındaki veriyi pasta grafik için kullanmak ruzgarajans 2 70 16/05/2016, 12:26 ruzgarajans
  Tablo güncelleme ahanda 6 124 04/05/2016, 10:21 ahanda
  Body kısmında tablo mail atma kadirdursun 10 315 30/04/2016, 12:10 kadirdursun
  Açılan kutu - Tablo/Sorgu hk. slvy 2 117 28/04/2016, 06:02 slvy


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya