fazla mesai kayıt
Tarih
01/04/2010 23:29
Konu Sahibi
kesoka
Yorumlar
16
Okunma
4594
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



kesoka
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
265
28/02/2009
20
Denizli
Ofis 2003
06/10/2016,23:35
Çözüldü 
sayın hocalarım şablonunu bir türli oluşturamadığım bi program üstünde çalışıyorum. aşağıda yapmak istediğimi yazdım öneri ve yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşkkürler...
1 işyerinde çalışan 300 personel var ve bu 300 personelin kart numarası var.
2 her ay mutlaka fazla mesai yapılıyor ve bu mesailerin gün gün kayıt edebileceğim bir tablo oluşturmaya çalışıyorum.
3 300 personelin hepside aynı gün yada aynı saatlerde mesaide kalmıyor o yuzden herkezin kaydı ayrı olmak zorunda
4 aşağıda Excel olarak mantığını anlatmaya çalıştım. ama bunu accesse taşıyamadım. her günün kaydını ayrı olarak bölemedim.
5 bu konuda en azından bi şablon çıkarabilecek bi hocam olursa çok minnettar kalıcam.
.rar   mesai.rar (Dosya Boyutu: 2,71 KB / İndirme Sayısı: 52)
Cevapla


Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
291
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Sayın kesoka;
Nacizane önerimi söyleyeyim:
1- Öncelikle mesai tablosu yaparım. Bu tablo daki alanları şöyle tasarlardım
mesai_id : Otomatik Kayıt no
kartno : Personelin tanımlanacağı , personel bilgi tablosundaki(öyle bir tablo vardır umarım) kart no'su /integer-sayısal/
mestar : Mesainin yapıldığı tarih /Date-Tarih/
bassaat : Mesaiye giriş saati /Date-Tarih/
bitsaat : Mesaiden çıkış saati /Date -Tarih/
messaat : Mesai yapılan süre /Date-Tarih/
2-Sonra Mesaileri gireceğim form tasarlardım. Bu formda ,
Metin kutusu1 : Bu kutuya mesai yapılan tarihi yazarım. Default olarak günün tarihini getiririm.
Açılan kutu : Bu kutuda personel isimlerini tablosundan alırdım.Mesaisi işlenecek personeli seçmek için kullanacağım.
Metin kutusu2 : Buraya giriş saatini yazarım
Metin kutusu3 : Buraya çıkış saatini yazarım
Metin kutusu4 : Buraya mesai yapılan saati hesaplatıp( metin3 ten metin2 yi çıkararak) yazdırırdım. Kullanıcıya kapatırdım. (Yani .enabled = false )
Kaydet tuşu : Yazdıklarım doğruysa kayıt tuşuna basıp mesai tablosuna kaydederim.
Liste kutusu : Kaydettikten sonra o gün kaydettiğim mesaileri bu liste kutusuna aktarırdım.

Evet ben böyle yapardım. Bundan sonra sorgularla bir çok bilgi ve rapor alınabilir. Eğer siz de uygun görürseniz başlayın. takıldığınız yerde ben ve diğer arkadaşlar yardımcı olacaklardır. Saygılarımla kolay gelsin.
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.733
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Dün,15:47
Çözüldü 
Sn Hayri16, açıklama ve katkı için teşekkürler..
Cevapla


kesoka
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
265
28/02/2009
20
Denizli
Ofis 2003
06/10/2016,23:35
Çözüldü 
hocam çok güzel anlatmışsınız. dediklerinizi tabloya koydum fakat bi yerlerde bi eksikliğim var sanırım. mesela formda komut düğmesine kaydet komutunu veremedim. enabled=false olayını çözemedim ve son olarakda listeye aktaramadım. sizden ricam bu dediklerinizi bi örnekle koyarsanız daha iyi inceleme şansım olucaktır. teşekkürler
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.733
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Dün,15:47
Çözüldü 
Sn kesoka, siz yaptığınız örneği ekleyin ki onun üzerinde çalışalım..
Cevapla


kesoka
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
265
28/02/2009
20
Denizli
Ofis 2003
06/10/2016,23:35
Çözüldü 
hocam örneği ekledim. çok iyi anlamadığım için pek bişey yapamadım üstünde yardımlarınızı bekliyorum... teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   mesai deneme.rar (Dosya Boyutu: 10,5 KB / İndirme Sayısı: 40)
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Mükerrer Kayıt Hk. Serkan Çevik 2 70 01/12/2016, 22:37 Serkan Çevik
  Aynı Kişi adı ile Yeni Kayıt eklemek Mesut Kaytan 6 218 29/11/2016, 13:49 Mesut Kaytan
  Güncelleştirme Sorgusu Çalıştırınca Kayıt Kilit Hatası Hakkında shalala 2 51 23/11/2016, 00:39 shalala
Çözüldü Birden fazla seçime göre filtreleme temre 5 160 14/11/2016, 22:34 atoz112
  Birden fazla kritere göre stok hareketlerini düzenlemek mehmetb84 11 260 12/11/2016, 14:16 mehmetb84


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya