[FONKSiYON] Eklenen Resmi Klasöre Taşıması
Tarih
03/01/2012 22:31
Konu Sahibi
sudamlasi79
Yorumlar
19
Okunma
4484
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



sudamlasi79

Kullanici Avatari
24
7
22/12/2011
İstanbul
Belirtilmemiş
09/01/2012,05:12
Çözüldü 
1.SORU
Selam arkadaşlar, ekteki programı yaptım, evrak kayıt programı, lakin evrağı tarayıp eklemek istediklerinde tarama diye oluşturduğum klasöre taşımak zorunda kalınıyor (çünkü kayıt evrakları dışındada taramalar olduğu için belirli bir klasörü gösteremiyorum) bu yoğun iş akışı içinde uğraştırıcı birşey , ben resmi seçip eklediğimde göstereceğim klasöre otomatik taşıyabilirmi bu konuda fikriniz varsa paylaşırsanız sevinirim 1.sorum bu,
resim 

2.SORUM
access 2010 kullanıyorum ek özelliği var aslında tam anlamıyla işimi karşılayacak bir özellik fakat eklediğim resimler direk veritabanına eklendiği için 10.resimde database 30 mb a ulaşıyor bu konuda bana yardımcı olacak veya ışık tutacak fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Herkese şimdiden teşekker ederim.
Ek Dosyalar
gelenevrak.zip
[73.92 KB]
Cevapla


iscinar
İsmail ÇINAR
Kullanici Avatari
Uzman
İ.... Ç....
856
30/05/2011
272
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2016,11:19
Çözüldü 
Sn.sudamlasi79
Forumu ararsanız resimleri ayrı klasörde tutan örnekler mevcut.
Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.993
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,22:59
Çözüldü 

Visual Basic Code
Dim Kaynak, Hedef
Kaynak = CurrentProject.Path & "\Logo.png"
Hedef = "c:\YeniLogo.png"
FileCopy Kaynak, Hedef


şeklinde dosya kopyalayabilirsiniz.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


iscinar
İsmail ÇINAR
Kullanici Avatari
Uzman
İ.... Ç....
856
30/05/2011
272
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2016,11:19
Çözüldü 
Resimleri farklı klasörde depolama il ilgili
Linkteki konuyu  ve örneği  incelermisiniz.
Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.045
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,07:13
Çözüldü 
Alpeki99'un kodu nasıl uygulanacak diye merak edenler için;

Polsofta, resim eklenirken seçilen resmin bir kopyasını polsoft.mdb ile aynı dizinde bulunan resim klasörüne kopyalatıyorum. Bu işlemi gerçekleştiren kod:

Visual Basic Code
  YedekYolu = VtYolu(BagliTabloVt) & "resimler"
  ResimAdi = "\kisi-" & tcno & adsoyad & StrConv(Right(ImagePath, 4), 2)
   ResimAdi = StrConv(Replace(ResimAdi, " ", "-"), vbLowerCase)
   ResimYeni = YedekYolu & ResimAdi 


2. soru, konu başlığı ile bağlantılı olduğu için yazıyorum cevabı, veritabanına eklemey yerine tabloya yol olarak kaydedin.

Cevapla


sudamlasi79

Kullanici Avatari
24
7
22/12/2011
İstanbul
Belirtilmemiş
09/01/2012,05:12
Çözüldü 
teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştığın için benim istediğime benzerbirşey fakat dosyayı kopyaladıktan sonra klasör yolunu tabloya eklesin ve tablonun kayıt sayısını alsın istiyorum. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  açılır kutu secime göre yazı rengi ve sorgudan çağrılan ilişikli nesne (bit resmi) maras321 3 91 29/11/2016, 21:39 maras321
  Klasöre görerek yedekleme yapmak musteri53 3 117 19/11/2016, 21:30 ozanakkaya
  Klasöre kaydederken,Dosya Adını yazarak yedeklemek musteri53 11 319 18/11/2016, 23:11 ozanakkaya
  Tabloya Eklenen Resmi Formda Gösterme Problemi peter088 2 134 19/10/2016, 20:24 peter088
  Personel resmi bulunamadı hatasını gidermek angelos 9 182 17/10/2016, 14:36 angelos


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya