Form açmak ve kaydetmek
Tarih
19/11/2012 01:57
Konu Sahibi
fascioğlu
Yorumlar
2
Okunma
834
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



fascioğlu
(yunusotel)
Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
F.... A....
839
18/09/2010
159
Muğla
Ofis 2003
18/11/2016,00:04
Çözüldü 
Değerli hocalarım ve Access ailesi,
Üzerinde çalıştığım projemde Odabilgileri ve müşteri formu adında 2 adet form bulunmaktadır,Odabilgilerindeki bilgiler girildikten sonra müşteri formunu açarak kimlik bilgilerinin girilmesi ve bundan sonra kayıt yapılması,kimlik bilgileri girilmeden Kayıt yapmaması ve uyarı vermesi,
2-Odabilgilerindeki Oda No ya göre müşteri formunu açması ve buna göre kimlik bilgisinin girilmesini nasıl sğlayabilirim
Saygılarımla.


Ek Dosyalar
.rar   Otel Yönetim Deneme.rar (Dosya Boyutu: 1,12 MB / İndirme Sayısı: 16)
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.029
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Mükerrer olayı için:
Mükerrer satışı engelleme 
Mükerrer kayıt engelleme hakkında 
Mükerrer Kayıtlar  
mükerrer kayıt  
Mükerrer Kayıtların Engellenmesi 

2. soru izin yeni konu açmanız gerekiyor, ancak cevaplamaya çalışayım

Yeni bir modül oluşturun ve

Visual Basic Code
Global GeciciOdaNo As String

kodu ekleyin.

oda bilgileri formundaki konaklama süresi metin kutusunun güncelleştirme sonrasında olayındaki kodu aşağıdaki ile değiştir.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Private Sub Konaklamasuresi_AfterUpdate()
GeciciOdaNo = Me.odano
Me.Cıkıstarihi = Me.CT
Me.Odatipi = Me.Oda_tipi
Me.Odafiyati = Me.Oda_fiyati
Me.KONTOP = Me.Oda_fiyati * Me.Konaklamasuresi
Me.Yetiskinsayısı = Me.Yetiskinsayısı + Me.Kisisayisi
Me.CS = Me.CS + Me.Cocuksayisi
Me.Bosoda = Me.Bosoda - 1
Me.Doluoda = Me.Doluoda + 1
DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acRecordsMenu, acSaveRecord, , acMenuVer70
DoCmd.OpenForm "frm_musteri", , , , acFormAdd
Call ODADURUM
Call ODARENK
End Sub


Müşteri formunun YÜKLENDİĞİNDE olayına aşağıdaki kodu ekle

Visual Basic Code
Private Sub Form_Load()
If IsNull(Me.odano) Then
Me.odano = GeciciOdaNo
End If
End Sub

Cevapla


fascioğlu
(yunusotel)
Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
F.... A....
839
18/09/2010
159
Muğla
Ofis 2003
18/11/2016,00:04
Çözüldü 
Hocam elinize sağlık,çok teşekkür ederim.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Liste kutusu çift tıklama ile yeni form açmak nightashes 18 236 02/12/2016, 20:04 nightashes
  Bir buton ile formlar açmak nightashes 10 262 20/11/2016, 10:54 nightashes
  Raporu,Rapor Görünümü ile açmak ve yazdırmak IceMan7 3 139 16/11/2016, 13:53 IceMan7
  Formdaki seçili / aktif kayda göre pdf olarak kaydetmek mehmetb84 3 157 07/11/2016, 14:08 mehmetb84
  Form da Cari Koda Göre Form Çağırma cagatay1234 5 179 10/10/2016, 11:05 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya