db'ye her kayıt için alana sabit kayıt
Tarih
15/07/2009 20:46
Konu Sahibi
uyyelik
Yorumlar
3
Okunma
1206
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



uyyelik
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
3
30/05/2009
0
Ankara
Ofis 2003
14/10/2009,13:27
Çözüldü 
Merhaba Arkadaşlar,
programımda 3 adet formum var ve tek database üzerine kayıt yapıyorum. ayrı ayrı olarak
-form1 den yaptığım her kayıt için IDcez isimli alana otomatik ve sabit olarak "1"
-form2 den "2"
-form3 den "3" olarak kayıt yazmasını istiyorum

db den sadece 1,2,3 diye kategorilendirdiğim kayıtları WHERE sorgusu ile ayıklayabileyim.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım...
uyyelik, 30-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.813
29/10/2008
899
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,16:20
Çözüldü 
anladığım kadarıyla ,her formdan ayrı giriş yapıldığında ve yapılanları ise 1-2-3 şeaklinde ayırmlak istiyorsun:..
eger anladığım doğruysa... bu belirttiğin IDcez isimli alanın değerini , her formda ayrı ayrı olarak varnsayılanı 1,2,3 şeklinde yaparsan sanırım kayıt yaparken buraya her form için ayrı değer verir, mesala : form1 için IDcez alanının varsayına değerini 1 olarak yap devamlı olarak form1'den giriş yaptığın da IDcez değeri her zaman 1 olarak kayıt olur,sonra sorgu ile 1 değerini seçebilirsin ...
Cevapla


uyyelik
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
3
30/05/2009
0
Ankara
Ofis 2003
14/10/2009,13:27
Çözüldü 
(15/07/2009, 22:08)C*E*L*O*Y*C*E Adlı Kullanıcıdan Alıntı: anladığım kadarıyla ,her formdan ayrı giriş yapıldığında ve yapılanları ise 1-2-3 şeaklinde ayırmlak istiyorsun:..
eger anladığım doğruysa... bu belirttiğin IDcez isimli alanın değerini , her formda ayrı ayrı olarak varnsayılanı 1,2,3 şeklinde yaparsan sanırım kayıt yaparken buraya her form için ayrı değer verir, mesala : form1 için IDcez alanının varsayına değerini 1 olarak yap devamlı olarak form1'den giriş yaptığın da IDcez değeri her zaman 1 olarak kayıt olur,sonra sorgu ile 1 değerini seçebilirsin ...

Varsayılan değerini nasıl 1 yapacam ?
uyyelik, 30-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.065
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Denetim kaynağı "IDcez" olan metin kutusunun özellilerini aç, Varsayılan Değer alanına 1 veya 2 yaz.


resim
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Harita da Seçilen Checkbox ile Tabloya Kayıt sadikkavakli 2 84 Dün, 15:42 sadikkavakli
  Tablo kayıtlarının başka tablolardaki kayıt durumuna göre çaprazlanması uguruygar 3 128 Dün, 02:04 ozanakkaya
  Açılan kutuda seçilen ilk satır kayıt getiriyor sorunu nightashes 2 64 07/12/2016, 18:23 nightashes
  Tabloda ileriki hesaplamalar için kullanılmak üzere seçim yaptırmak nightashes 6 128 02/12/2016, 20:52 atoz112
  Mükerrer Kayıt Hk. Serkan Çevik 2 79 01/12/2016, 22:37 Serkan Çevik


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya