Excel tabloyu DBF e dönüştürme
Tarih
09/03/2012 17:56
Konu Sahibi
dhar
Yorumlar
21
Okunma
5877
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 1/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 1/5 - 1 oy



dhar
Üye
Kullanici Avatari
Üye
11
1
19/01/2012
0
İstanbul
Ofis 2010
14/03/2012,16:23
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba arkadaşlar
Access 2000 de veri tabanına tablo bağla diyerek bir Excel sayfası bağladım.
İstediğim şey Excel tabloyu bağladıktan sonra bir makro çalıştırmak ve bağladığım Excel tabloyu DBF uzantılı olarak klasöre kaydetmek.
Böyle bir yapıyo nasıl hazırlayabilirim. Bilen varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Dün,00:22
Çözüldü 
Örnek eklerseniz hemen yaparız.
Cevapla

dhar
Üye
Kullanici Avatari
Üye
11
1
19/01/2012
0
İstanbul
Ofis 2010
14/03/2012,16:23
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Şu an bulunduğum bilgisayarda Access 2000 yok. Ama siz buraya yazamaz mısınız?
Ben gittiğimde uygulasam ve öğrensem olur mu acaba?
Cevapla

hgsoftware

Kullanici Avatari
Onursal
K.... O.... H....
355
24/08/2010
33
-
Ofis 97
27/12/2016,15:31
Çözüldü 
bencede örnek eklerseniz yada 2007 de .dbf haline getirmek çok basit
Başta..ne demiştik..! ADRES VERİ TABANI SİSTEMİ GELECEĞİMİZ_ GEÇMİŞİMİZ İÇİN PLANLANMALI .ADRES_TC KİMLİK NO. KARDEŞTİR DEDİK; 1999 YILINDA; yola çıktık ya tutarsa misali... H&G_software_M_İ_P programı koyduk o günlerde adına; ilçemdeki tüm bilgileri 255 sutunlu,bir tabloda toplamaya başladık DEDİĞİMDE ;KİMSE İNANMAMIŞTI...bu dev tabloyu sorgu ile bölüp bölüp kullanacağım demiştik ya;O GÜNLERDE;  bazıları bu tablodan birşey olmaz demişti YA hani...Biz yılmadık...çalıştık araştırdık_sorduk_söz dinledik..kör,topal yol aldık; şimdi son rötuj zamanı...(UAVT VE MAKS YOK İKEN GÖRÜLEN RÜYA GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR)
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Dün,00:22
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Örneğinizi ekleseniz süper olacaktı ama bir sefere mahsus yapalım.
Aşağıdaki kod istediğiniz yapacaktır.
Kolay gelsin.

Visual Basic Code
DoCmd.TransferDatabase acExport, "dBASE IV", "C:\", actable, "TABLO_ADI", "AKtar.DBF"


Cevapla

dhar
Üye
Kullanici Avatari
Üye
11
1
19/01/2012
0
İstanbul
Ofis 2010
14/03/2012,16:23
Çözüldü 
Merhaba Cevap için çok teşekkür ederim.
Ben denemeye çalıştım Excel tablo bağlayarak. Kodları çalıştırırken hata aldım.

Hatada; Alan, birden fazla kez tanımlanamaz. Acaba nerede hata yaptım.


Sub DENEME()

DoCmd.TransferDatabase acExport, "dBASE IV", "C:\", acTable, "ME0023", "AKTAR.DBF"

End Sub

Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Accessten excel bağlantısı ile veri alırken parola hatası. Mecnun24 8 237 02/01/2017, 20:11 Mecnun24
  Listede farklı bir tabloyu çoklu ölçüt olarak kullanmak. nightashes 2 111 01/01/2017, 01:05 nightashes
  sorgunun excel olarak alınması koruyucu 3 172 08/12/2016, 12:15 atoz112
  Excel Formülleri hk. murat dikme 5 202 10/11/2016, 04:59 ozanakkaya
  Filtreleme Yaparak Excel'e Export Etme! Rıdvan Üçok 3 153 06/11/2016, 13:53 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya