Diğer combobox a dayalı combobox
Tarih
03/05/2010 14:13
Konu Sahibi
margeaux54
Yorumlar
12
Okunma
2635
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



margeaux54
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
66
05/03/2010
0
Ankara
Ofis 2007
20/12/2015,12:15
Çözüldü 
Arkadaşlar ektede yolluyorum country combobox ta seçim yapıldığında diğer combobox ta otomatik olarak filtreleme yapılacak ülkeye göre .
Bound yapamadım bir türlü


Ek Dosyalar
.zip   combobox.zip (Dosya Boyutu: 19,7 KB / İndirme Sayısı: 8)
margeaux54, 05-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
Buyrun


Ek Dosyalar
.rar   combobox_Seruz.rar (Dosya Boyutu: 17,6 KB / İndirme Sayısı: 31)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


margeaux54
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
66
05/03/2010
0
Ankara
Ofis 2007
20/12/2015,12:15
Çözüldü 
Hocam çook sağolun mantığını anladım sayenizde.
Group by yapmışsınız bi yerde neden acaba
margeaux54, 05-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir
Cevapla


Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Dün,23:57
Çözüldü 
ELinize Sağlık .... Mantığı Bende Anladım... Merak Ettiğim Bir Şey Var select ad&" " &soyad as adsoyad from kisiler gibi bir kullanımı kod içinde nasıl kullanacağız....
komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla


margeaux54
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
66
05/03/2010
0
Ankara
Ofis 2007
20/12/2015,12:15
Çözüldü 
row source yazıyoruz. bende tam bilmiyorum ama kullanımı combobox da iki ayrı şeyi tutarken arada bir çizgi oluyodu o çizgiyi yok etmek için yaptık
margeaux54, 05-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
(03/05/2010, 14:48)margeaux54 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam çook sağolun mantığını anladım sayenizde.
Group by yapmışsınız bi yerde neden acaba

Rica ederim.

Sizin örnekte yoktu ama aynı ülkeden birden fazla öğrenci olması durumunda,
combo'ta ülke adını sadece bir kere yazması için grupladım.

Mesela, Sizin yaptığınız sorguda İtalya'dan 3 öğrenci olması durumunda 3 kere İtalya yazardı,
gruplayınca bir kere yazacaktır.

(03/05/2010, 15:03)Kural Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ELinize Sağlık .... Mantığı Bende Anladım... Merak Ettiğim Bir Şey Var select ad&" " &soyad as adsoyad from kisiler gibi bir kullanımı kod içinde nasıl kullanacağız....

Kod içinde derken tam olarak neyi kastettiğinizi anlamadım.
Detaylı açıklarsanız, yardımcı olmaya çalışırım.
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Arama problemi ve bir kaç diğer sorun nightashes 3 111 28/11/2016, 01:22 nightashes
  Tek Formu Diğer formlarda kullanma raburabu 6 173 27/11/2016, 23:21 raburabu
Çözüldü Access' de 2 Alana Girilen Degerin Diğer Bir Alanda Toplanması ByTankut 26 12.432 23/10/2016, 14:14 atoz112
  Ürün Satış Birimi ADET ise otomatik kaydedip bir sonraki Combobox'a geçmesini sağlama hasanak2 5 225 16/09/2016, 11:00 atoz112
  Combobox'ın kayıt Kaynağı'nı değere göre değiştirme hasanak2 13 594 12/09/2016, 10:55 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya