Form içerisinden sorgu parametresi belirlemek
Tarih
07/04/2010 16:38
Konu Sahibi
severim
Yorumlar
8
Okunma
1938
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



severim
Üye
Kullanici Avatari
Üye
23
8
04/02/2010
0
Adana
Ofis 2003
25/12/2010,11:37
Çözüldü 
Merhaba ;

Bir sorgudan gelen verileri listelediğim form içerisinde söz konusu sorgu için parametre değerleri belirlemem gerekiyor.

Örnek dosyada EFF_Query1 sorgusu ile Parametre1 , Parametre2 ve HatNedir parametrelerinin girilmesi ile tam olarak istediğim verileri çekiyor.

Eff_Form formu ise EFF_Query'deki verileri listeleyecek. Ancak sorgu çalışmak için parametreye ihtiyaç duyduğu için PARAMETRE DEĞERİNİ GİR penceresi açılıyor.

Ben bu parametre değerlerini Vba kodları içerisinde mesela Form_Load içerisine yedirmek istiyorum ama beceremedim arkadaşlar..

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.


Ek Dosyalar
.zip   Deneme.zip (Dosya Boyutu: 40,57 KB / İndirme Sayısı: 13)
severim, 04-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


fox35
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
120
30/04/2009
İzmir
Ofis 2003
26/07/2015,23:08
Çözüldü 
sayın severim;
anladığım kadarıyla sizin belirleyeceğiniz kayıtların görüntülenmesini yani filtreleme yapmak istiyorsunuz.sürekli form üzerinde filtreleme yapmak mümkün ancak yapıyı epey değiştirmek gerekiyor.o nedenle formunuza liste yerleştirip filtreleme yapabileceğiniz şekilde ayarladım.period u ve line ı formdan seçebilirsiniz.


Ek Dosyalar
.rar   Deneme_fox35.rar (Dosya Boyutu: 30,58 KB / İndirme Sayısı: 28)
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.023
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,22:04
Çözüldü 
sn severim, aşağıdaki linkte bulunan konunuzu da inceleyip sonuç hakkında bilgi veriniz.
koşula bağlı sorgu oluşturma 
Cevapla


severim
Üye
Kullanici Avatari
Üye
23
8
04/02/2010
0
Adana
Ofis 2003
25/12/2010,11:37
Çözüldü 
Sayın fox35 ; teşekkür yardımın için..

ama sorgu için gereken parametre değerleri bir makro içerisindeki hesaplamalar ile belirleneceği için sorgunun parametrelerini de makro içerisinden ayarlayabilmem gerekiyor.
sadece sorgu çalıştırmam gerektiğinde set parametre=....querydefs!.. kodu ile işimi görebiliyorum..

ama sorguyu form içerisinden çalıştırmam gerekirse maalesef bu kodlar işe yaramıyor..
severim, 04-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


fox35
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
120
30/04/2009
İzmir
Ofis 2003
26/07/2015,23:08
Çözüldü 
sayın severim; çalışmanızda ne gibi makro kullandığınızı bilemiyorum ancak yukarıda bahsettiğiniz kodu formda filtreleme yaptıktan sonraki satıra ekleyebilirsiniz.şu haliyle örneğiniz tam anlaşılmıyor ama demek istediğim sorguda istediğiniz kadar ölçüt yazabilirsiniz.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.023
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,22:04
Çözüldü 
sn. severim,

kod içerisine parametre tanıtırsanız farklı parametreleri nasıl gireceksiniz?

Ekteki örnek fox35'in örneğinden farklı olarak parametreleri 2. form üzerinden belirlemenizi sağlıyor


Ek Dosyalar
.rar   Deneme_sled.rar (Dosya Boyutu: 23,2 KB / İndirme Sayısı: 17)
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tablomu hangi sorgu rapor kullanıyor atyaty 5 204 29/11/2016, 14:14 atyaty
  Sorgu Ile Not Dokumu qripton 3 107 18/10/2016, 14:33 atoz112
  Form da Cari Koda Göre Form Çağırma cagatay1234 5 179 10/10/2016, 11:05 atoz112
  Mail gönderimindeki mail yazısı biçimlendirme ve sorgu ekleme sorunu hakkında. direnist 2 193 19/09/2016, 23:46 direnist
  Yetkiye göre uygulamadaki nesneleri (Sorgu,Form,...) gizlemek / göstermek larion 10 426 04/09/2016, 22:59 larion


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya