Excel tabloyu DBF e dönüştürme
Tarih
09/03/2012 17:56
Konu Sahibi
dhar
Yorumlar
21
Okunma
5718
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 1/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 1/5 - 1 oy



dhar
Üye
Kullanici Avatari
Üye
11
1
19/01/2012
0
İstanbul
Ofis 2010
14/03/2012,16:23
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar
Access 2000 de veri tabanına tablo bağla diyerek bir Excel sayfası bağladım.
İstediğim şey Excel tabloyu bağladıktan sonra bir makro çalıştırmak ve bağladığım Excel tabloyu DBF uzantılı olarak klasöre kaydetmek.
Böyle bir yapıyo nasıl hazırlayabilirim. Bilen varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler
Cevapla


Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
15/11/2016,02:32
Çözüldü 
Örnek eklerseniz hemen yaparız.
Cevapla


dhar
Üye
Kullanici Avatari
Üye
11
1
19/01/2012
0
İstanbul
Ofis 2010
14/03/2012,16:23
Çözüldü 
Şu an bulunduğum bilgisayarda Access 2000 yok. Ama siz buraya yazamaz mısınız?
Ben gittiğimde uygulasam ve öğrensem olur mu acaba?
Cevapla


hgsoftware

Kullanici Avatari
Onursal
K.... O.... H....
355
24/08/2010
33
-
Ofis 97
27/10/2016,09:32
Çözüldü 
bencede örnek eklerseniz yada 2007 de .dbf haline getirmek çok basit
Başta..ne demiştik..! ADRES VERİ TABANI SİSTEMİ GELECEĞİMİZ_ GEÇMİŞİMİZ İÇİN PLANLANMALI .ADRES_TC KİMLİK NO. KARDEŞTİR DEDİK; 1999 YILINDA; yola çıktık ya tutarsa misali... H&G_software_M_İ_P programı koyduk o günlerde adına; ilçemdeki tüm bilgileri 255 sutunlu,bir tabloda toplamaya başladık DEDİĞİMDE ;KİMSE İNANMAMIŞTI...bu dev tabloyu sorgu ile bölüp bölüp kullanacağım demiştik ya;O GÜNLERDE;  bazıları bu tablodan birşey olmaz demişti YA hani...Biz yılmadık...çalıştık araştırdık_sorduk_söz dinledik..kör,topal yol aldık; şimdi son rötuj zamanı...(UAVT VE MAKS YOK İKEN GÖRÜLEN RÜYA GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR)
Cevapla


Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
15/11/2016,02:32
Çözüldü 
Örneğinizi ekleseniz süper olacaktı ama bir sefere mahsus yapalım.
Aşağıdaki kod istediğiniz yapacaktır.
Kolay gelsin.

Visual Basic Code
DoCmd.TransferDatabase acExport, "dBASE IV", "C:\", actable, "TABLO_ADI", "AKtar.DBF"

Cevapla


dhar
Üye
Kullanici Avatari
Üye
11
1
19/01/2012
0
İstanbul
Ofis 2010
14/03/2012,16:23
Çözüldü 
Merhaba Cevap için çok teşekkür ederim.
Ben denemeye çalıştım Excel tablo bağlayarak. Kodları çalıştırırken hata aldım.

Hatada; Alan, birden fazla kez tanımlanamaz. Acaba nerede hata yaptım.


Sub DENEME()

DoCmd.TransferDatabase acExport, "dBASE IV", "C:\", acTable, "ME0023", "AKTAR.DBF"

End Sub
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Excel Formülleri hk. murat dikme 5 152 10/11/2016, 04:59 ozanakkaya
  Filtreleme Yaparak Excel'e Export Etme! Rıdvan Üçok 3 111 06/11/2016, 13:53 atoz112
  Excel Dosyasında veri alma idrisy 3 100 04/11/2016, 22:00 idrisy
  Excel ile bağlantı sorunu ertans 12 285 12/10/2016, 20:00 ertans
  VBA Makro ile Access'teki verileri formatlı Excel sayfasına aktarma hatası balkan85 26 543 28/09/2016, 15:54 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya