| Facebook ile Bağlan | Twitter ile Bağlan | Google+ ile Bağlan
Hoşgeldin Misafir ! Giriş Kayıt Ol



Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Form ile Tablo Arasında Çarpma işlemi...
Volkan68

Kullanici Avatari

Dışarıda

Yeni Üye
*
7
1
02/05/2009
0

Aksaray
Ofis 2007
20/05/2009,16:00
#1
Çözüldü 
Arkadaşlar benim sorunum şöyle; Bir EditBox ile Tablodan aldığım değeri çarpıp başka bir EditBox'a yazdırmak istiyorum.Fakat Bu alacağım değer SATIŞLAR formunda Stok_No isminde bir ComboBox var ve değerlerini STOKLARTI isimli tablodan alıyor.Aynı STOKKARTI tablosunda her ürünün birde Satış_Fiyatı var.Benim istediğim ComboBox ile seçilen ürünün fiyatı ile SATIŞLAR formunda ki Adet ile çarpıp yine formda ve tabloda Tutar kısmına yazdırmasını istiyorum....
Acaba sorumu tam olarak anlatabildim mi?
Teşekkürler...


Ekli dosyalar
.rar   StokTakip.rar (Boyut: 59,47 KB / İndirilmeler: 31)
.rar   StokTakip2003.rar (Boyut: 29,92 KB / İndirilmeler: 25)
Volkan68, 01-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


adnanyurdakul
Aktif Üye
Kullanici Avatari

Dışarıda

Aktif Üye
**
88
2
05/02/2009
19

Manisa
Ofis 2003
04/02/2013,23:42
#2
Çözüldü 
örneğini gönderirsen daha iyi yardım alabilirsin



Volkan68

Kullanici Avatari

Dışarıda

Yeni Üye
*
7
1
02/05/2009
0

Aksaray
Ofis 2007
20/05/2009,16:00
#3
Çözüldü 
Sanırım bu şekilde daha açıklayıcı olur...
[Resim: accessssss.jpg]
Volkan68, 01-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


adnanyurdakul
Aktif Üye
Kullanici Avatari

Dışarıda

Aktif Üye
**
88
2
05/02/2009
19

Manisa
Ofis 2003
04/02/2013,23:42
#4
Çözüldü 
Sayın Volkan68
Örneğini koy derken veritabanından bahsediyorum
gerçi bu açıklamada iyi olmuş ama anlatmaktansa yapmak daha az zaman alıyor
iyi çalışmalar



ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari

Dışarıda

Onursal Üye
***
678
26
30/10/2008
451

Mersin
Ofis 2003
28/03/2015,14:36
#5
Çözüldü 
Sn Volkan68;
Örnek 2003 formatında olmadığı için inceleyemedim ama yapmak istediğin kısaca, Satış yaparken ürünün birim fiyatını STOKKARTI tablosundan çekip miktar ile çarpmak ise ;

Kod:
if isnull(Stok_NO) then
else
Tutar=dlookup("Satış_Fiyatı","STOKKARTI","Stok_Kodu=Stok_NO")*nz(Adet)
end if

Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.


Volkan68

Kullanici Avatari

Dışarıda

Yeni Üye
*
7
1
02/05/2009
0

Aksaray
Ofis 2007
20/05/2009,16:00
#6
Çözüldü 
(02/05/2009, 16:44)ayhan2122 Yazdı: Örnek 2003 formatında olmadığı için inceleyemedim.
Office 2003 formatında da kaydettim ve ekledim, ilginiz için teşekkür ederim...

Volkan68, 01-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.




"Form ile Tablo Arasında Çarpma işlemi..." Konusuna Ait Konu Araçları
 Etiketler
 Direk Link
 HTML Link
 BBCode Link
 Sosyal Paylaş form,ile,tablo,arasında,Çarpma,işlemi...,form ile tablo arasında Çarpma işlemi...

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
Çözüldü Tablo Kurgusu Nasıl Olmalıdır?? mehami 3 50 Dün, 22:48
Son Mesaj: ozanakkaya
Çözüldü Günü Geçmiş Verileri (Geçmiş Randevuları) Tek Tıkla Silme İşlemi Nasıl Yapılır? mehami 4 103 01/07/2015, 00:52
Son Mesaj: mehami
Çözüldü Form Güncelleme kübrashn 6 370 10/06/2015, 21:16
Son Mesaj: yorum70
Çözüldü bağlı tablo yedeği alma husem 4 254 20/05/2015, 16:12
Son Mesaj: husem
Çözüldü Sekme Sayfaları arasında tek tuşla geçiş Dadadu 5 213 18/05/2015, 21:47
Son Mesaj: Dadadu
Konuyu görüntüleyenler: 2 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir!


Cazip Fikirler | Web Design Bodrum | BodrumBilisim.com | Zumrut.Org | Hepimiz Biriz | Site Ekle
Türkçe Çeviri: MyBB Türkiye Üretici: MyBB, © 2002-2015 MyBB Group.
MyTrade theme by XSTYLED © 2014.
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.